Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

”Det LP gör är viktigt”

Daniel Bokne är sedan cirka ett och ett halvt år tillbaka månadsgivare till LP-verksamheten. – Jag tycker de gör ett bra arbete, säger han. Jag vet att mina pengar kommer till nytta.

Daniel bor i Halmstad och arbetar som konstruktör på ett skogsmaskinsföretag. Han och hans fru tycker det känns bra att dela med sig av det de har till andra och när LP-verksamheten besökte deras kyrka bestämde de sig. Han blev regelbunden givare och låter autogirot dra pengarna varje månad.
Ä Det är enkelt och det blir alltid av att man skänker pengar.
Han känner till LP-verksamheten ganska väl, men har inte själv varit praktiskt engagerad i arbete bland
missbrukare.
Ä Jag tycker att det LP gör är viktigt. Det är hemskt när människor fastnar i olika sorters beroende och det är bra att det finns hjälp. Jag tycker att det är ett extra plus att LP har en kristen profil, för oavsett hur mycket det är värt att hjälpa en människa ifrån ett beroende, så är det ännu mer värt att de får lära känna Gud.
Ä Jag har förtroende för LP-verksamheten, men skulle själv inte orka att jobba med sådant, så på ett sätt är jag väl lite passiv skulle man kunna säga. Men jag gör ju ändå något aktivt när jag ger, säger han.