Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

En intressant vår

Denna vinter och vår har varit lite omtumlande. I det vanligen lugna vatten som frikyrkan utgör har det skvalpat ganska ordentligt. Tyvärr är det ju de kristna inomvärldsliga frågorna som är stora. Dop- och medlemskapsfrågan i Pingst är inte oviktig, men den handlar ju om en omflyttning av redan troende.
Ulf Ekmans beslut att bli katolik är ju en kioskvältare, men ändå, också det, en omflyttning i Guds rike.
Debatten om nya kristna högskoleutbildningar är ju inte oviktig, men är ju också en ganska intern fråga.
Att det är för lite plats för kvinnor i kyrkan är också en stor utmaning, men också det riskerar att bli en fråga som får märkliga proportioner.
PERSONLIGEN TROR JAG ATT starkt fokus på missionsuppdraget löser många av våra frågor. Dopfrågan blir en annan när den handlar om att människor som funnit Jesus får följa med Honom i hans död och uppståndelse och vara med om det som Harry Månsus beskriver så här: ”Det urkristna evangeliet är inget opium för folket utan en revolutionär kraft, som i dopet lägger beslag på hela vår varelse för rättfärdighetens tjänst.”
JAG TROR OCKSÅ ATT vi kan komma tillrätta med frågan om kvinnans tjänst med ett starkt missionsfokus. Fredrik Fransson, en apostel och pionjär som missionerade i världen vid förra sekelskiftet och som bland annat startade Svenska Alliansmissionen, lär ha sagt på frågan om kvinnor får predika ”att den frågan får vi diskutera efter att alla i hela världen har nåtts av evangelium, till dess behöver alla vara med”.
Jag tycker att vi skulle se alla frågor i ljuset av missionsbefallningen. Vad tjänar Jesus bäst? Då tror jag att våra perspektiv blir bra och sunda.
När detta är sagt. Frågan om medlemskap i våra församlingar har verkligen engagerat. 700 församlingsledare från fler än 150 församlingar har samlats på tre olika ställen för att be, läsa Bibeln, dela erfarenheter och samtala. Man blir varm i hjärtat av att se gemenskapen och att vi så påtagligt hör ihop. ”Lider en del, så lider hela kroppen” säger Paulus till korintierna. Man märker verkligen att vi bryr oss om varandra. Vi bryr oss om hur andra tänker och beslutar, och när några församlingar brottas med en fråga verkar det som vi alla brottas med den.
Den gemenskapen ska vi använda för att evangelisera hela världen. Inte begränsa någon att vara med och förkunna Jesus som världens frälsare. Inte begränsa någon församling, någon man, någon kvinna, någon ung eller någon nysvensk. När alla på jorden bekänner Jesus som frälsare, då tar vi den teologiska överkursen.