Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

LP-verksamhetens nye ordförande ser fram emot uppdraget

LP-verksamhetens nye ordförande ser fram emot uppdraget

Jag känner mig hedrad, taggad och utmanad inför mitt nya uppdrag. Det säger Stefan Beimark, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik, som på Rådslaget valdes till ny ordförande för styrgrupp Pingst Socialt, som också utgör LP-verksamhetens styrelse.

– Det ska bli roligt och jag ser verkligen fram emot uppdraget. I grunden handlar det ju om ett arbete som ger enskilda människor möjlighet att bli hjälpta till ande, kropp och själ, säger Stefan Beimark.
De senaste åtta åren har han varit pastor i Örnsköldsvik. Innan dess arbetade han i Ärla och Kristinehamn. Stefan har tidigare varit ordförande i Styrgrupp Nationell, men tog en paus från det centrala arbetet för några år sedan.
– Nu finns tiden för mig på ett annat sätt, säger han. Våra barn har blivit större och jag har fantastisk personal vid min sida i församlingen.
– Vi har ett starkt lokalt socialt engagemang i församlingen, med LP-kontakt, matutdelning och härbärge och det matchar ju också LP-verksamhetens nya färdplan, med allt tydligare inriktning på att vara församlingsnära.
– Kan vi vara med och lyfta kombinationen av hjälpsamma gärningar och frimodigt förkunnande av evangeliet om Jesus så är det fantastiskt.
Stefan Beimark var med och startade en LP-kontakt i Kristinehamn och arbetade till och från på det dåvarande stödboendet Baggängen i Karlskoga. Hans egna nära upplevelser av alkoholmissbruk har också varit en grund för engagemanget.
– Ja, när mina föräldrar skilde sig bodde jag först hos pappa i fem år. Min pappa var alkoholist och använde också bilar.
Som 20-åring hittade Stefan Beimark en kristen tro. Redan två år efter sin omvändelse började han arbeta som bibelskolelärare i sin hemförsamling och gick sen själv på Europaportens bibelskola i Malmö, följt av två års studier på ÖTH, Örebro Teologiska Högskola.
Sedan 1998 har han arbetat som pastor. Nu, många år senare och med 45 år på nacken, ser han det som en härlig utmaning att som LP-verksamhetens ordförande få vara med och stötta och förlösa församlingar till sociala insatser av olika slag.
Hans utgångspunkt är att kyrkan verkligen inte bara är till för perfekta människor. Dit ska man få komma som man är utan krav att bli exakt som alla andra, menar han.

Läs en längre intervju med Stefan Beimark här: