Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

100 år efter

Följ det senaste inom kristna litteraturen Mejla idéer till staffan.swahn@pingst.se

Jag hade den stora förmånen att delta i den unika konferensen Azusa Street Centennial i Los Angeles i april. Vi ”firade” 100 år efter Azusa Street-väckelsen (se artikel på sid 16-17).
I USA är de duktiga på bokutgivning, den engelsktalande världen är stor, och därför kan böckerna ges ut i stora upplagor till lägre priser än vi är vana vid.
I samband med jubileet gavs det ut flera intressanta böcker. Några av dem försöker jag ta till mig. Även om det engelska språket kräver en ordbok och lite tid så är det definitivt värt att läsa den här mäktiga historien om vad som hände för 100 år sedan. Men framför allt handlar det om att bli påmind och inspirerad för Andens liv idag.
Bland boktipsen ser du två av de böcker jag hade med mig hem, kanske de kommer på svenska, men jag uppmanar dig att läsa och låta dig lockas till ett rikt liv med den helige Ande.

Nu när det är sommartid är det ingen dålig tid för bokläsning. När du kommer till Nyhemsveckan eller Lapplandsveckan uppmanar jag dig ha med en stor bokväska – tom. På båda ställena finns bokhandel med stort utbud. Den tomma bokväskan kan fyllas med många bra böcker som du sedan läser själv eller ger bort. Det finns väl ingen bättre ge-bort-present när man hälsar på släkt och vänner under semestern? En bok vissnar inte.
Några ord om några ”gamla” böcker: Vi mötte Rick Warren i Los Angeles, hans böcker ”Leva med mål och mening” samt ”Församling med mål och mening” är mycket uppmärksammade (Rick är bästsäljarförfattaren alla kategorier i USA de senaste tre åren!) och jag rekommenderar böckerna ännu mer nu när jag kommit honom och hans församling lite närmare.
Ha en fin sommar!

———————————————-

THE CHARISMATIC … * – Jack W. Hayford and S. David Moore
Warner Faith förlag
Jack Hayford är välkänd pingstledare och högt aktad i stora delar av kristenheten i USA. Många svenskar har också lärt känna honom, bland annat genom hans besök bland pingstpastorer de senaste åren. Han har gett ut mängder av böcker och skrivit över sex hundra sånger. Hans bok om de gångna 100 åren av pingstkarismatisk väckelse har inte bara fokus på USA och är heller inte bara tillbakablick. Varje kapitel innehåller utmanande reflektioner om nutid.

WILLIAM SEYMOUR * – Craig Borlase
Charisma House förlag
En bok om pastorn som stod i ledningen för Azusa Street-väckelsen för 100 år sedan. En afro-amerikan, son till en slav, halvblind och halt som gjorde sig tillgänglig för Guds verk. Den spännande berättelsen om vad som hände med några enkla människors andedopsupplevelse och följderna av William Seymours verksamhet i Los Angeles manar till samma tillgänglighet för den helige Ande att verka.

ALLT FÖRÄNDRAS … – Rainer Haak
Libris Bokförlag
Det går inte att undvika dem – förändringarna. På arbetet, i familjen, i samhället, i föreningsstyrelsen, bland vännerna, i församlingen, överallt händer det saker som får oss att konstatera att det inte riktigt är som förr. Ibland ger förändringen nytt hopp. Minst lika ofta skrämmer den oss. Och den är oundviklig. Förändringen är nämligen ett av livets grundvillkor – liv ÄR förändring, skriver Rainer Haak. Och när det nu är så, hur kan vi låta förändringen bli ett positivt inslag i våra liv snarare än ett hot?

GUDS SON – Walter Wangerin
Libris Bokförlag
Vem är den där mannen? Till och med hans egen mamma undrar ibland. Hur kan det komma sig att så snart han säger ja känner någon annan sig absolut tvungen att säga nej? Och detta samtidigt som ansikten lyser runt honom överallt där han går. Ansikten som plötslig fyllds av hopp, tillförsikt, liv. Vem är den där mannen? Lärjungen som han älskar följer honom på nära håll, ser det mesta men förstår inte allt. Ända in i slutet följer lärjungen med men vilket slut?
Walter Wangerin har skrivit flera bästsäljande böcker, bland annat Guds bok – Bibeln som roman och Aposteln, romanen om Paulus.

KÄRLE