Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Bed och arbeta

När jag skriver det här exploderar naturen och vi bjuds nya blommor, nya dofter och nya gröna nyanser varje dag. Jag tänker att vår skapare rikligen kompenserar oss nordbor för våra mörka vintrar med en slösande generositet av ljus och grönska. Varje år! Inte nog med det. De allra flesta av oss behöver heller inte bekymra oss för om det ska finnas något att äta och dricka. Affärernas hyllor är i regel mer än välfyllda och möjligen oroar vi oss för hur vi ska orka bära hem allt vi handlar.
Kontrasten mot situationen i exempelvis Sydsudan är så slående att man nästan inte kan ta in det. Här har torkan slagit till, samtidigt som olika befolkningsgrupper strider mot varandra och miljontals människor drivs på flykt och hotas av svält. Det är lätt att bli lamslagen, men tack och lov har PMU och svenska pingstförsamlingar kontakter på plats och möjligheter att få fram förnödenheter och vi alla kan vara med och bidra med medel till detta. Mer om detta finns i den här tidningen.
DU KAN OCKSÅ LÄSA OM årets rådslag. Det hölls i Norrköping och präglades till stor del av en längtan och bön om att finnas för behövande och längtande människor och sprida de goda nyheterna till många, många fler.
Den som upptäckt något viktigt vill dela med sig. Det är en längtan och en passion som Pingsts nye missionsinspiratör
Andreas Svedman vill uppmuntra både hos enskilda och församlingar. Och Alpha Sverige ställer nyproducerade filmer försedda med svensk textning alldeles gratis till förfogande för församlingar och andra som vill ta hjälp av Alpha-konceptet för nå fler med evangeliet.
Pernilla Olofsson kunde lämna sitt destruktiva drogfyllda liv när hon mötte Jesus. Det och mycket, mycket mer kan du läsa om i den här tidningen som du med fördel tar med dig ut till hängmattan eller picknick-filten. Missa inte undervisningsartikeln om en bön att leva med. Det finns så mycket som behöver göras, så många utmaningar, så många människor att nå, så mycket rättvisa som saknas och så stora behov av förlåtelse. Så mycket att göra. Och så mycket att be för och om. Ora et labora, säger de lärde. Bed och arbeta, säger vi som håller oss till svenska.
Med önskan om en god sommar!