Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Blåsinspiration

Våra blåsare inom Pingst fick i april en dag fylld med inspiration. Jag hade till en lördag bjudit in trumpetaren Kent Jonsson och trombonisten Håkan Björkman från Hovkapellet att lära ut av sina många års erfarenhet i Aspnäskyrkan i Järfälla utanför Stockholm. Ett önskemål som funnits länge hos våra blåsare.
Jag tänker inte gå in på detaljer men vill bara konstatera att inspirationsdagar för våra musiker är populära, viktiga och någonting som garanterat kommer att fortsätta. Inte bara för att deltagarna tycker det är intressant och givande, utan också för att instruktörerna blir jätteglada att få dela med sig.

De har, precis som många andra av oss, börjat sin musikerbana med att spela i kyrkor och kapell. Nu har de nått en hög nivå som gör att de livnär sig på musik. Det betyder inte att de inte har tid eller lust att vara med oss längre – tvärtom – de blir glada när vi frågar och vill fortsätta att vara med i vår gemenskap.
De vill inte släppa den musikaliska grund som de en gång lärt sig att stå på. En inspirationsdag ger ringar på vattnet. Deltagarna talar varmt om dagen och instruktörerna vill gärna komma tillbaka och rekommenderar också sina yrkeskollegor att vara med.

Vad blir nästa steg? Inspirationsdag för körledare, trumslagare, dansare eller lovsångsledare? Kom gärna med tips och vi hoppas att vi så småningom får komma till din församling.