Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Upprättade människor är målet

Upprättade människor är målet

Christine Viklund är sedan några veckor tillbaka ansvarig för arbetsområdet Pingst Omsorg, handlar om stora frågor som familjerelationer, psykisk ohälsa, trygg församling och funktionsnedsättningsfrågor.

– Jag ser det här jobbet som en chans att få lyfta upp tuffa ämnen på bordet och dra fram sånt i ljuset. Jag känner mig trygg med att göra det för det är ju sanningen som gör oss fria på riktigt.
– Min utgångspunkt är att vi i församlingarna är som en familj, att vi är söner och döttrar till den högste kungen och som sådana ska stötta varandra på livets alla områden och faktiskt blanda oss i varandras liv.
Christine Viklund är bara 31 år, men har ändå hunnit vara verksam inom vården och omsorgen i 13 år. Hon är utbildad undersköterska och har de senaste åtta åren arbetat som samordnare och sedan 2016 även som enhetschef för ett privat omsorgsföretag och haft ansvar för 70 personal och 13 brukare.
I början av året kände hon att det var dags för något nytt.
– Gud talade till mig på olika sätt om att det var dags för mig att kliva ur båten, att våga vara modig och lita på honom på ett nytt sätt.
När en av hennes pastorer visade henne annonsen om verksamhetsansvarig för Pingst Omsorg och sa ”Är det dig de söker?”, så klack det till hos Christine och på den vägen är det.
Christine ser människors olikheter som en tillgång, och menar att det är i enlighet med Guds hjärta och tanke att alla miljarder människor på jorden är unika.
– Ingen är exakt lik någon annan och det är meningen så. Alla måste få plats och har samma värde. Jag tror Gud både utmanar och vill lära oss att möta människor med kärlek, ömhet och respekt och se på dem som han gör.
– Det står i Bibeln att det är genom vår kärlek till varandra som världen ska förstå att vi är kristna och att Gud är på riktigt. Jag har själv upplevt upprättelse på så många plan och vet vad det betyder.
Hon citerar sitt favoritbibelord från Johannes 15 i den stora röda Bibeln hon alltid vill ha med sig: ”Bli kvar i min kärlek” och ”Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er” och ”Älska varandra så som jag har älskat er”.
– Jag vill ta tag i alla dessa komplexa och stora frågor utifrån den gudomliga kärleken. Min prioriterade agenda är att få vara med och upprätta människor!
– Världen kan inte se och ta till sig hur mycket vi älskar Gud innan de lärt känna honom, men de kan förstå och ta till sig hur mycket vi älskar varandra. Det ska bli tecknet på att det finns en kärlek som är totalt utgivande.
Läs en längre intervju med Christine Viklund här: