Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Digert program på Nyhem

Årets Nyhemsvecka erbjuder som vanligt deltagarna ett stort utbud av samlingar och aktiviteter. På torsdagen är det Pingsts olika verksamhetsområden som står för eftermiddagsseminarierna.

Programmet under Nyhemsveckan är som vanligt fullspäckat och rymmer en hel del parallella samlingar nischade för olika åldersgrupper. Barnens Nyhem och ungdomsaktiviteter på Rutan är mer eller mindre tradition vid det här laget.
Som vanligt är den första helgen en ungdomsinriktad helg.
Under veckan medverkar många olika talare, till exempel Jorid Ahgnell, Ulrik Josefsson, Mikel French, Åsa Molin, Björn Truedsson, Liselott J Andersson, Lina Nielsen, Patric Forsling, Lisa Fredlund, Jacob Franken, Rudy Nikkerud och Pelle Hörnmark.
En rad olika musikteam medverkar, exempelvis under ledning av Gabriel Hagenfors, Niklas Hallman, Isabelle Söderteg, Ida Möller, Marina Andersson och Bosse Järpehag.
tänk tillsammans. I år kommer det handla om tro och vetande, tro och politik och tro och rättvisa.
På torsdagen är det så Pingsts olika verksamhetsområden, som erbjuder en rad parallella seminarier. Samtliga med start klockan 15.00.
Fairtrade ”
Magnus Persson och Daniel Alm från Pingst Tillväxt håller i seminariet med titeln ”Sverige behöver hälsosamma, växande och nya församlingar”.
Urban Ringbäck och Paulina och Daniel Brolin medverkar i seminariet ”Här och nu och i hela världen! Lärjungaskapande lokalt och globalt”.
Pingsts musikkonsulent Samuel Hector presenterar skriften ”Allt som har livÄ Ä när tron tar ton. Ett verktyg som hjälper församlingen att lyckas bättre med sång och musik i gudstjänstlivet”.
Anethe Carlson och Marina Andersson håller i en samling kring ”Esterakademin, för en tid som denna Ä Hållbart ledarskap för församlingstillväxt”. Utgångspunkten är bland annat Pingst ungs jämställdhetsrapport.
”Världens mest förföljda religion” är ämnet för ytterligare ett seminarium.
Midsommarhelgen är också den fylld av aktiviteter och samlingar för både stora och små. Till exempel familjematiné, LPmöte och stort avslutningsmöte i Nyhemshallen då Pingstföreståndare Pelle Hörnmark predikar.
Under hela veckan kommer Radio Nyhem att sända program från området. Alla samlingarna i stora hallen tv-inspelas också av ett team lett av Roger Svanell. Sändningarna kan följas antingen på www.nyhemsveckan.se eller på www.tvinterplay.se
Under veckan arrangeras också flera olika nischade samlingar, som för pastorspar, kvinnor och ungdomar.
Varje dag erbjuds bön för sjuka och en kväll blir det stor fest för alla ungdomar på Rutan.
Fotnot: För detaljerat program och ytterligare information om medverkande se www.nyhemsveckan.se