Bra start i Mullsjö – nyheterna syns på Facebook

Ljusa lokaler, fräscha varor och en Styled by Youth-hörna. Det har Pingstkyrkans second hand i Mullsjö, satsat på. Och gensvaret är stort från kunderna.

Ett av PMU InterLifes nytillskott, Pingstkyrkans second hand i Mullsjö, slog upp portarna den 4 september och skänkte dagskassan på 37 880 kronor till PMU:s Pakistan-insamling. Många gör frivilliga insatser i butiken och det finns två anställda via arbetsförmedlingen.
Ä Med tanke på att vi inte är något stort samhälle så går det mycket bra, säger butiksföreståndare Margareta Axell Müller, tidigare missionär i Paraguay i 42 år, och berättar att det kommer kunder ända från Falköping, Skövde och Jönköping.
Samarbetet med PMU betyder mycket. Second hand-konsulenten Daniel Bergh fanns med under förberedelserna och vid starten och snart får de besök av honom igen.
Ä Vi är nybörjare på detta område och det känns tryggt med det stöd vi får. Det kan till exempel vara svårt att veta vad vi ska ta betalt för varorna, och då får vi hjälp med prissättning, säger Müller.
De har också fått hjälp med att bygga upp och inreda butiken.
Ä Vi får god respons från kunderna, som tycker att vi har trevliga ljusa lokaler, en fin inredning och att det luktar gott. Vi har satsat mycket på att få bort loppiskänslan genom rena och fräscha varor, säger Henrik Larsson, en av initiativtagarna och medlem i församlingens missionsråd.
Via Facebook kan man ta del av nyheter och bilder på varor som kommit in. I butiken finns ett litet kafé
och ett annat koncept är Styled by Youth.
Ä Ungdomarna i församlingen har fått fria händer att inreda ett hörn. Nu har de byggt upp en sovrumsinteriör med 1960-talstema, berättar Henrik Larsson.
Han uppskattar möjligheten att som medlemmar i alla åldrar jobba tillsammans, och ser såväl den sociala funktionen på hemmaplan som missionsändamålet som viktigt.
Ä Vi vill visa mullsjöborna att vi gör något, att vi bryr oss, säger han.