Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Fler gruppresor för Maud

Den 22 oktober går Maud Anderssons andra gruppresa till Kenya, denna gång i samarbete mellan PMU InterLife, Dagen och Tranås resebyrå. Intresset är stort - alla platser är fyllda och fler resor planeras framöver.

”Äntligen förstår vi betydelsen av missionsarbetet och våra biståndsprojekt i andra länder.” Den responsen fick Maud Andersson efter sin första gruppresa till Kenya i maj i år. Resan gjordes i egen regi, efter önskemål från medlemmar i hemförsamlingen Botkyrka Pingst.
Höstens resa är ett samarrangemang mellan PMU InterLife, tidningen Dagen och Tranås resebyrå och tanken är att det ska bli fler resor med Maud Andersson som ledare.
Ä Insikten om det intresse och engagemang som skapas när man med egna ögon får se missions- och biståndsarbetet har lett fram till ett beslut om fortsatta resor, berättar Maud Andersson.
Kunnig guide
Att hon själv varit missionär i 25 år i Kenya gör henne till en kunnig, erfaren och trygg guide. Den nya gruppen på 16-18 deltagare får under sina två veckor i landet besöka avlägsna folkgrupper som genom ett biståndsprojekt nyligen lärt sig läsa, skriva och räkna. De får komma till skolor och delta i gudstjänster.
På programmet står också djur- och naturupplevelser, besök i huvudstaden och bad i Indiska oceanen i Mombasa.
Kontrasternas land
Ett land som Kenya är kontrastfyllt. Resenärerna fick i maj möta undernärda barn och familjer som bor i riskojor och har åtta kilometer till närmaste vattenplats, men också se rikedom och lyx såsom en Rolls-royce smyckad med rosa sidenband för ett bröllop.
Ä Genom denna typ av resa får deltagarna uppleva landet från insidan, möta invånarna och se hur de lever. Det skapar en helt annan förståelse för andra kulturer och samhällen, men också ett nytt perspektiv på livet och vad man själv kan göra för andra människor, tror Maud.
Hon trivs som reseledare:
Ä Det innebär mycket arbete, men är jätteroligt. Jag får både lära känna nya människor och återse mitt Kenya. Att få se hur nya insikter föds hos resenärerna känns också väldigt stimulerande.