Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

En viktig 60-åring

För ett år sedan funderade jag mycket över en annons där Pingst sökte musikkonsulent. Min första tanke var om jag skulle kunna kombinera konsulentjobbet med mitt heltidsjobb som slagverkare i Marinens Musikkår i Karlskrona. Jag skickade in en ansökan och när jag blivit erbjuden jobbet berättade jag för min chef om mina funderingar.
– Va kul! sa chefen. Du kan väl ta tjänst­ledigt på 50 procent och kombinera jobben?
Jag tror inte hans positiva inställning berodde på att han önskade bli av med mig utan för att han visste att jag var intresserad av nya utmaningar.
Jag tackade ja och i januari 2007 började jag det nya jobbet i kombination med mitt musikerjobb hemma i Karlskrona. En kombination som känns lyckad.
En uppgift i rollen som musikkonsulent är att årligen delta i planeringen av sång- och musikkonferensen. En konferens som jag hoppas kommer att bli bredare i sitt utbud i framtiden.

I bokhyllan bakom mitt skrivbord i Pingsthuset har jag en god del utvärderingar som gjorts under dessa 60 år som konferensen pågått.
När jag bläddrar igenom dessa så inser jag hur stor betydelse konferensen har haft för musiken i våra kyrkor.
Under åren har många olika sånger sjungits. Stämda och ostämda gitarrer har använts. En och annan trumpet, saxofon och violin har plockats fram. Folk från norr till söder har årligen träffats för att sjunga tillsammans eller för att bara träffas. Det som dock går som en röd tråd genom alla konferenser är deltagarnas förnyade möte med Gud – musikens Fader. 1947 var första gången, då i Örebro.
I år 2007 möts vi i Stockholm. Hoppas du kommer!