Föräldrakurser nyckel in i samhället

För Pingstförsamlingen i Ursviken har Tillsammans föräldrakurser varit ett sätt att nå ut i samhället. – Det finns ett jättesug efter sådana här kurser, säger Lillemor Ivansson, som är anställd i församlingen sedan i augusti förra året. Hennes huvudansvar är framför allt omsorgen om familjerna.

Föräldrakurserna har varit en viktig nyckel för att få till ett givande samarbete med förskolor, skolor, socialtjänsten och kommunen.
När församlingen satt upp lappar om föräldrakurserna på Konsum, i skolor och hos kommunen har gensvaret blivit stort.

Har arrangerat flera kurser
Församlingen har hittills arrangerat flera kurser med omkring 15 deltagare varje gång. Varje kurs möts 4 – 5 gånger. Kurserna har inte hållits i kyrkans lokaler, utan i skolor eller på kommunens familjecenter Eken.
Lillemor Ivansson låter entusiastisk när hon berättar om det familjearbete hon står mitt uppe i. Det började med att hon för några år sedan först gick en utbildning inom Levande familjer och sedan Tillsammans utbildning.
Nu handlar en stor del av hennes tid om att hålla i föräldrakurser, men hon har också tid för rådgivning och samtalsstöd för par.

Reklam i föräldramöten
Under förra året fick hon också möjlighet att i föräldramöten på daghem göra reklam för föräldrakurserna och intresset och gensvaret var stort och många ville gå.
– Vi har inte mötts av någon som helst misstänksamhet för att det är vi i kyrkan som arrangerar kurserna, säger Lillemor.
– Den som har lätt att få kontakt med andra, har kärlek till sina medmänniskor och som använder sig av Tillsammansmaterialet kan starta upp en sådan här kurs, menar hon.
Pingstförsamlingen i Ursviken har idag två familjeambassadörer, som får material och annan support från Tillsammans.