En vanlig dag framför kameran

TV-Inter följer kristna profiler i ny reportageserie

I dagarna har TV Inter dragit igång inspelningarna av en ny reportageserie, där tittarna kommer att få följa en person under en dag. – Förhoppningen är att man ska känna att man lär känna den här personen genom programmet, säger Johanna Litsgård, som blir programmens reporter.

De nya programmen produceras för webben och är tänkta att vara cirka en halvtimme långa, men kortare klipp ur dem kommer också att läggas ut. Programmen utspelar sig under en ganska vanlig dag i de medverkandes liv.
Det kan, men behöver inte, handla om kända personer. Det viktiga är att det är personer som har något att berätta, om
sina erfarenheter och/eller det man ägnar sig åt.
Programmen kommer att läggas ut på www.tvinterplay.se, på You Tube och på tidningen Dagens hemsida.
Ä Den här programformen kräver mycket research och förberedelser kring vad det är vi vill ha ut, konstaterar Johanna Litsgård, men lägger till att charmen med inspelningarna också kommer att vara att allt inte går att planera.
Johanna Litsgård arbetar sedan förra året en dag i veckan med programutveckling på TV Inter och den här serien blir det första resultatet av det arbetet. Resten av sin tid finns hon på Kaggeholms folkhögskola, där hon är ansvarig för medieutbildningen.
Målgruppen, som hon, och TV Inter-teamet ser framför sig, är personer som inte är purunga, typ 35 år, lite plus, lite minus.
Ä Vi hoppas på att de ska kunna identifiera sig med det vi tar upp, det kommer handla en hel del om relationer och familj och sånt, säger hon.
TV-produktionsmässigt är det inte så stor skillnad på om man gör programmen för vanlig TV eller webb, menar Johanna.
Men webb-tv har fullkomligt exploderat och innebär att programmen får en betydligt längre livslängd och att man inte måste arbeta inom en exakt tidstablå.
Under våren kommer ett antal program att spelas in och sedan läggas ut allt eftersom. Vid den här tidningens pressläggning hade inspelning gjorts med tidningen Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund och författaren,
krönikören och föreläsaren Jonas Helgesson var inplanerad.