Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

CP-BARNET

- kampen, sorgen, glädjen

Lena Helgesson Libris

Jonas Helgesson är nog Sveriges mest kände CP-skadade person. Genom böcker, föreläsningar och andra uppträdanden (nu senast som skådespelare i musikalen Livet är en schlager) har han på ett humoristiskt och oemotståndligt sätt beskrivit sitt eget liv och, inte minst, sitt förhållningssätt till sitt handikapp.
I den här boken kompletterar hans mamma Lena bilden. Hon hyllas ofta av Jonas själv som den starka människa hon är. Och det är ett intryck som kvarstår efter att ha läst boken.
Det är en uppriktig, gripande och självutlämnande skildring av ett annorlunda föräldraskap som självklart sätts på speciella prov. Och det är inte hjälteglorian som lyser starkast när man lägger ifrån sig boken. Det är bilden av en alldeles vanlig, älskande mor som trampar på i vardagens alla utmaningar, som kämpar för att hålla den glada och bekymmerslösa fasaden tills det inte längre är möjligt, men som ändå aldrig ger upp
Den som tagit del av Jonas egen historia har nog slagits av hur långt han kommit genom sin envishet. Och efter att ha läst Lena Helgessons historia så anar man var han fått den ifrån.