Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Nicole är förortsevangelist

Nicole är förortsevangelist

Nicole El Murr har avskilts som evangelist för Botkyrka Pingstförsamling, för att verka bland de invånare hon själv växte upp med och som hennes hjärta brinner för.

- Redan som 14-åring stod jag på Alby torg och berättade för människor om Gud. Jag förstod inte då att det var ett kall, utan gjorde det som kändes naturligt för mig, säger Nicole.
Att komma till förorterna Alby och Fittja utanför Stockholm, är på många sätt som att besöka en annan värld med nya intryck och dofter. Här rör sig Nicole El Murr vant och naturligt, talar med försäljarna på deras eget språk. Hon visar mig runt i de områden där hon själv växte upp och vars invånare hon nu är kallad att verka bland.
– Särskilt brinner jag för barnen och ungdomarna i Alby och för kvinnorna i Fittja. När jag pratar med dem ser jag hungern efter något mer i livet, säger hon.
Nicole är född i Sverige men har periodvis bott i Libanon som barn och vuxen, eftersom hennes pappa kommer därifrån. Att hon själv tidigt i livet upplevde kriget, gör att hon förstår de många barn och vuxna som flytt dess fasor.
– Jag känner djupt för människor och deras problem. Det är viktigt för mig att inte döma de personer jag möter efter det första intryck de ger, utan att alltid ge dem en chans.
I en tid när det inte längre är så vanligt att svenska pingstförsamlingar sänder ut medlemmar i tjänst som evangelister, är Botkyrka Pingst lite av en pionjär. Efter flera år som ledare inom församlingens ungdoms- och familjearbete, upplevde Nicole att det var dags för henne att gå vidare. Nu har hon avskilts för tjänst.
Hon inser att hennes egen bakgrund är en fördel.
– Jag kan bygga broar mellan människor, få dem att se att vi inte är så olika som de tror. Jag vill visa att det finns en annan kultur som för oss samman – Guds kultur.
– Äntligen har jag fått gå in i det som jag längtat efter så länge. Det ska bli väldigt spännande att se vad Gud kommer att göra.
Läs en längre artikel om Nicole El Murr här: