Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

”Givarna har räddat mitt liv”

– Jag tycker det är helt fantastiskt att det finns människor som ger gåvor och möjliggör LP- verksamhetens arbete. De har faktiskt räddat mitt liv. Det säger Kjell Johansson, som nu varit nykter i tre år.

Efter ett 20-tal år i alkoholmissbruk kände han för tre år sedan att nu var det nog. Nu ville han verkligen att hans liv skulle förändras.
Ä Ja, jag hade åkt in och ut på behandlingshem, men inget hade funkat och jag hade inte haft viljan själv heller.
Kjell kom till landstingets beroendecentrum i sin hemstad Örebro. Där blev han kvar i sex veckor och under den tiden fick han höra talas om LP-verksamhetens Vasastrand.
Ä De sa att man kunde gå dit och fika mellan 10 och 12. Jag var lite misstänksam eftersom jag visste att de var kristna, men gick i alla fall dit.
Mötet med människorna där blev början till en enorm förvandling för Kjell.
Ä Jag blev omkramad, välkomnad och kände att här fanns människor som gillade mig. Det är man inte så van vid efter många år av missbruk kan jag säga.
Kjell Johansson var beredd att pröva på vård på Vasastrand. Men socialen ville hellre remittera honom till öppenvård. För Kjell var det dock inte praktisk lösning eftersom han var hemlös.
Ä Då gick LP med på att ha mig där i en och en halv månad på deras egen bekostnad. Sen när socialen såg att det funkade gick de in och betalade för nio månader till.
I dag är detta något som Kjell Johansson är oändligt tacksam för.
Ä Jag blir rörd faktiskt över att det finns såna engagerade, snälla människor som bryr sig och ger gåvor till LP, säger han. De gav mig chansen till ett nytt liv.
På Vasastrand fick han inte bara möta kärleksfulla människor utan också ta emot frälsning och förlåtelse och börja ett helt nytt liv.
Ä Jag har fått självförtroende och känner att jag kan vara något och fått lämna det gamla bakom mig.
Livet i dag går inte att jämföra med det han levde för bara tre år sedan.
Ä Jag är nykter, jag har jättebra kontakt med min mamma och min son, har en lägenhet, ett socialt liv, jag är frälst och medlem i en församling, ber och går till kyrkan och min ekonomi börjar ordna upp sig, summerar Kjell.
Nu jobbar han som kock på Vasastrand, ett yrke han också tidigare haft. Ibland lagar han mat för upp till 50 personer.
Ä Det är väl inget särskilt, säger han. Jag är van att laga till 350 personer!