Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här
Omkring 140 deltagare och ledare fanns med på Royal Rangers stora läger Camporama 2018. Temat för året var Star wars rymdberättelser.
FOTO: DANIEL BERGFORS

Omkring 140 deltagare och ledare fanns med på Royal Rangers stora läger Camporama 2018. Temat för året var Star wars rymdberättelser. FOTO: DANIEL BERGFORS

Camporama med tema rymden

Royal Rangers storläger, Camporama 2018, samlade i år omkring 140 deltagare och ledare i Rackeby utanför Linköping. Utgångspunkten för årets aktiviteter och lägerbålsdraman var Star Warsfilmernas rymdberättelser.

Star Wars används som utgångspunkt för samtalen kring lägerbålen. Där hämtades frågor om ondska och godhet, rädsla och förlåtelse. Frågor som kom upp var till exempel; Hur gör man ett bra val? Hur försonas man med egna brister och andras? Hur samarbetar man med Gud? Hur lever man med rädsla utan att den styr en?
Svaren söktes dock inte i Star Wars, utan hämtades från Bibeln och i patrullsamtal om liv och tro, i andakt och bön.
Scoutlivet, som vanligen innebär matlagning över öppen eld, utmanades i år av eldningsförbudet och i stället fick maten lagas med hjälp av små kokplattor, som drevs av bensindrivna elverk och lägerbålet bestod i år av en elektrisk ljusslinga. Under lägret hölls många olika workshops med olika rymdtema och det fanns även tid för bad och lek.
Royal Rangers, med scoutverksamhet i Pingst, har funnits i Sverige i över 30 år. Vart fjärde år anordnas en veckas storläger någonstans i Sverige.
Omkring 140 deltagare och ledare fanns med på Royal Rangers stora läger Camporama 2018. Temat för året var Star wars rymdberättelser.
FOTO: DANIEL BERGFORS