Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

”Johnny gashand” har börjat varva ner

Kennet hade bestämt sig. Mer än 30 år ville han inte bli. Och den dagen livet tog slut skulle det ske i full fart på en motorcykel. Nu har han passerat de 30 och gillar fortfarande att trycka gasen i botten. Men nu har livet blivit viktigt för honom.

Ä Ska du inte passa på att kolla runt?
Kennet Hasselgren tycker jag är konstig som säger nej. Vi befinner oss på Älvsjömässan, där mässan ”På två hjul” pågår. Blänkande kråm, häftiga motorer, brakande och gasande och skinnställ så långt ögat når.
Här trivs Kennet, som själv beskriver sig som extremt motorintresserad, som fisken i vattnet. Själv är jag för feg för att ens åka bakpå en motorcykel och har väldigt lågt utvecklat motorintresse. Men däremot lyssnar jag gärna på Kennets livsberättelse.
Tidigt blev hojar hans stora intresse. Att meka med och köra på. Riktigt, riktigt fort.
Ä Det var vinna eller dö, säger han. Mina polare kallade mig ”Johnny gashand”.
Han berättar om farter mellan 200 och 300 kilometer i timmen och jag tänker i mitt stilla sinne att jag är glad att jag inte stötte på honom i trafiken då.
Ä Jag körde alltid så fort så att jag säkert skulle dö om det hände något, säger han. Jag ville förresten bara leva till 30. Det var nära många gånger att det tog slut.
Ä Jag gjorde så mycket dumt, sammanfattar han, men preciserar inte mer än så.
Livet blev i alla fall ganska komplicerat för honom, förstår jag. För mycket alkohol och trasiga relationer till exempel.

Kennet växte upp i pingstmiljö och döptes faktiskt redan som 10-åring.
Ä Men jag fick aldrig någon riktigt egen tro, konstaterar han, och sen tyckte han inte att han passade in där med sitt motorintresse.
Ä Jag blev liksom dömd, säger han.
Hans bror, som också kör båge, lyckades dock för några år sen att få med honom på en träff för kristna motorcyklister i Värnamo.
Ä Jag kände mig lite mittemellan där, säger han.
På den där träffen fick han en så kallade Biker Bible, det vill säga ett Nya testamente framtaget speciellt för motorintresserade. Här finns också en del vittnesbörd och information om kristna klubbar.
Ä Jag som egentligen aldrig läst något annat än motortidningar tidigare började läsa i den där bibeln och undan för undan började jag fatta. Det kändes som om Gud gav mig förståelsen. Jag hade aldrig kunnat fatta det där på egen hand.
Ä Nu ser jag Bibeln som en manual. Jag ber och slår i Bibeln och känner att den talar till mig.

Efter ett tag av bibelläsning började Kennet känna sig ”grå”. Vem var han? Var hörde han hemma? Han var skild och hade inget boende. Han kände att nu var det allt eller inget som gällde.
Ä Så jag gav Gud ett ultimatum, berättar han. Jag sa till honom att ”finns du så ser du till att jag får ett riktigt liv”. Alternativen var att bli den farligaste som finns eller den farligaste för Gud.
Kennet gjorde det inte lätt för Gud. Han satte in en annons på den kristna dejtingsajten 7Ehimlen och så sa han till Gud att inom 14 dagar ville han ha träffat en fantastisk fru. Blev det inte så skulle han dra söderut med en HD, bestämde han.
Kennet skrev en text om att han ville träffa någon som kunde förstå ett totalt motorfreak och som var både biker och tjej samtidigt och som kunde ta att han levde i motorvärden och inte kunde vara en familjekille.
Kennet skrattar. I samma monter som vi sitter finns Ethel med. Hon som svarade på annonsen och som han träffade första gången i maj 2004, förlovade sig med den 13 augusti och gifte sig med i december samma år.
Ä Det var så svårt att svara på den där annonsen, berättar hon. Jag försökte kämpa emot, men jag kom inte ifrån den. Det var Gud som talade, det är jag övertygad om.
Nu lever Kennet sitt liv för Gud tillsammans med Ethel. Han är lika motortokig som förut, har just köpt en Harley turbo, men har börjat be Gud att ta bort längtan efter att köra i de extremt höga farterna. Och så sakteliga bygger han upp kontakten med sina barn.
Ä Jag har fått ett lugn och en ro i mitt liv, säger han. Jag känner mig säker på mig själv, jag vågar stå upp för saker, jag känner mig trygg och är mycket mer öppen är förr. Min fru säger att jag är totalt förvandlad.
Kennet beskriver det som att han aldrig är ensam längre.
Ä Nej, vi är alltid minst fyra, säger han. Jag, Gud, Jesus och den helige Ande.

Nu driver han ett par företag i bygg- och motorbranschen och jobbar för att kunna låta vinsten vara med och sponsra det arbete som Church on Wheels bedriver (se artikel sid 19).
Ä Jag och Ethel hjälper också till i Church on Wheels monter på mässor och sånt.
De bor strax utanför Uppsala och är medlemmar i Pingstkyrkan där. Kennet vill inte bara nöta kyrkbänken, utan vara med och jobba med olika saker. Bland annat har han och Ethel dragit igång julaftonsfirande i kyrkan och i februari höll de i en träff för nya medlemmar.
Ä Det kanske blir tradition, säger han.