Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Linn kom bort från missbruket

Linn kom bort från missbruket

Linn börja med droger redan som 12-åring och hennes missbrukskarriär gick fort. Tillvaron blev snabbt kaotisk och trots behandlingshem och andra insatser kunde Linn inte bli nykter. En bok av Sebastian Stakset satte fart på hennes längtan efter ett annat liv.

Linn, som är 28 år, är uppvuxen i Arvika och började tidigt utveckla ett missbruk. Hon utbildade sig till svetsare, men jobbade bara en vecka efter skolan innan tillvaron blev alltför komplicerad. Nu har hennes liv dock vänt, Linn är drogfri och engagerad i församlingen Icthus i Stockholm och brinner för att berätta om sina vänner om det som hänt henne.
När Linn läste Sebastian Saktsets bok insåg hon vad mycket de hade gemensamt. När hon kom till slutet på boken och läste om att han funnit Gud och blivit nykter började hon fundera på att försöka komma i kontakt med honom och fråga mer om hur det gick till.
När Linn flyttat till ett behandlingshem i Sävsjö fick hon veta att Sebastian skulle komma till ett evenemang kallat ”Sävsjö Celebratio”, kanske skulle hon få sin chans att ställa frågor då, men eftersom hon jobbade backstage på festivalen missade hon helt hans framträdande.
Senare på kvällen klev hon på en tidning som hette HOPP, med Sebastians bild på förstasidan.
-För första gången i mitt liv hör jag en röst inom mig som säger att jag ska ta upp tidningen och ta med den hem och läsa, säger Linn, som följde den inre rösten och då fick svaret på hur han funnit Gud.
Något som fick Linn att ta kontakt med en pastor, men tanken på att närma sig en kyrka var svår.
-Jag tyckte jag var så smutsig, och att jag inte kunde platsa där.
Linns livskaos ökade och hon var inne på att avsluta sitt liv genom att hoppa framför ett tåg, men när hon kommer till stationen ser hon att det är jättemycket folk där.
-Det visade sig att Sebastian var tillbaka för ett nytt möte. Jag tänkte att det är nu eller aldrig, jag måste gå in och lyssna. Sebastian berättade hur han blev förlåten och när inbjudan gick ut gick jag och närmare 70 andra fram och fick förbön.
-Där och då hände det fantastiska, jag fick uppleva Jesus i mitt liv.
Då vände Linns liv på riktigt och nu brinner hon för att i sin tur vara andra människor till hjälp.

Läs mer om Linn i LP-verksamhetens senaste tidning