Missa inte anmälan till årets gemenskapsvecka på Furuboda!

Elisabeth har fått en extra son

Elisabeth presenterar Mortaza som sin son. Det är han inte, men det är så det känns, intygar hon. De var två av deltagarna i Pingsts integrationskonferens i Botkyrka.

– Jag har fått ett tredje barn! Jag känner att jag har fått Mortaza i mitt liv, han berikar vår familj, han ger oss så mycket glädje, säger Elisabeth Lindén från Avesta.
– Ja, Elisabeth är som min mamma! säger Mortaza. Jag har frågat Gud så många gånger om varför min mor dog när jag var liten. Men nu har jag fått en mamma som ger mig mycket mer kärlek än vad jag tidigare fått i livet.
Mortaza kom till Sverige 2012 som ensamkommande från Afghanistan. Sedan dess har mycket hänt. Han kom i kontakt med kristna, började gå i kyrkan och gick en Alphakurs, började läsa Bibeln och lät döpa sig i augusti 2012.
När han flyttade till Avesta träffade han Elisabeth på Språkcaféet i pingstkyrkan.
– Vi förstod att Mortaza hade blivit kristen och att han hade fått problem på flyktingförläggningen på grund av det. Så jag och min man Roland bestämde att han skulle få bo hos oss.
Mortaza har fått avslag på sin asylansökan, men hans ärende ligger nu för bedömning av Europadomstolen. Nu befinner sig Mortaza i ett limbo – han saknar ett så kallat samordningsnummer och får inte jobba trots att han har flera erbjudanden. Han får inte heller studera fullt ut, bara vissa enstaka kurser som han läser på Sjöviks folkhögskola i Avesta.
– Han är en mycket ödmjuk och fin ung man, och han lever verkligen ut sin tro på ett frimodigt sätt. Både i församlingen men även på fritiden bland kompisar och i skolan. Hur någon skulle kunna tvivla på hans kristna övertygelse är för mig en gåta!
De uppskattade båda två integrationskonferensen.
– Det känns som om konferensen gett oss ork och fler redskap i vårt integrationsarbete i samhället och i församlingen!
Läs en längre artikel om Elisabeth och Mortaza här. Klicka här om du vill veta mer om integrationskonferensen.