Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Fantastisk inspirationskick!

Fantastiskt! Jätteintressant! Givande och härligt! Jonathan Beimark, Benjamin Mattsson och Matilda Landin är helt överens. Pingst Ledare i Umeå var en dag, som inspirerade och berörde dem.

image description Jonathan Beimark, Benjamin Mattsson och Matilda Landin är entusiastiska över Pingst Ledar-dagen i Umeå. FOTO: PRIVAT och KONRAD SÖDERLUND

Jonathan Beimark är 20 år och arbetar deltid som ungdomsledare i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik och funderar på en framtid som pastor. När jag frågar hur han upplevde dagen säger han direkt att det var fantastiskt.
– Det är mäktigt att få möta så många, träffa andra ledare och se och uppleva hängivenheten och att få lyssna till Daniel Alm i öppningsmötet.
Jonathan valde att delta i seminariet om själavård och förbön och tycker också att det var mycket givande.
– Vi delade erfarenheter med varandra i mindre samtalsgrupper och det var väldigt bra, säger han, och rekommenderar absolut andra att delta i en Pingst Ledar-dag.

Benjamin Mattsson är också 20 år. Han bor i Klöverträsk och går andra året på sjuksköterskeutbildningen i Umeå. I sin församling är han hjälpledare i ungdomsarbetet.
– Jag tycker det var jättekul och jätteintressant allting, säger han.
Han talar om hur dagen gav honom en inspirationskick. Inte minst det seminarium som Sport for Life hade, som var hans val.
– Jag har alltid gillat sport och att sporta, precis som så många andra i det här landet, och det var så intressant att få ta del av hur man kan koppla ihop kyrkan och idrotten.
– Hela dagen gav mersmak, säger han.
I Umeå samlades omkring 600 personer och i Benjamins församling finns ungefär 100 medlemmar. Men det han fick med sig är ABSOLUT tillämpbart även i ett mindre sammanhang, tycker han.

Matilda Landin är 26 år och bor i Umeå, där hon snart pluggat klart till socionom. Hon tycker att Pingst Ledare var väldigt givande att delta i. Det var första gången hon deltog.
– Att bara se att vi är så många och få utbyta erfarenheter gör att man blir inspirerad, säger hon.
I sin församling har hon lagt tid på arbetet bland Unga vuxna och det var också ett seminarium kring detta som hon valde att delta i.
– Vi var inte så många, men det gav i sin tur möjlighet för intressant utbyte och diskussioner.
Matilda säger att ledardagen gav henne en nytändning för det volontära arbetet i församlingen.
– Det var också jättehärligt att få träffa så många man kände, få dela med sig och att få delta i stormötena.
När Pingst Ledare arrangeras nästa år vill hon också vara med.