9,2 miljoner anledningar träna för tillväxt

Det finns massvis med människor i Sverige som vi kan berätta det glada budskapet för. De är 9,2 miljoner goda anledningar till att vi tränar för tillväxt. Nu fokuserar vi på det som är viktigt och hur vi tillsammans kan använda våra resurser på bästa sätt. Detta har föreståndare Pelle Hörnmark lyft i inledningen till de sju regionala träningsdagarna för tillväxt, som hållits på olika platser runt om i Sverige i början av det här året.

Intresset och gensvaret för dagarna har varit väldigt stort och många församlingar har satsat på att skicka hela grupper till dagarna, som hållits i Hässleholm, Göteborg, Märsta, Sundsvall, Lycksele, Jönköping och Örebro.
Alla dagarna har haft samma upplägg; en gemensam inledning då Pelle Hörnmark talat.
Ä Inte ska vi rosta igen och dö och inte ska vi fega ur. Inte ska vi förlora oss själva eller sitta fast i det som var, men vi ska ta nya tag och det finns inget roligare än när någon kommer hem, sa han bland annat i Märsta.
Sedan har Magnus Persson, Mats Särnholm, Daniel Alm eller Niklas Piensoho talat om tillväxt.
Workshop med sex ämnen
Därefter har deltagarna gått till sina workshops i sex olika ämnen; Brinnande socialt engagemang, Dynamisk församlingsledning, Global mission, Inspirerande söndagsgudstjänster, Kyrka för 0Ä19 år och Växande
smågrupper i vardagen.
Mellan sessionerna har det förstås varit fika och lunch och möjlighet till nätverkande och spännande möten och erfarenhetsutbyte med människor från andra församlingar. Under den avslutande gemensamma samlingen har det funnits gott om tid för förbön. För varandra, för de församlingar man arbetar i och för Sverige.
Undervisningen under tillväxtdagarna spelades in och finns tillgänglig via tvinterplay.se