Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Elisabeth Sandlund talar på temadag om funktionshinder

Nya perspektiv i mötet med det funktionshindrande. Det är målet för en temadag i Pingstkyrkan i Eskilstuna den 15 januari. Målgruppen är alla som vill veta mer, uppmuntras och utvecklas kring temat att möta det funktionshindrande.

Programmet inleds vid 14-tiden på eftermiddagen genom att Micael och Kristin Lahtinen från Märsta berättar om sina erfarenheter av att få ett barn med funktionshinder och hur det påverkar vardagen. Efteråt följer samtal.
Senare på eftermiddagen hålls tre parallella samlingar; en som riktar sig till barn- och ungdomsledare, en till personer som vill vara kontaktperson eller God man och en till anhörig.
Vid halvsjutiden på kvällen föreläser Elisabeth Sandlund, journalist och författare, om hur det är att vara förälder till ett vuxet funktionshindrat barn. Hon har nyligen kommit ut med boken ”Ulles mamma”, som handlar om precis detta.
Innan seminariet avslutas vid 21-tiden, så kommer an andakt att hållas.
Elisabeth Sandlund kommer också att medverka vid söndagens gudstjänst i församlingen. Anmälan till seminariet, som kostar 100 kronor, ska göras senast den 10 januari till info@phv.pingst.se eller direkt till Pingstkyrkan i Eskilstuna.