Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

100-årsfirande i Filadelfia i Stockholm

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm firade sitt 100 årsjubileum sista helgen i augusti, dels genom en jubileumskväll fylld av sång och musik och dels genom att dra igång evangelisationskampanjen ”Ditt viktigaste val”.

Efter en intensiv vecka med värdskap för Världspingstkonferensen övergick församlingen till att fira sina 100 år. Den 30 augusti var det exakt 100 år sedan 29 personer bildade församlingen, vars förste föreståndare var Lewi Pethrus.
Jubileumsfesten samlade omkring 1 500 personer, som fick vara med om några mycket innehållsrika timmar med ett brett urval musik, filmade inslag och kortare intervjuer med pastorer, som under åren arbetat i församlingen.
Kvällens ciceroner var Stefan Claar och Madeleine Alfvén. På estraden fanns orkester, blås orkester, kör och en rad olika solister, som under kvällen bland annat bjöd på ett potpurri av sånger skrivna av personer som arbetat i församlingen, en duett mellan Barbro Törnberg Karlsson och Einar Ekberg(!), ett nyskrivet jubileumsstycke för orgel och slagverk, inslag från musikalen Lukas och ett operastycke.
Pastor Niklas Piensoho avslutade samlingen med att konstatera:
Ä Det enda som motiverar den här församlingen är att vara svaret på människors rop.
I söndagens jubileumsgudstjänst, som samlade en fullsatt kyrka, sjösattes också kampanjen ”Ditt viktigaste val”. En kampanj, som initierats av Niklas Piensoho, och som pågått under årets valrörelse och där församlingen på olika sätt varit extra synlig på stan, bland annat genom att bjuda in till en valstuga precis utanför kyrkan. Under de här veckorna har frågor av existentiell karaktär lyfts på ett särskilt sätt, bland annat ”omsorg på riktigt” och ”arbete med mening”.
Många andra pingstförsamlingar och församlingar från andra samfund har också hakat på den här idén och arbetat med temat ”Ditt viktigaste val” de senaste veckorna.