”Det fanns mycket värme, verkstad och välsignelser”

Daniel Alm, föreståndare i Pingstkyrkan i Västerås, är också projektledare för Pingsts Pastorsakademi. Han är nöjd efter premiären.

Vad är ditt intryck av första veckan?
Ä Det var ett väldigt tydligt avstamp in i en ny och mera tillväxt- och nätverksorienterad pastorsgemenskap i Pingst. Jag uppfattade det som att det fanns mycket värme, verkstad och välsignelser.
Flöt allt på enligt planerna?
Ä Det allra mesta flöt på enligt planerna, vi hade väldigt bra samarbete med församlingen i Norrköping och övriga bidragare till akademin.
Något ni kommer att ändra på till nästa gång?
Ä Vi kommer att slipa på allt, inte minst kommer vi att ge mer och mer kraft åt processgruppernas utveckling.
Dagarnas höjdpunkt enligt dig?
Ä För mig är det betalning nog när en pastor kommer fram och till exempel säger: ”Detta har jag längtat efter länge och nu kan jag åka direkt hem och ta tag i framtidsfrågor i vår församling.”
Vad säger du om uppslutningen?
Ä Mot bakgrund av att pastorerna överlåter sig till en tvåårig process måste man säga att intresset är stort, kanske till och med mycket stort. Det finns också fler pastorer som vill haka på i efterhand.
Hur hinner du med att jobba med detta?
Ä Jag försöker prioritera min tid för att hinna med detta, men jag har också ett gott team omkring mig. Vägen till framgång är goda medarbetare och sen är det nog något av en kallelse för mig att stötta andra pastorer. Det är få saker som ger mig sådan glädje.