Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

80 000 från Rotary till PMU

En artikel i Läkartidningen om Panzisjukhuset i DR Kongo fick Varbergs Rotaryklubb att dra igång en insamling dit. Under årets Nyhemsvecka överlämnade Margit Kastberg en check på 80 000 kronor till PMU, att delas mellan arbetet på Panzi och Dorkasprojektet.

När Margit Kastberg bestämde sig för att dra igång en insamling till Panzisjukhuset i DR Kongo hade hon ingen kännedom om att PMU arbetade där, hon hade bara läst en artikel i Läkartidningen, som beskrev de våldtagna kvinnornas situation där och kände att hon ville vara med och bidra till insatserna för dem och deras framtid.
En kantor i Varberg förmedlade kontakten till PMU, som fanns med och gav information om arbetet i samband med
konserten, där huvuddelen av pengarna drogs in. Lotterier gav också en del.
Lokala körer och artisten Cecilia Wennersten ställde upp gratis, konsertlokalen ställdes till förfogande och vidareförsäljarna av biljetter tog inget betalt, vilket innebar att alla inkomster oavkortat kunde gå till DR Kongo.
Under årets Nyhemsvecka satte sig Margit Kastberg i bilen och körde upp från Varberg för att överlämna en check på 80 000 kronor till PMU:s direktor Niclas Lindgren, som i sitt kollekttal använde denna insats som en utmaning för andra att också vara med och göra skillnad.