Bönesatsning för ny pingst

Nu har Sverige tagit över bönestafetten från Norge. – Vi vill ta vara på tiden mellan Pingst för alla-konferensen i Norge och Världspingstkonferensen i Stockholm och be om en ny andeutgjutelse över vårt land och hela Norden. Det säger evangelisten och predikanten Ingemar Helmner, som fått uppdraget från Pingst att leda bönesatsningen.

Inför den norska pingstkonferensen, som hölls i september, skedde en stor bönesatsning i Norge, och det är den stafettpinnen som Sverige nu tagit över.
– Vi vill vända oss till alla kristna och gemensamt be om en ny pingst, säger Ingemar Helm­ner.

Vill se väckelse 2010
Han drömmer om att väckelsen ska ha brutit ut när det 2010 är dags för Världspingstkonferens i Stockholm.
– Jag tycker det finns stora förutsättningar för väckelse, säger han. Många är nyfikna på andlighet och vi i kyrkorna behöver resa oss från apati och modlöshet, få tillbaks frimodigheten och återerövra passionen för att vinna andra.
– Det är tidernas läge nu och vi ska inte sitta i ett hörn och häcka, utan placera Jesus i det här skeendet.
Ingemar Helmner är idag verksam som resande förkunnare över hela Sverige och i många olika kristna sammanhang. Vart han än kommer ska han försöka få med sig fler att bedja om en ny andeutgjutelse.
Han tycker sig redan ana en doft av väckelse, men menar att den måste börja i församlingarna.
– Sekulariseringen där och bristen på andligt liv oroar mig mer än den allmänna sekulariseringen i samhället, men genom bön drar vi in församlingarna i ett skeende av väckelse.

Bön prioriteras bort
Han konstaterar att bönesamlingar många gånger prioriterats bort idag, eller också präglas de av slentrian och torftighet. Därför behövs det en förnyelse av det gemensamma bönelivet i församlingarna, menar Ingemar Helmner.
Han har också kopplat ihop sig med Anders Hjelmarö som startat bönenätverket Bedjarna. Dessutom sker kontakter med människor från hela Norden som vill vara med och bedja för ett andligt genombrott i den här delen av världen.