DAVID ANDRÉ ÖSTBY

Hela Himmelen, David Media

Den norske pastorn och lovsångsledaren från Filadelfiakierken i Oslo, släpper nu en ny skiva. Han är en av Norges mest kända kristna låtskrivare. David har gett ut ett antal skivor som streamats otroliga 12 miljoner gånger. Bara hans förra skiva Explosion har streamats fyra miljoner gånger. Det betyder att David André Östby ganska fort har intagit en plats som en av Nordens viktigaste och mest inflytelserika lovsångsledare. Hans sånger håller genomgående hög kvalité, både musikaliskt och textmässigt.
David skriver sånger som är lätta att sjunga med i, det är många glada och livfulla poppiga lovsånger, med genomtänkta teologiska texter. När jag lyssnar på honom tänker jag ibland på Matt Redman, ibland på Tim Hughes och ibland på Ingmar Johansson. David är helt enkelt en väldigt begåvad musiker och sångare, med en förmåga att skriva bra sånger.
Min absoluta favoritsång på skivan är En gång för alla, en psalmliknande stark sång om korset. Den kommer garanterat sjungas över hela vårt land inom kort. Sången ger mig gåshud, så vacker är den. Men här finns också flera andra fina lovsånger som Hela himmelen, Namnet Jesus, Vilken vän och Vi tror.