Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

De jobbar med missbrukare

De jobbar med missbrukare

Peter och Maria Blixt Kullander arbetar genom pingstförsamlingen i Falun för att stödja och hjälpa missbrukare som vill bli drogfria.

Peter är anställd som omsorgspastor i församlingen och förestår det lokala LP-arbetet. Som en del av det drivs stödboendet Hoppet, som invigdes i början av sommaren.
Arbetet har vuxit fram under de två senaste åren, men i pingsthelgen var det dags för invigning på riktigt. Stödboendet samarbetar med socialtjänsten i Falun, men också kan ta emot boende från andra delar av Sverige.
– Vi är väldigt tydliga med att det handlar om behandling på kristen grund, säger Peter. Vi utgår från det behandlingsprogram som LP-verksamheten tagit fram som heter Vägen till livet.
– Vi arbetar med att skapa en drogfri miljö för dem som bor i lägenheterna. Målet med behandlingen är att människor ska bli drogfria och kunna ta hand om sina liv.
Både Peter och hans fru har missbruksproblem bakom sig, vilket gör att de vet precis vad de boende går igenom.
Med Guds och församlingens hjälp har de tillsammans jobbat sig till ett drogfritt liv, där de nu kan använda sina erfarenheter till hjälp för andra.
Peter och Maria är glada och tacksamma församlingen helhjärtat står bakom både arbetet med stödboendet och LP-kontakten.
– Hela vårt LP-arbete är väldigt integrerat med församlingen, säger han. Det är så vi vill ha det.
Läs en längre artikel om stödboendet Hoppet i Falun här.