Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Barmhärtighet och omsorg

Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig. Orden från Matteus 25:35 ligger nära till hands när jag konstaterar att många pingstförsamlingar runt om i landet öppnat både sina lokaler och hjärtan för EU-migranter under vintern som just gått.
I den här tidningen kan du läsa om ett av dessa projekt, nämligen Vinternatt, som Filadelfiaförsamlingen i Stockholm under vintern drivit i samarbete med Frälsningsarmén och Stadsmissionen.
FÖRSAMLINGEN JOBBAR nu också med nya spännande planer på ett mer permanent härbärge. Förarbetet pågår för fullt, bland annat med idéer om att koppla ihop den verksamheten med möjlighet till samtal och rådgivning och en deltidsbibelskola.
I den utsatta Göteborgs-förorten Gårdsten driver Smyrnaförsamlingen ett ungdomsarbete på fredagskvällarna där ungdomar får chansen att ha roligt och känna sig älskade, sedda och utmanade. Arbetet belönades förra året med Pingst ungs utmärkelse Pionjär, vilket inte bara gläder pastor Lars Svensson och hans medarbetare utan också dem, som deltar i Late Night. Läs mer om det arbetet på mittuppslaget.
Om drygt en månad är det dags för årets Rådslag. I år möts församlingarnas ombud och observatörer i Filadelfiakyrkan i Stockholm för att förrätta val och fatta beslut om det kommande årets verksamhet.
Efter fem år som ordförande för Pingststyrelsen har Sören Eskilsson bestämt sig för att det är dags att lämna över stafettpinnen till en ny person.
Det kan du läsa mer om längre fram i tidningen, som också bland annat innehåller artiklar om PMU:s vårkampanj och 50-årsjubiluem, om Albino, som tack vare ett stipendium från TV Inter kan studera media, om resor till världens nyckelstäder för ungdomar och om det nya nätverket Pingst Ledare.
Vill även passa på att hälsa Sam Wohlin, pastor i Karlstad, välkommen som ny musikskribent i tidningen och tacka Daniel Röjås för hans insats på musiksidorna.