Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Bokhöst

Följ det senaste inom kristna litteraturen Mejla idéer till staffan.swahn@pingst.se

I dag öppnar Bok & Bibliotek i Göteborg, populärt kallat Bokmässan (444 seminarier med 743 författare, debattörer och kända och okända namn från 34 länder). I dagarna är alltså bokläsningen på tapeten (nästan) överallt. I tidningar, radio, TV och reklamblad uppmärksammas aktuella böcker och författare, både svenska och utländska.
De kristna förlagen använder också Bokmässan för att synas. Vårt eget förlag Libris Media AB har en mycket centralt placerad monter på mässan och Librispersonalen får många tillfällen att presentera sina aktuella böcker – och författare.
Om du finns i Göteborg 21 – 24 september är ett besök på Bokmässan att rekommendera (öppet för allmänheten från fredag kl 14.00 till och med söndag). Men ta med dig en stor bokväska – tom. Den är förmodligen välfylld när du går till utgången. Mer info om Bokmässan på www.bok-bibliotek.se
Men det kan naturligtvis bli en god bokhöst även om du inte kan besöka Bokmässan. På den kristna bokfronten finns ett rikt och varierat utbud för oss bokälskare. Om du är intresserad av församlingsledning och församlingsutveckling finns det mycket reflekterande tankar i ett flertal böcker just nu. Och vill du ha romaner, berättelseböcker, själavårdsböcker, teologiska böcker, barnböcker eller vägledning finns det också mycket att välja på.
Själv blev jag under två dagar i augusti helt fångad av den helt osannolika men faktiskt sanna livsberättelsen om Kung Fu-världsmästaren Tony i boken Den Vita Tigern. För Jesus finns tydligen inga stängda fängelser – eller hjärtan.
Hoppas du blir fångad av någon bok denna höst – du får väldigt gärna berätta för mig om den boken!

PS. Om du inte har en kristen bokhandel där du bor kanske vår egen bokhandel på nätet kan vara bra – besök www.libris.se för att testa. Här finns hela utbudet av aktuella böcker.

———————————————-

STRÖMMAR AV LIV – Lillemor Hallin
Libris Bokförlag
Många har kallat 1900-talet för den helige Andes århundrade. Lillemor Hallin, kulturhistoriker och före detta universitetslärare, lyfter fram erfarenheter från människor i olika tider i denna genomgång av den helige Andes historia, från Bibelns tid till våra dagar. Hon visar hur människor blir upprättade och får ta emot yttre och inre helande överallt där Guds Ande verkar. Lillemor Hallin stannar inte i det som har varit, utan ser också framåt mot det som väntar.

ANDENS FOLK – Peter Halldorf
Bokförlaget Cordia
Den första generationen kristna hade gett sig ut på vandring i Kristi efterföljd mot ett mål som var lika avlägset som nära. Historien om deras lärjungaskap, nedtecknad i Apostlagärningarna, är det första bladet i den kristna kyrkans tvåtusenåriga historia. När kyrkan blir mätt och desorienterad i sin samtid behöver vi återvända till vår ursprungshistoria. I Apostlagärningarna förs vi i förbindelse med friheten hos en kyrka som bevarat sin pilgrimssjäl.

SKULLE VI INTE FÖRÄNDRA VÄRLDEN? – Erwin McManus
Libris Bokförlag
”Vi är inte bara kallade att förändras och vara öppna för förändring, utan att främja förändring.” I boken ger författaren oss sin vision av en kyrka som intar sin rätta plats, en kraft omöjlig att hejda när den förändrar världen och som vågar slita sig loss ur stelnade vanor och verksamheter för att blomma ut i livfull och brinnande tillbedjan. Det är en kyrka där Ordets förkunnare tar risken att sträcka sig ut i vår mångfacetterade, mångbottnade kultur med musik, konst och andra uttrycksmedel.

EMPATI – OM ATT MÖTA OCH HJÄLPA – Lena och Otto Rimås
LOR production
En praktisk grundbok i kristet själavårdsarbete som vänder sig till alla med intresse av själavård. Syftet med boken är att öka förståelsen för människan och bredda kunskapen om hur man hjälper människor att gå vidare. Boken är lämplig som redskap i församlingens omsorgs- och själavårdsarbete.

OM VERKLIGHETEN ÄR STÖRRE – Philip Yancey
Lib