Anmälan till höstens Pingst Ledare är öppen

Hon ska fixa Pingsts event

Hon ska fixa Pingsts event

Isabel Söderteg är ansvarig för det nya verksamhetsområdet Pingst Event. Hon ska se till att allt praktiskt fungerar på konferenser, ledardagar och rådslag

Isabels fokus kommer att ligga på Pingst Ledare, Pingst Pastor, Rådslaget, Nyhem och Lappis. Hon kommer även att följa med Daniel Alm och Andreas Ardenfors på mindre event, typ regionledarträffar. Isabels roll är att vara projektledare.
– Daniel och Andreas står för innehållet och jag ska fixa allt praktiskt runt omkring, från att boka lokaler till inköp av blommor till medverkande.
På årets rådslag gjorde Isabel sina första arbetsdagar. Under sommaren har hon arbetat halvtid, men från och med mitten av augusti är det heltid som gäller. Just nu ligger störst fokus på de regionala Pingst Ledar-dagarna i höst.
– Min roll blir att ha helhetsbilden rent praktiskt och se till att saker inte faller mellan stolarna.
Isabel är 29 år, född och uppvuxen i Linköping, men flyttade till Stockholm för ungefär ett år sen.
– Jag fick stan på mitt hjärta och kände att Gud ville att jag skulle flytta hit, säger hon. Jag fick lägenhet och tre jobberbjudanden så det kändes helt rätt och jag har inte ångrat mig en sekund utan sett hur dörrar har öppnats.
Hon är engagerad i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, där hon är ledare för ett lovsångsteam.
Sedan tidiga tonår har hon varit engagerad inom pingströrelsen, även om hon är uppvuxen i en familj med rötterna i en Missionskyrka.
Isabel har en kandidatexamen i mediaproduktion från Linköpings universitet. Något som känns tryggt att ha i bagaget i det nya jobbet. Hon har även gått ett år på bibelskola i Kalifornien, på Bethel Bible School. I sitt cv har Isabel också bland annat att hon arbetat som behandlingsassistent för missbrukare på Stadsmissionen i Linköping och som danslärare på Folkuniversitetet i samma stad i fem år.
En kompis tipsade henne om jobbet på Pingst Event.
– När jag läste arbetsbeskrivningen så kändes det rätt på en enda gång. Det här kommer passa mig som handen i handsken, tänkte jag, säger Isabel.
När jag frågar om vad hon ser som sina styrkor, säger hon:
– Att jag gillar fart och fläkt och är stresstålig, samtidigt som jag vet mina gränser och känner mig själv. Jag har jobbat så mycket med event att jag har koll. Jag är van vid att ha många bollar i luften samtidigt, att organisera och strukturera.
– Jag brukar ha mycket i huvudet, men jag älskar listor också, säger hon. Charmen och utmaningen att oväntade saker kan hända hör till jobbet.