Löftet gäller dig – av Helena Jakobsson

Löftet gäller dig

Nu är jag 45 år och löftet gäller fortfarande mig, löftet om att den Helige Anden vill vara min hjälp och leda mig genom livet.

När jag var 14 år gick jag fram i kyrkan och ville att de som fanns där skulle be för mig. Jag hade bestämt mig för att prova Jesus på riktigt och ville öppna upp mitt liv för honom. Jag hade hört talas om den Helige Anden och att det fanns dem som talade i tungor (ett eget språk med Gud). Under den där bönestunden fick jag verkligen möta Jesus och jag skulle förklara det som en enorm kärlek, helighet, värme och glädje på en och samma gång. Där och då började jag att prata ord som jag inte visste fanns och jag upplevde att jag var fullständigt fylld av den Helige Ande. Inom kyrkan skulle man ha sagt att jag blev frälst och andedöpt på samma gång. Jag hade aldrig upplevt något liknande, för mig var det himlastormande.

Mycket har hänt och många år har gått sedan den dagen i Filadelfikyrkan i Hudiksvall, men jag tror fortfarande att jag kan få leva fylld av den Helige Anden mitt i vardagen. Sedan snart sex år började jag jobba som pastor i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. I mitt liv som pastor är jag beroende av att höra den Helige Anden tala. Jag hade inte varit kvar som pastor utan att känna att Gud är med mig i det lilla och det gör jag genom att den Helige Ande leder mig. När jag läser i Bibeln behöver jag anden för att kunna förstå vad som är skrivet.

Ibland får jag en tanke om att höra av mig till någon och många gånger är den maningen från Gud själv. Vid ett tillfälle ringde jag en vän för att prata och peppa i ett beslut som hon skulle ta. När jag ringer visar det sig att samma dag hade hon gråtit och ropat till Gud och sagt att idag behöver du bekräfta mitt beslut. Jag fick den dagen vara en av två personer som hörde av sig till henne och förmedlade ord från Gud.

Joh 14:26 – Men Hjälparen, den helige Ande som Fadern ska sända i mitt namn, han ska lära er allt och påminna er om allt som jag sagt er.

Tack Fader, för att du sände den Helige Ande, i Jesu namn till vår hjälp och tack för att löftet gäller mig och alla som vill.

/Helena Jakobsson, Örnsköldsvik