Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!

Anslagskänsla

Jag minns när de första anslagskänsliga syntharna dök upp. Jag minns också väl ett tillfälle då Lennart Jernestrand hemma i Filadelfia Rörstrand ”finjusterade” ett par av oss yngre och ibland överentusiastiska pianister om det rätta och varsamma anslaget på den stora vackra flygeln – allt på sitt finurliga sätt – tänk på anslaget pojkar!
Det ser ut som om Paulus, också i mogen ålder, fortfarande letar efter och tränar på sitt eget anslag som förkunnare – ”allt för att vinna någon”, gissar jag. I Gal 4:20 står: ”Om jag bara var hos er nu, så att jag kunde slå an den rätta tonen – jag vet mig ingen råd med er.” Inte bara rätt ton, utan också ett rätt anslag – nåd och sanning i harmoni – gör att ett hjärta med Guds hjälp öppnas för läkande krafter.

Friska saltstänkta vindar mötte oss som arbetslag en solig helg i maj på Nimbus, Öckerö. Målsättningen var att arbeta vidare med en del frågor som rör vårt gemensamma sång- och musikliv i Pingst. En av dessa var att ta del av och arbeta vidare med lokala planeringsgruppen tankar inför höstens Sång- och Musikkonferens i Smyrna Göteborg. Spännande idéer och friska vindar vill jag lova, utan att gå händelserna i förväg. Utrymmet finns inte här, men gå gärna in på
www.sangochmusik.se för mer detaljer.
Tid och tema för höstens konferens är i alla fall spikat: Musik som dörröppnare, den 13-15/10 i Göteborg. Jag tror att Paulus hade velat vara med som föreläsare – kanske om anslaget?
Jag hoppas att Du inte missat att ta del av ett annat friskt musikinitiativ i vårt land. Den nyinspelade cd:n ”Bara i Din närhet” från Pingstförsamlingen i Jönköping, som jag gissar fått och kommer att sprida inspiration ut över vårt land.