Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Det finns styrka i gemenskapen

I din hand har du ett historiskt nummer av Pingst.se. Det är inte varje år ledare samlas från jordens alla hörn till världspingstkonferens i vår egen huvudstad Ä unika dagar fyllda av möten, gemenskap och inspiration för framtiden. Värdförsamlingen Filadelfia har också firat 100-årsjubileum. Missa inte höjdpunkterna förmedlade i ledare och reportage här i tidningen!
Jag har haft den stora förmånen att vikariera för Ulrika Ramstrand i sommar, men också att umgås med nära och kära. Sommar innebär för många mer tid för gemenskap. När hösten kommer med mörker, kyla, jobb och vardag drar vi oss kanske tillbaka mer i den privata sfären. Men det kommer tider i livet när vi verkligen inser vad det betyder att ha stöttande vänner omkring oss.

JUST STYRKAN I GEMENSKAPEN genomsyrar den här tidningen. Temat är församlingsplantering och i sin undervisning skriver Andreas Frankner bland annat om att bygga broar till nya människor i vardagen. Tjugofyrakyrkans ledare Nicklas och Lydia Mörling, berättar om att odla relationer snarare än verksamhetsformer. Samtidigt som vi söker nå nya med evangeliet lämnar många barn till kristna föräldrar kyrkan och tron på Gud. Därför är Cilla Stjernberg och Alf B Svenssons nya bok Våga visa vägen till en tro som bär, så aktuell i dag. Att ta del av deras tankar om hur vi föräldrar genom våra egna liv visar barnen styrkan i tron och församlingsgemenskapen, betydde mycket för mig. I en annan ny bok framhåller Daniel Alm att ensam inte är stark, utan vi behöver varandra i församlingen för att växa och utvecklas i tron. Gemenskap pastorer emellan är också viktig och snart startar Pastorsakademin Ä ett forum för stöd, uppbyggelse och nätverkande.

BAKOM OSS HAR VI valet och aldrig förr har så många kristna ungdomsförbund och församlingar förenat sig i en utåtriktad satsning. Läs också om finske pingstledaren Vesa Pylvänäinens bloggande om sin kamp mot cancer, om Cecilyas väg till Gud genom webb och tv och om hur framtidens skola byggs i Sudan. Och mycket annat. Med önskan om inspiration i höst!