Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer
Hans Wikström, verksamhetsledare för LP.

Hans Wikström, verksamhetsledare för LP.

Ditt livsavgörande CV

Under en period i livet arbetade jag som coach för att hjälpa människor att bli anställningsbara i det nya informationssamhället, som det hette i uppdragsbeskrivningen. De jag skulle hjälpa hade arbetat på fabriken i kommunen under hela sitt yrkesverksamma liv, men nu hade fabriken upphört med verksamheten. Min uppgift var att övertyga dessa människor om vikten av att lyfta fram sig själva och sina styrkor, så de kunde söka och få jobb i denna nya tid.
Jag tog mig an uppgiften med gott mod och sa: idag ska ni få skriva era CV där ni ska berätta om er själva och ta fram alla styrkor ni har. De som var i rummet skakade försiktigt på huvudet och andra fnös av ovilja. Jag undrade vad det var de inte gillade, och man kan sammanfatta deras reservationer med orden: om de är intresserade av mig får de ta mig som jag är. De deklarerade tydligt för mig att de inte tänkte skriva något CV som bara lyfte fram styrkorna. Skulle något skrivas så var det hela bilden som gällde.

JAG TÄNKER PÅ DENNA HÄNDELSE ibland och kan inte annat än känna respekt för deras hållning, och så drabbas jag av insikten att dessa människor representerade det som för varje människa är så befriande, sanningen. Inom den verksamhet jag representerar – LP – så får vi se detta med tydlighet gång på gång. Jag satt nyligen och planerade LP:s nya färdplan med några medarbetare och plötsligt slår det mig att i rummet sitter människor som varit tunga missbrukare och kriminella. De var uträknade som människor.
Men så fick de börja resan med att skriva sitt livs CV inför Gud, sanningen och inget annat, och så förvandlade Han deras svagheter till en styrka. Nu får de med sin dyrköpta erfarenhet hjälpa många andra att, så att säga, skriva sitt CV inför Honom som kan förvandla och befria; Jesus Kristus.

DET DU UPPFATTAR som dina svagheter, dina sår, dina ovanor, ditt beroende, det du helst av allt vill gömma och glömma blir till en oanad styrka om du lägger det i Jesu hand. Lycka till att skriva ditt nya CV inför Honom som vill höra om allt i ditt liv!

Fotnot: Hans Wikström är verksamhetsledare för LP-verksamheten.