Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Därför läser jag på ALT

”Jag sökte till skolan först och främst för att jag känner att jag ska vara här. Jag kom till tro för några år sedan och har haft en längtan att jobba i en församling. Jag gillar att det är både folkhögskola och högskola, då man får det bästa från
varje system, både praktiskt och vetenskapligt. Det är bra att en del av utbildningen är rotad i församlingen, du är en student i en församling. Jag får ställa mycket frågor och ”provtro” eller ”provtycka” så att jag formas och hittar nya perspektiv.”
Johan Bruneskog, studiecenter Umeå, termin fyra

”Jag valde att söka till ALT efter att jag gått Pastorsakademin som Pingst anordnade 2010-2012. Den inspirerade mig till att djupna ännu mer i min tro och att skaffa mig redskap att på ett bättre sätt kunna bygga kyrka och gestalta evangeliet idag. ALT verkade svara mot den längtan och jag tycker verkligen att utbildningen har levt upp till det.
I framtiden vill jag vara med och se Guds rike växa ännu mer genom att bygga församling, gärna genom att plantera nya, för människor som i dag inte har någon kyrka.”
Johanna Bode, studiecenter Malmö, ALT2

”Jag läser ALT framför allt för att rusta mig i min tjänst som pastor (har en anställning i Korskyrkan och Pingstkyrkan i Husum). En stor fördel är att man kan bo var som helst i Sverige och ändå plugga. För mig passar det mycket bra, eftersom jag kan bo kvar med fru och barn några mil söder om Umeå. Jag är inte en akademiker som gillar att läsa jättemycket, utan jag är mer praktisk. Men jag älskar kombinationen av studier och praktik i en församling med en mentor.”
Daniel Forsberg, studiecenter Umeå, termin fyra

”Jag valde att börja på ALT för att jag verkligen tilltalas av hur de arbetar med mentorskap och utbildningsförsamling. Ytterligare en anledning är att jag och mina lärare delar samma tro. Vi tycker och tolkar kanske inte likadant, men passionen för Jesus lyser igenom, och det uppskattar jag. Jag trivs riktigt bra både i klassen och på hela utbildningen. Måste medge att jag faktiskt är lite fascinerad av att upplägget med flera olika studiecenter fungerar så pass bra som det gör! ”
Emilia Tellebo, studiecenter Stockholm/Uppsala,termin fyra

”Jag går på studiecentret i Göteborg, men min utbildning sker till största del i Västkustkyrkan – Strömstad. Det var på grund av det som jag valde ALT, plötsligt kunde en teologisk utbildning finnas i västkustens pärlaÄ Ni läste rätt… Ja, jag kan nu utrustas i den kallelse jag tror Gud har gett mig utan att bryta med det uppdrag jag har i min församling, vilket jag gillar. Min förhoppning är att ALT ska få vara med och betjäna detta.”
Daniel Coster, studiecenter Göteborg, termin sex

”Jag läser på ALT är för att Gud ledde mig hit. I dagsläget vet jag inte vad jag skall göra när jag är klar med utbildningen, men det är väl inte helt osannolikt att jag kommer jobba i en församling. Det är både roligt och utmanande att studera teologi och ledarskap på ALT, att utbildningen är ekumenisk är verkligen ett stort plus, det berikar.”
Josefine Savedson, studiecenter Göteborg, termin sex

ENKÄTER: MARIA LEVANDER & ULRIKA RAMSTRAND