Christian Bergström.

Christian Bergström.

Christians liv vände i second hand-butiken

För tre år sen kom Christian Bergström märkt av missbruk till butiken Second Chance i Varberg för att börja arbetsträna två timmar om dagen. Nu har han en fast anställning och fungerar som arbetsledare.

Christian sammanfattar de senaste åren med orden ”Gud är god”. Som liten bodde han i ett kristet familjehem, men flyttade efter ett tag tillbaka till sin biologiska familj, och där någonstans, i samband med att hans pappa dog, spårade livet helt ur för Christian.
Han hamnade i många års missbruk. Ända tills han genom sitt familjehem från barndomen fick kontakt med butiken Second Chance i Varberg.
– Där mötte jag en härlig gemenskap och blev intresserad av tron, berättar Christian. Vi börjar varje dag med frukost och andakt och det tror jag berör även den hårdaste.
Till att börja med fick Christian åka med i bilen, som hämtade grejer, två timmar varje dag. Allt eftersom har han fått mer och mer ansvar och nu har han inte bara en tillsvidareanställning, utan också arbetsledaransvar. Christian har fått ordning på sitt liv, helt enkelt.
– Det har hänt så mycket annat bra också, säger han. Jag har tagit körkort, fått egen lägenhet och gift mig.
Christians glädje smittar av sig.
– Jag gillar verkligen att vara här i butiken. Det känns jättebra, säger han och som svar på frågan om han skulle rekommendera andra att börja arbetsträna i en second hand-butik, svarar han tveklöst:
– Absolut!