Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Folk i rörelse

Pelle Rosdahl började en tjänst som pastor och verksamhetsledare i Ulriksbergskyrkan, Växjö den 1 september. Han har tidigare tjänat som föreståndare i Örtagårdskyrkan, Arboga.
Klas Martinsson har tillträtt som pastor i Sionförsamlingen i Linköping. Han har tidigare studerat teologi i fyra år vid ÖTH och två år vid Lunds universitet. Han efterträder Linnea och Mattias Sennehed som ansvarig för ungdomar och unga vuxna.
Elisabeth Lindeman är sedan i augusti anställd som koordinator för barn-, ungdoms- och familjearbetet i Pingstförsamlingen i Köping.
Björn Magnusson är ny föreståndare i Virserums Frikyrkoförsamling Ekebergskyrkan.
Anders Martinsson har börjat arbeta som pastor i pingstförsamlingen, Österbymo, på halvtid. Senast arbetade Anders Martinsson i Klöverträsk.
Mikael Klingberg är nytillträdd föreståndare för Pingstförsamlingen i Habo.
Anna-Maria Newman har i sommar avslutat tjänsten som barn- och familjepastor i Aspnäskyrkan i Järfälla.
Niclas Madestam är sedan 1 juni ny föreståndare och pastor i Pingstkyrkan Nybro. Närmast kommer han ifrån heltidsstudier vid Akademi för Ledarskap och Teologi i Malmö. Under två år har han även haft en deltidstjänst i församlingen som pastor med fokus på Unga Vuxna.
Bengt Jörnland avslutade under sommaren sin tjänst i Elimkyrkan i Simrishamn efter 13 år. Bengt Jörnland kommer i fortsättningen i första hand att arbeta på Studieförbundet Bilda i Skåne.  Börge Schönbeck, som i våras valdes till Elimförsamlingens nye ordförande kommer framöver också att fungera som föreståndare i församlingen.
Stefan Berg vikarierar under höstterminen på halvtid som barnpastor i Sollentuna pingstförsamling under Debora Svedmans föräldraledighet.
Sara Wiklöf har börjat en tjänst som ungdomspastor i Ärla. Hon kommer närmast från en liknande tjänst i Lindesberg.
Stina Vingren har avslutat tjänsten som ungdomspastor i Norrköping och börjat studera på ALT i Jönköping.
Paula och Ulrik Alderblad åker i oktober till Arusha i norra Tanzania för att under en treårsperiod arbeta som mediemissionärer. De åker ut för IBRA och kommer att arbeta med IBRAs samarbetspartner Habari Maalum Media.
Alderblads har de senaste åren varit verksamma som pastorspar på Öckerö utanför Göteborg, men har tidigare arbetat med tv-produktion i Tanzania, och bland annat producerat barnprogram på swahili i samarbete med IBRA. Nu blir också en av arbetsuppgifterna a tt producera barn- och ungdomsprogram för en av de största sekulära tv-stationerna
i landet samt att utbilda, stärka och träna inhemsk personal för att fortsätta det arbetet.
Öckerö pingstförsamling är utsändande församling och en rad andra församlingar finns också med och bidrar till underhållet, bland annat Hönö, Foto, Rörö, Alingsås, Västra Frölunda, Varberg, Herrljunga/Vårgårda, Blåvikssjön, Resele och Värmdö. Det finns möjlighet för ännu fler församlingar att vara med eftersom fullt underhåll ännu inte är uppnått.