Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

72 timmar som förändrade världen

På Påskdagen bjuder Filadelfiakyrkan i Stockholm in till föreställningen ”72 timmar”, vars syfte är att lyfta påskens budskap. – De senaste åren har påsken haft en ganska låg profil i församlingens gudstjänstliv. Många lämnar stan för att åka på semester eller hälsa på släktingar över påsk. Men i år tror vi på ett annat mönster, säger Gustav Jannerland, en av församlingens pastorer.

Många har engagerat sig inför årets påskhelg. En ny generation av kreatörer kliver fram och bygger vidare på det DNA av ett rikt musikliv och kreativitet, som församlingen har. Många minns med glädje uppsättningar av musikaler som exempelvis Lukas eller julföreställningen Levande sjungande julgranen.
Frida Guldstrand är projektledare, Patrik Almkvisth regissör, Agnes Grahn musikalisk ledare och Linus Pansell producent.
– Vi hoppas på en välfylld kyrka på påskdagens eftermiddag. Det är ett perfekt tillfälle att bjuda in vänner och bekanta som kanske normalt sett inte brukar gå i kyrkan, säger Gustav Jannerland, som är ansvarig pastor för satsningen.
Föreställningen blir en mix av musik, drama och digitala inslag. På påskdagens förmiddag kan man också värma upp inför föreställningen genom att gå på ett fördjupande påskstudium med församlingens föreståndare Niklas Piensoho. Då har man ännu större möjlighet att se en djupare dimension i föreställningen.