Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

För ett förvandlat Sverige

Jaha, nu känner man sig som en nybörjare igen. Föreståndare för Pingst Ä fria församlingar i samverkan. Hur gör man då? Finns det någon kurs man kan gå? Ja, råden är många, en hel del åsikter, men framför allt en mängd kärlek, uppmuntran och förböner. Skönast av allt är alla som verka tycka att det räcker att jag är mig själv.
Men egentligen är jag nog inte nybörjare. Jag har faktiskt vandrat med Gud ganska många år. Han har varit med varje dag och det finns väl egentligen ingen anledning att han skulle svika nu. När jag behöver honom som bäst.
Dessutom har jag levt mitt i en lokal församling nästan hela mitt liv. Den bästa träningen en föreståndare kan få. Med all glädje och alla bekymmer det innebär. Pingstförsamlingen i Jönköping, som varit mitt andliga hem under många år, har lärt mig oändligt mycket och gjort mig till den jag är. Orden räcker inte till om jag skulle beskriva den kärlek och respekt jag känner för henne. Ja, församlingen är så vacker att det måste vara en hon.
Jag tror nog att det räcker ganska långt som föreståndare för Pingst. Tron på Gud och kärleken till församlingen. Jag är nämligen övertygad om att det är de lokala församlingarna som kan göra skillnad i Sverige. Guds rike måste kännas och upplevas. Då räcker det inte med åsikter och goda idéer. Det krävs levande, vanliga, vardagliga, varma händer och hjärtan.
Jag tror på en ny, kraftfull församlingsrörelse i Sverige. Nya och gamla församlingar som tar plats och utrymme i Sveriges städer och byar. Ett frimodigt folk som kan och vill möta alla de människor som egentligen tillhör Gud. De som ännu inte har kunskap om frälsningens väg.
Att vara med och bygga levande, lokala församlingar i Sverige och utomlands är det viktigaste vi kan göra. En av de bästa gåvorna vi kan ge våra medmänniskor, våra barn och vår omgivning är fungerande församlingar. Platser där man kan bli förlåten, älskad och upprättad.
Till sist. Egentligen gör det nog inget om du och jag känner oss som nybörjare. Jag tror nämligen att det är bra att behöva hjälp om man skall uträtta nåt stort. Vi behöver Andens dop och vi behöver varandra.
Det fanns mängder av nybörjare runt Jesus. Egentligen var väl alla lärjungarna ”gudsrikesblåbär”. Utan erfarenhet av människofiske och utan teologisk skolning men med en längtan att få betyda något. Den längtan är inte bara ett vackert ord. Eller en beskrivning av en känsla. Längtan är en enorm drivkraft i våra liv.
Jag är glad att jag är med i detta väldiga arbetslag som kallas Pingströrelsen. Tacksam att få arbeta för, och längta efter, en ny våg av församlingsrörelse. För ett förvandlat Sverige.