Designsmycken för Kongo

Smyckesdesignern Emma Israelsson har tagit fram ett halsband med texten ”To Congo with love” på. Smycket säljs via PMU:s webb-shop och alla intäkter går till arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo.

Emma Israelsson Stockholm är ett växande internationellt smyckesmärke, startat av svenska Emma Israelsson. I en intervju i tidningen Dagen berättar hon om hur hon fått Guds tilltal att ta fram smycken med ett kristet tilltal. Företaget har också som policy att skänka 10 procent av vinsten till välgörenhet.
Just nu säljs ett halssmycke, som hon designat, i en begränsad upplaga genom PMU. Alla intäkter från försäljningen går till PMU:s arbete på Panzisjukhuset. På smycket står texten ”To Congo with love”, som bygger på ett citat av sjukhusets chefsläkare Denis Mukwege och som PMU använt i en av sina Kongokampanjer.
Citatet i sin helhet lyder så här: ”Min strategi är att besvara hatet med ännu mer kärlek, att visa att ondskan aldrig
kommer att segra. Att förmedla kärlek är för mig att vårda de sjuka och ge dem hopp.”
I somras fick Emma Israelsson möjlighet att träffa doktor Mukwege i samband med att han besökte Nyhemsveckan. Ett möte, som betydde mycket för henne, enligt intervjun i Dagen.
– Jag har alltid haft en passionerad önskan att starta ett företag som betyder något. Att göra det som du är riktigt bra på och älskar, att göra det med passion och hårt arbete och samtidigt sikta mot ett högre syfte, säger Emma Israelsson till PMU-tidningen.
Smycket kostar 995 kronor och kan beställas via www.pmu.se/shop