Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

”Vi har ett ansvar för vårt land och för att människor får tag i Jesus”

– Det är spännande och hedrande att ha fått frågan och jag hoppas och tror att jag kan tillföra något till arbetet. Det säger Pernilla Olsson från Västerås, som är valberedningens förslag till ny ordförande för Styrgrupp Nationell.

Pernilla Olsson är Västeråsbo sen barnsben. Här trivs hon och känner att hjärtat klappar för att fler människor i staden ska få möta Jesus.
Hon arbetar till vardags i församlingen Lifecenter som chef för förskolan och som vd i det aktiebolag församlingen driver. Det handlar bland annat om uthyrning av lokaler och konferensverksamhet.
Pernilla är fritidspedagog i botten, men numera blir det inte så mycket tid över att finnas i barngrupperna, som när förskolan drogs igång 2006.
Pernilla Olsson har varit med och startat och byggt församlingen Lifecenter. Här är hon och hela hennes familj, man och tre barn, engagerade. Äldsta dottern Ebba lämnar snart boet och gifter sig. Kvar hemma finns då en 17-årig dotter och en 12-årig son.
Ä Det går åt mycket tid och engagemang i församlingen, säger hon. Församlingen är också vår familjs plats, där vi alla trivs och har olika uppdrag.
Den fritid som blir över använder Pernilla gärna till att läsa. Just nu slukar hon mycket ledarskapslitteratur, inte minst för att ledarskap är en fråga hon är mycket engagerad i. I andra perioder kan det vara helt annan litteratur.
Träning står också på veckoschemat. Kanske inte för att det är så roligt i första hand, men som en långsiktig investering för att få kroppen att hålla.
När jag frågar Pernilla om hon blev förvånad när hon fick frågan om att bli ordförande, säger hon att ja, det blev hon.
– Ja, jag var inte förberedd på att få frågan, säger hon. Men nu när jag har vänt, vridit och bett för det känns det bra att få använda mina kompetenser, gåvor och talanger på det här viset.
Hon ser fram emot arbetet i styrgruppen och tror att det kommer att bli både intressant och lärorikt.
Ä Jag känner några i gruppen lite grann redan, och tror det ska bli kul att arbeta där.
Som pingstvän sen många år tillbaka tycker hon också det ska bli roligt att få vara med och arbeta för de större nationella pingstperspektiven, inte minst kring församlingsplantering och församlingsbyggande.
Ä Jag tänker att vi vill något större än det vi är i dag, säger hon. Vi har ett ansvar för vårt land och för att människor får tag i Jesus.
Det ska också bli intressant, och inte bara enkelt, tycker hon, att koppla ihop pingstarvet med framtiden för våra barn och barnbarn. Nu ser hon fram emot att återigen få vara med Rådslaget, och att få axla ordförandeskapet.
Fotnot: Stefan Beimark, föreståndare i pingstförsamlingen i Örnsköldsvik, lämnar ordförandeskapet på egen begäran i och med årets Rådslag.