Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Berätta om dina kampanjminnen!

Under vinjetten ”Front mot villfarelsen” genomfördes en kampanj i Värnamo år 1950.

Vid den tiden genomförde många pingstförsamlingar kampanjer och demonstrationståg. Ibland hade de politiska budskap där man protesterade mot samhällets sekularisering. Vet du mer om kampanjen i Värnamo, eller känner igen någon som är med på bilden? Kanske har du kampanjminnen från någon annan ort eller minns dråpliga händelser som utspelats i samband med demonstrationståg? Skriv till fotoarkivet och berätta!

Gåtan löst
Gåtan kring bilden i förra numret av Pingst.nu är nu löst. Per-Arne Parment har skrivit till fotoarkivet och berättar att bilden är från en ”lärarinnevecka”, alltså en bibelstudievecka för lärarinnor. Per-Arnes farmor Anny Parment står på tredje raden, andra personen från höger. Pojken till vänster om henne är Stig-Arne Parment, Per-Arnes far. Eftersom farmodern var ensamstående fick sonen följa med på flera lärarinneveckor.
Margit Svensson från Hasslö känner igen två lärarinnor på bilden, Sigrid Svensson (rad 2, nr 4 fr. h.) och Karin Ahnfeldt (rad 2, nr 5 fr. h.). De brukade komma till sommarkonferensen på Hasslö under 1940- och 50-talet och bodde då hos Margits mormor.
Barbro Forsberg Culasso har meddelat med e-post från Argentina att mannen till höger på andra raden är hennes far Nils-Erik Forsberg. Han var då andrepastor i Jönköping.
Greta Viklund från Åsele har skickat in flera bilder till fotoarkivet från bibelskolor och evangelistveckor 1942–1953 där bland annat hon och hennes syster Märta är med.

Skriv till oss och berätta:
”Fotoarkivet”
Pingst
141 99 Stockholm
fotoarkivet@pingst.se