Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Beredd att betala priset

Visst stönar jag, precis som de flesta, över mitt jobb ibland. Det är inte alltid inspirationen vill infinna sig, men vissa dagar slår det mig faktiskt med särskild kraft vilket fantastiskt jobb jag har. Tänk att få ägna arbetstid åt att träffa sköna människor, som på olika sätt är med och bidrar till att göra den här världen lite bättre! Och sen lägga ännu mer arbetstid på att skriva och berätta om dem för er.
Nu hoppas jag exempelvis att du ska gilla artikeln om Marina Norberg i det här numret. Hon och hennes man Roger har öppnat sitt hem för omkring 200 barn sen i början av 80-talet. Och deras hem och hjärtan räcker ändå till för många fler.
Känn på det! Jag inser att det kan finnas en risk att känna sig liten och oduglig i jämförelse, men det är inte tanken och definitivt inte Marinas attityd. Och att ”bry sig om andra”, som hon beskriver det hon gör som, kan vi nog faktiskt klara av lite till mans. Och då är vi med och förkroppsligar evangeliet.
Andra, som valt ett handfast sätt att engagera sig är ett gäng ungdomar från pingstförsamlingen i Kristinehamn, som efter en utbytesresa till Egypten bestämde sig för att ta ansvar för lönen till en av de egyptiska ungdomarna som jobbar med tv-programmet Fruit Salad. Eller ungdomsledarna, som tycker att det är dags för svensk pingströrelse att på allvar ta tag i miljö- och rättvisefrågor och därför har bildat nätverket Morip.
I början av maj var det ju Rådslag för Pingst Ä fria församlingar i samverkan och då gav Pelle Hörnmark en analys av vad han ser i pingströrelsen i dag och vad han tror behövs inför framtiden. Bland annat talade han om hur självcentrering och bekvämlighet så lätt tar överhanden, men att det också finns de som vill något annat, som är beredda att betala priset.
Jag tror faktiskt att några av de senare finns med i det här numret.