Varlden

2 miljoner kr till flyktinginsats på Sri Lanka

PMU Interlife gör en akut humanitär insats på Sri Lanka i samband med den flyktingkatastrof som landet befinner sig i. Detta som ett resultat av stridigheterna mellan regeringsstyrkor och rebeller på norra Sri Lanka.

LÄS MER

20 år sedan Panzisjukhusets första patient

Den 1 september 1999 kom den första patienten till Panzisjukhuset i DR Kongo. Hon hade blivit våldtagen och skjuten i benet av rebeller. Under de 20 år som gått sedan dess har mer än 54 000 kvinnor som utsatts för sexuellt våld i konflikt fått vård på sjukhuset och chefsläkaren Denis Mukwege fick för ett år sedan ta emot Nobels fredspris för sin insats för kvinnorna.

LÄS MER

22,6 miljoner till DR Kongo

Sida har beviljat PMU Interlife och dess samarbetspartner CEPAC 22,6 miljoner kronor. Detta för att under två år genomföra fem humanitära projekt i DR Kongo. Den utökade satsningen är ett resultat av att UD och Sida antagit en ny landstrategi.

LÄS MER

Afrikanska ledare utlyser bönemånad för DR Kongo

Det afrikanska pingstnätverket UKIAMKA har utlyst januari till gemensam bönemånad för DR Kongo och har fattat beslut om att gemensamt agera för en förändring i landet. Den akuta situationen i Kongo lyftes under nätverkets möte i Arusha, Tanzania, i förra veckan. Tillsammans företräder ledarna från Öst- och Centralafrika omkring fem miljoner medlemmar.

LÄS MER

Andra pastorsgruppen på plats i Israel

I går anlände den andra gruppen av pingstpastorer till Jerusalem för en veckas gemensamma studier av Bibeln på plats i Jerusalem och Galileen.

LÄS MER

Arabisk webbkyrka lanserad

Arabisktalande som inte har någon kyrka där de bor, eller som inte vågar gå till någon kyrka kan nu besöka webbkyrkan www.awbhome.me

LÄS MER

Ban Ki-moon besöker Panzisjukhuset

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon, kommer att besöka Panzisjukhuset i östra Kongo på lördag eftermiddag. På sjukhuset verkar läkaren Denis Mukwege, som nyligen mottog FN:s pris för mänskliga rättigheter.

LÄS MER

Biståndsministern besökte Panzisjukhuset

I förra veckan besökte biståndsminister Hillevi Engström Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo. Ett besök som var efterlängtat av både henne själv och PMU.

LÄS MER

Bok om norsk pingstmusik

I en ny norsk bok, ”Pinsemusiken”, kan intresserade läsa om den norska pingströrelsens musikhistoria, dess särart och utveckling. Författare är musikprofessorn vid universitetet i Agder Per Kjetil Farstad.

LÄS MER

Böndag för fängelsesjälavårdare

I dag hålls en världsböndag för kyrkornas arbete på fängelser och häkten runt om i världen.

LÄS MER

Bönedag för Kongo och Sydsudan

Påve Franciskus har utlyst fredagen den 23 februari till en dag av bön och fasta speciellt för DR Kongo och Sydsudan.

LÄS MER

Bönedag för kristet fängelsearbete

I dag hålls för första gången en global bönedag för kyrkornas arbete i fängelse och på häkten på initiativ av ICPA, International Prison Chaplains` Association. Datumet är valt utifrån att det är IPCA:s födelsedag.

LÄS MER

Bönefrukost i Europaparlamentet

I dag har årets europeiska bönefrukost hållits i Europaparlamentet i Bryssel. Årets tema är "Here I am, Lord" . På plats fanns flera svenska pingstpastorer.

LÄS MER

Burundisk pingstledare död

Abednego Madengo, den främste ledargestalten i den burundiska pingströrelsen, har avlidit. Sedan 1960 var han föreståndare för den 100 000 personer stora församlingen i Kiremba.

LÄS MER

Center för pingströrelseforskning I Brasilien

Nyligen startades ett center för pingströrelseforskning i Brasilien, Center for the Study of the Pentecostal Movement (Cemp). Det är en del av verksamheten i Assemblies of God in Brazil och drivs av deras förlagshus, the Publishing House of the Assemblies of God (CPAD).

LÄS MER

Dags för europeisk pingstkonferens

I dag inleds sommarens europeiska pingstkonferens Impact2012. Den hålls i Luxemburg och pågår till och med söndag 22 juli. En av årets talare är pingstföreståndaren Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Dags för norska predikantveckan

I dag inleds den norska pingströrelsens predikantvecka, som hålls i Filadelfiakyrkan i Oslo. Temat för orets konferens är ”Att göra Jesus synlig”.

LÄS MER

Dags för Världspingstkonferensen i Brasilien

I kväll inleds den 24:e världspingstkonferensen. Den hålls i år för första gången i Sao Paolo i Brasilien.

LÄS MER

Deltagare från 69 länder

3 420 personer från 69 länder är i år anmälda som deltagare i Världspingstkonferensen i Kuala Lumpur. Pastor Yonggi Cho från Sydkorea predikade i inledningsgudstjänsten i går kväll.

LÄS MER

Denis Mukwege årets afrikan

Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset i Bukavu i östra DR Kongo har tilldelats ytterligare en utmärkelse. Den nigerianska nyhetstidningen ”Daily Trust” har utsett honom till årets afrikan – ”African of the Year”.

LÄS MER

Denis Mukwege återvänder till Panzi

I dag återvänder Denis Mukwege chefsläkare vid Panzisjukhuset och människorättsaktivist, till DR Kongo och Bukavu i södra Kivu. Dr Mukwege tvingades fly från landet i oktober förra året på grund av ett attentat mot honom.

LÄS MER

Denis Mukwege utsatt för mordförsök

I går kväll utsattes Dr Denis Mukwege, överläkare vid Panzisjukhuset i DR Kongo, för ett mordförsök. Beväpnade män mötte honom vid hemmet och han lyckades undkomma kulorna genom att kasta sig ner på golvet. Det är okänt vilka männen är och var de just nu befinner sig.

LÄS MER

Doktor Mukwege vid Panzisjukhuset får FN:s pris för mänskliga rättigheter

I dag får doktor Denis Mukwege vid Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, ta emot FN:s pris för mänskliga rättigheter. Utdelningen kommer att äga rum i FN:s generalförsamling i samband med firandet av Dagen för Mänskliga Rättigheter i New York.

LÄS MER

Dricksvatten till översvämningsdrabbade

Översvämningsdrabbade invånare i Northville, Filippinerna, får nu hjälp från PMU med dricksvatten. Området befinner sig under vatten efter tyfonen Haikui, och samarbetspartnern Team Mission finns på plats för de behövande.

LÄS MER

Egil Svartdahl får ekumenikpris

Den norske pingstpastorn och tv-personligheten Egil Svartdahl, som också medverkar som lärare på den svenska Pastorsakademin, får i år Norges kristna råds ekumenikpris. Han får utmärkelsen för sitt långvariga engagemang för bön och kontakter mellan olika kyrkliga traditioner.

LÄS MER

En miljon kr till Burkina Faso

Sida har beviljat PMU Interlife drygt en miljon kronor till en humanitär insats i Burkina Faso efter de svåra översvämningarna i landet. 150 000 människor förlorade sina hem. 500 familjer får nu stöd med bland annat mat och mediciner.

LÄS MER

En miljon kronor till tyfonens offer i Manila

Sida har beslutat att stödja en akut humanitär insats på Filippinerna med en miljon kronor efter tyfonen Ketsana. PMU Interlife skjuter även till 131 000 kronor.

LÄS MER

Evangelisenteret firar 30 år

Evangelisenteret, den norska pingströrelsens arbete bland missbrukare, firar i helgen 30-årsjubilum med en konferens på Hedmarkstoppen, där den svenske pastorn Johannes Amritzer är en av gästtalarna.

LÄS MER

Familjens år för europeiska pingstvänner

PEF, den europeiska pingstgemenskapen, har utnämnt 2014 till Familjens år och vill under här året ge ett bibliskt perspektiv på familj och äktenskap.

LÄS MER

Finsk församling byggde skejtinghall

Den finska pingstförsamlingen i Hyvinge driver en skejtinghall för ungdomar, som ett sätt att komma i kontakt med ungdomarna i staden.

LÄS MER

Församlingar bjuder på godhet

Under den här veckan pågår Godhetsfestivalen i norska Stavanger. För femte gången samarbetar omkring 500 personer från ett tiotal församlingar om att utföra arbete åt stadsborna utan att ta betalt för att visa godhet.

LÄS MER

Församlingsplantering via media

Den 1 december var det premiär för programmet ”Nahar Khargi” över den kristna TV-kanalen Sat 7, som har cirka 15 miljoner tittare i Mellanöstern, Nordafrika och Arabiska halvön. Programmet syftar till att nya församlingar ska bildas.

LÄS MER

Global mötesplats i Addis Abeba

I dag startar en tre dagar lång konferens i Addis Abeba, Etiopiens huvudstad. På plats finns ett 70-tal personer från olika delar av världen. Samlingen arrangeras av PMU och är en ideologisk mötesplats, där ledare för PMU:s partnerorganisationer bland annat kommer samman för att tala om kyrkans roll i det civila samhället.

LÄS MER

Globalt pingstnätverk gör infosatsning om Covid-19

Pingstvänner runtom i världen mobiliserar sig nu för att snabbt sprida kunskap om Covid-19 i områden där människor annars har begränsad tillgång till information. Genom den globala pingströrelsens nätverk kan man via lokala kyrkor och radiostationer nå ut med information till mer än 100 miljoner kyrkomedlemmar och till människor som kyrkorna når via sin verksamhet. PMU är en del av initiativet.

LÄS MER

I dag firas Bibeln

I dag är det Bibelns dag. En dag som innebär tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibelns dag handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln.

LÄS MER

Ibra börjar sända på persiska

I dag börjar Ibra Media sända radioprogram på persiska, som ett första led i en stor satsning på Iran. Om några veckan kommer även tv-sändningar till Iran att inledas.

LÄS MER

Ibra börjar sända på saudisk arabiska

Nu i april börjar Ibra Media sända radio på ännu en arabisk dialekt, nämligen den saudiska.

LÄS MER

Ibra Media lanserar ny hemsida för ungdomar i Indien

I förra veckan lanserade Ibra Media en ny hemsida för ungdomar i Indien. www.yourchoice.in är en typisk ”ungdomssida” med mycket musik och en del videoklipp, en del artiklar och blogginlägg.

LÄS MER

IBRA Media satsar på Syrien

Nu satsar IBRA Media på dagliga radioprogram till Syrien som ska ge nyheter, praktisk information, förmedla tröst och hopp och ett försoningens budskap.

LÄS MER

Ibra Medias bönedag i dag

I dag har Ibra Media utlyst en internationell bönedag med fokus på att fatta rätt beslut för framtiden. Runt hela världen kommer människor att be för det arbete Ibra står i och kommer att stå i och för att det ska bli rätt och relevant.

LÄS MER

IBRA sänder åter i Goma

Under fyra krisdagar när rebeller behärskade Goma (huvudstad i Norra Kivu-provinsen) tystnade IBRAs partner Radio Alfa och Omega (RAOFM). Brist på el, vatten, bränsle och en allmän osäkerhet orsakade stoppet.

LÄS MER

Insamling för Syriens barn

PMU har startat en insamling för Syriens barn, som drabbats hårt av krig och otrygghet. Flyktingströmmarna till grannländerna ökar ständigt och behovet av stöd från omvärlden är akut.

LÄS MER

Insats bland svältdrabbade i Etiopien

Sida stödjer PMU Interlife med två miljoner kronor i en insats i Etiopien för matdistribution bland cirka 11 500 personer.

LÄS MER

Insats för cyklonoffer i Bangladesh

PMU Interlife gör nu tillsammans med den lokala partnern, FCC-B, en humanitär insats efter cyklonen Aila som drabbade Bangladesh tidigare i veckan. I ett första skede sker distribution av mat och vatten för 1 100 familjer i södra delen av landet.

LÄS MER

Insats för internflyktingar i Pakistan

PMU Interlife gör en akut humanitär insats i Pakistan. Sida har avsatt två miljoner kronor och PMU Interlife skjuter till ytterligare 100 000 kronor.

LÄS MER

Iransk pastor dömd till döden

Yousef, pastor för en stor troende gemenskap i staden Rasht, har blivit dömd till döden.

LÄS MER

Jubileumspredikar efter 80 år

I dag predikar pastor Emanuel Minos i Pingstkyrkan i Ed. Det var där han predikade för allra första gången endast fem år gammal. Nu ”jubileumspredikar” han där 80 år senare.

LÄS MER

Katastrofinsats efter tyfon på Filippinerna

PMU:s partner Team Mission Philippines (TMPI) på Filippinerna gör en akut humanitär insats efter att tyfonen Pedring drabbat områden kring huvudstaden Manila. PMU avsätter 400 000 kronor ur sin katastroffond.

LÄS MER

Konferens om Mellanöstern

I februari är det dags för konferensen IT IS POSSIBLE, som tar upp det som händer i Mellanöstern, Nordafrika och på den arabiska halvön och planerar för praktiska insatser där.

LÄS MER

Korsets Budskap blir Livet

De finlandssvenska pingstvännernas tidning Korsets Budskap byter namn och kommer från och med nästa nummer i stället att heta Livet.

LÄS MER

Korsets Seier startar talk show

Den norska pingsttidningen Korsets Seier inleder i dag nya tv-sändningar utifrån ett nytt programkoncept. Det nya programmet är en talk show som leds av tidningens ansvarige redaktör Anne Gustavsen.

LÄS MER

Kyrkor fokuserar på skapelsen

Den 1 september inleds Skapelsetid som pågår fram till andra söndagen i oktober. Skapelsetid är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund i Europa visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

LÄS MER

Lankesisk pingstkyrka drabbad av Påskdagens terrorattack

En av de kyrkor, som drabbades av påskdagens terrordåd på Sri Lanka, är del av en rörelse som Pingst i Sverige och bland annat Smyrnaförsamlingen i Göteborg varit med och grundat och samarbetar med.

LÄS MER

Manifestation för fred i DR Kongo

Samling på Mynttorget i Stockholm den 28 maj.

LÄS MER

Manifestation för fred i Kongo

I augusti kommer en stor manifestation att ske i Bukavu i DR Kongo mot våld och korruption. Bakom manifestationen står ledarskapet för Ukiamka, pingströrelserna i Öst- och Centralafrika, med rötter i skandinavisk pingstmission. Bland talarna finns bland andra Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst.

LÄS MER

Manifestation mot våld i Kongo

Denna vecka arrangeras en stor manifestation i Bukavu i DR Kongo mot våld och korruption. Bakom manifestationen står ledarskapet för Ukiamka (pingströrelserna i Öst- och Centralafrika), med rötter i skandinavisk pingstmission. Tillsammans har rörelsen mellan fem och sju miljoner medlemmar.

LÄS MER

Matdistribution till utsatta i Gaza

PMU InterLife ger stöd till en akut humanitär insats på plats i Gaza tillsammans med den lokala partnern Palestinska Bibelsällskapet. Stödet från PMU InterLife handlar om att förstärka ett pågående matdistributions-projekt som det Palestinska Bibelsällskapet genomfört sedan sex år tillbaka.

LÄS MER

Medlemstapp för norsk pingströrelse

Enligt färsk statistik minskade den norska pingströrelsen med 227 personer förra året. Nära hälften av medlemstappet har skett i huvudstaden Oslo. - Självklart skulle jag vilja att det såg annorlunda ut, kommenterar ledaren för den norska pingströrelsens ledarråd Ola Emil Sprakehaug till Korsets Seiers nätupplaga.

LÄS MER

Möte på Cypern för jämställdhetsambassadörer

Nyligen möttes representanter från fem av PMU:s partnerorganisationer på Cypern för att diskutera jämställdhetsarbete, ett av PMU:s prioriterade mål i Kompass 2020. Under fem dagar lyftes likheter och skillnader från de olika ländernas perspektiv, där förutom Sverige partners från Etiopien, Tanzania, Egypten och Bangladesh var på plats.

LÄS MER

Mukweges liv blir film

Dr Denis Mukweges liv är på väg att bli en spelfilm med titeln ”Panzi”. Titeln är hämtad från sjukhuset i Bukavu, där dr Mukwege är chef.

LÄS MER

Multinationellt kristet seminarium om människohandel

Den 25-26 mars hålls ett seminarium under rubriken "Fragile - God´s miracles are not for sale", som tar upp människohandel av i dag. Arrangörer är förutom Sveriges kristna råd också Finlands ekumeniska råd och ekumeniska partners i Estland och Ryssland medarrangörer.

LÄS MER

Norsk bibeltävling för barn

Nu i höst lanserar den norske barnevangelisten Jarle Waldemar ett helt nytt koncept, som han kallar Bibelkampen. Målet är att få fler barn att läsa Bibeln.

LÄS MER

Norsk konferens för tonårsflickor

I morgon inleds en konferens för tonårsflickor i Oslo kallad JesusJenter 09. Arrangör är den norska organisationen JesusKvinner och temat för konferensen är ”Jesus is my love!”.

LÄS MER

Norsk ledarkonferens samlade rekordmånga

När norska pingstledare nyligen möttes till konferens deltog rekordmånga. Mer än 1 100 personer, från tonåringar till veteraner, fanns med under dagarna som avslutades med en uppmaning att åka hem och bygga församlingar för de som ännu inte tror.

LÄS MER

Norsk pingstmissionär mördad i Kenya

En norsk missionär, utsänd av pingstförsamlingen Tabernaklet i Skien, mördades i Kenya i morse. Den 73-årige Jan Kristensten dödades vid ett väpnat rån i sin bostad i Kisumu.

LÄS MER

Norsk pingstpastor knivmördad

I går knivmördades den norske pingstpredikanten Daniel Karlsen i sitt hem. Hans son är misstänkt för dåden och gripen av polisen.

LÄS MER

Norsk pingstpastor lyfter alkoholfrågan

Den norske pingstpastorn Per Bjarne Audenby har bestämt sig för att lyfta alkoholfrågan i sin församling, Evangeliehuset i Egersund, under den här månaden.

LÄS MER

Norsk Predikantvecka inleds i dag

I dag inleds den norska pingströrelsens Predikantvecka. Den hålls i Filadelfiakyrkan i Oslo. Under dagarna ska bland annat ett nytt organisationsdokument om strukturer och tillsyn i norsk pingströrelse antas.

LÄS MER

Norska pingstledare samtalar om dopet

I helgen var ett 60-tal norska pingstledare samlade på Hedmarktoppen för att tillsammans samtala om doppraxis och medlemskap. Dagens verklighet, men många icke baptistiskt döpta, som är aktiva i pingstförsamlingar, utgör fond för samtalen.

LÄS MER

Norskt själavårdskontor stänger

Den norska pingströrelsens själavårdskontor Synzygus läggs ner från och med årsskiftet av ekonomiska skäl.

LÄS MER

Ny film om doktor Mukwege

- Jag identifierar varje våldtagen kvinna med min egen fru. Varje våldtagen mor, med min egen mor. Och varje våldtaget barn med mina egna barn. Det säger Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset i DR Kongo, i en ny dokumentärfilm.

LÄS MER

Ny ledare för PEF

I går valdes Pelle Hörnmark till ny ledare för den europeiska pingströrelsen.

LÄS MER

Ny översvämning i Pakistan

En ny översvämning har drabbat Pakistan och orsakat stora skador på ett av landets största jordbruksområden. PMU:s samarbetspartner finns på plats och genomför en humanitär insats i Sindh-provinsen.

LÄS MER

Ny rapport om tro och demokrati i biståndsarbetet

På tisdagen presenterade Lena Boberg sin rapport ”Democracy flavoured by faith” som hon tagit fram på uppdrag av PMU.

LÄS MER

Ny resa för ungdomspastorer

Pingst inbjuder ännu en gång till en inspirationsresa för ungdomspastorer. Den här gången går resan till Asien och förhoppningen är att deltagarna ska få uppleva en resa som sätter spår både i dem och de ungdomar de jobbar med.

LÄS MER

Ny utmärkelse till dr Denis Mukwege

Doktor Denis Mukwege har tilldelats ännu ett pris. Den här gången från Chirac-fonden, (Fondation Chirac). Han får priset för sina insatser för kvinnor som drabbats av sexuellt våld i DR Kongo.

LÄS MER

Olof Palmepriset till doktor Denis Mukwege

Olof Palme priset 2008 går till doktor Denis Mukwege för hans arbete för fred och mänskliga rättigheter i Demokratiska Republiken Kongo, ett av världens mest konfliktdrabbade länder. Detta är det andra priset som doktor Denis Mukwege tilldelas inom loppet av en månad. I december mottog han även FN:s pris för mänskliga rättigheter vid en ceremoni i FN:s generalförsamling i New York.

LÄS MER

Pelle Hörnmark blir Europamissionär

Pelle Hörnmark, tidigare föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan och sedan förra året ordförande för den europeiska pingstorganisationen PEF, har fått ett nytt uppdrag. Han blir Filadelfia i Stockholm Europamissionär på heltid.

LÄS MER

Pingst gör insamling till Sri Lanka

Pingst i Sverige samlar in pengar till de drabbade av terrorattacken i Sri Lanka och till den pingstförsamling i Batticaloa som angreps.

LÄS MER

Pingstforskare samlas till konferens om mission

Mission och andra religioner. Mission och makt. Mission och enhet. Det är ämnen som kommer att diskuteras och stötas och blötas under den konferens, som inleds i Oxford i England i dag. Konferensen arrangeras av EPCRA, European Pentecostal Charismatic Research Association (ungefär: europeiska pingstkarismatiska forskningsorganisationen), tillsammans med Oxford Centre for Mission Studies.

LÄS MER

Pingstmissionär skjuten i Pakistan

I dag på morgonen, svensk tid, besköts den svenska pingstmissionären Birgitta Almeby, utanför sin bostad i pakistanska Lahore. Hon är förd till sjukhus och har under dagen opererats.

LÄS MER

PMU bistår torkdrabbade Afrika

Torka och konflikter slår hårt mot flera afrikanska länder och miljontals människor riskerar åter att drabbas av hungersnöd. PMU stärker nu sina humanitära insatser i Kenya, Etiopien och Mauretanien och fortsätter samla in pengar till detta arbete.

LÄS MER

PMU gör humanitär insats i Mauretanien

Torka i kombination med stora flyktingströmmar har skapat en mycket svår situation i Mauretanien. Nu startar PMU en insamling för att bistå lokalinvånare med mat, och flyktingar med tält och husgeråd.

LÄS MER

PMU igång med hjälpinsats i Filippinerna

PMU arbetar aktivt med en insamling för Filippinerna efter tyfonen Haiyan. Tillsammans med den lokala samarbetspartnern Christ Centered Fellowship fylls akuta behov av mat, vatten och andra förnödenheter i de värst drabbade områdena.

LÄS MER

PMU söker praktikanter

Nu är det hög tid att söka praktik genom PMU. Möjligheten finns för den som är mellan 20 och 30 år att tillsammans med en församling söka en praktikplats utomlands under fyra till åtta månader.

LÄS MER

PMU startar insamling till Filippinerna

Tyfonen Ketsana som drabbat Filippinerna har gjort hundratusentals människor hemlösa och berövat många människor livet. Nu har PMU Interlife startat en insamling, som ska gå till mat, rent vatten, kläder och vård för drabbade familjer.

LÄS MER

PMU startar kampanjen ”Efter IS”

– När vi kom in i byarna var det sönderbombat. Det var bara skal kvar av husen. När man såg tvätt hänga utanför förstod man att det bodde någon där, trots att det varken fanns fönster eller dörrar, berättar Johanna Litsgård Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU. Hon är nyss hemkommen från norra Irak där PMU gör en insats för människor som levt under IS.

LÄS MER

PMU stöder kristna familjer i Pakistan

PMU har beslutat att bevilja en insats för 100 kristna familjer i Pakistan som står i akut behov av stöd efter att ha drabbats av en fundamentalistisk mobbs vrede.

LÄS MER

PMU-bok om kyrkor och jämställdhet

I går släppte PMU en ny bok om kyrkor och jämställdhet, med titeln ”Church and Gender Equality”. Syftet med boken är att utifrån en kristen tro fördjupa perspektivet på jämställdhet, säger Fredrika Uggla, PMU:s tematiskt ansvariga för jämställdhetsfrågor.

LÄS MER

PMU-insamling för Filippinerna

PMU har startat en insamling för Filippinerna där supertyfonen Haiyan orsakat mycket svåra skador. Mat och mediciner efterfrågas och en akut insats förbereds.

LÄS MER

PMU:s samarbetspartner i Mali ber om förbön

PMU:s samarbetspartner i Mali har drabbats av oroligheterna i landet och ber om förbön och stöd. Kyrkor har stängts och kristna tvingats fly. Ett fårprojekt berörs också. Den matbrist som torkan orsakar påskyndas i och med konflikterna.

LÄS MER

Pris för barnradio i Tchad

Ibra Meidas partner i Tchad, Radio Espérance, har vunnit priset “Africa by Radio Award 2011”.

LÄS MER

Programplanering i Kenya

Den här veckan arrangerar PMU höstens första programplaneringsseminarium i Nairobi, Kenya. Omkring 85 deltagare kommer att vara på plats när strategier och mål för samarbetet de kommande åren i Afrikas Horn, Östafrika, Centralafrika och södra Afrika, tas fram.

LÄS MER

Regn stoppade Ban Ki-moons besök på Panzisjukhuset

I lördags var det planerat att FN:s generalsekreterare, Ban Ki-moon, skulle besöka Panzisjukhuset i östra Kongo. Men mötet ställdes in på grund av svåra regn.

LÄS MER

Reklam för Jesus på norska biografer

Den norska evangelisationssajten OmGud.net satsar nu på att göra reklam på biografer i de norska städerna Stord, Husnes og Bømlo med syftet att påminna folk om att Gud finns.

LÄS MER

Roma-nätverket besökte Bulgarien

Christer Tornberg och Lena Broberg träffade samarbetspartners och samtalade om framtiden.

LÄS MER

Royal Rangers europaläger inleds i dag

I dag möts Royal rangers-scouter från hela Europa till starten av Eurocamp 2011, ett sex dagar långt läger där omkring 6 000 deltagare från 20 olika europeiska länder möts i Le Havre vid Frankrikes nordvästra kust.

LÄS MER

Samtal om fred i Sydsudan

I dag inleds i samling i Sydsudan, där representanter från svenska pingstförsamlingar och organisationer som MAF, IAS, PMU och Erikshjälpen möter partners från Sydsudan och regionen däromkring. Syftet är att föra samtal om hur man kan skapa förändring och fred i Sydsudans sydöstra hörn.

LÄS MER

Seminarium om fredsarbete i Etiopien

Idag arrangerar PMU ett seminarium där religiösa aktörer verksamma i Etiopien, delar med sig av sina erfarenheter kring hur man arbetar för fred och försoning bland de etniska grupper som ligger i konflikt med varandra i landet.

LÄS MER

Stående ovationer för fredspristagarna

Fredspristagaren Dr Denis Mukweges tal i Oslo idag var en uppmaning till omvärlden att på allvar agera mot det sexuella våldet med udden särskilt riktad mot situationen i hans eget land, Demokratiska Republiken Kongo.

LÄS MER

Stöd till systerkyrkor i världen

Systersamfund i Grekland, Sri Lanka och Tanzania får 500 000 kronor av Pingst. Detta är det första bidrag som betalas ut ur den stödfond som upprättats med anledning av Covid-19.

LÄS MER

Sudan i fokus

Under julen 2010 sätter PMUInterlife fokus på barnen i södra Sudan.

LÄS MER

Telefonerna gick heta i Tanzania

Kvällen den 29e juni hördes Habari Maalum (IBRA i Tanzania) för första gången från sin nya FM-station. Efter flera års planerande och enträget arbete gick signalen ut över nordliga Tanzania, i en omkrets av omkring 200 km från Arusha. Ungefär två miljoner människor bor i upptagningsområdet.

LÄS MER

Timbuktu spelar in musik för Kongos kvinnnor

Artisten Jason ”Timbuktu” Diakité har spelat in musik till PMU:s vårkampanj.

LÄS MER

Together-konferens på Cypern

Pingst, IBRA och PMU bjuder i oktober tillsammans in församlingar, enskilda och lokala partner till en konferens på Cypern, där det som händer i Mellanöstern, Nordafrika och Arabvärlden på ett särskilt sätt står i fokus.

LÄS MER

Tolv nya pingstförsamlingar i Norge

Under den norska pingströrelsens nationella ledarkonferens nu i helgen kommer tolv nya pingstförsamlingar att hälsas välkomna till pingstgemenskapen.

LÄS MER

Toyotan framme på Lemera-sjukhuset

Målet är nått för de fyra svenska killar som i februari påbörjade sin äventyrsresa med bil från Stockholm till DR Kongo. En stor välkomstkommitté fanns på plats vid Lemerasjukhuset för att tacka för den Toyota Hilux, skänkt av tidningen Teknikens Värld, som de överlämnade.

LÄS MER

United till Oslo

Nu finns det en United-församlingsgrupp i Norges huvudstad Oslo. I förra veckan inbjöd den nya kyrkan för första gången till en offentlig visionskväll, då den svenske United-grundaren Magnus Persson också fanns på plats.

LÄS MER

Utmaningar och nya insikter i Addis Abeba

Utmaningar, nya kunskaper och insikter, föreläsningar, bibelstudium och diskussioner i små grupper mellan människor från helt olika sammanhang. Allt finns med på den pågående globala ideologiska konferensen i Addis Abeba, där dagens huvudtema varit Tro och rättfärdighet. PMU arrangerar konferensen.

LÄS MER

Världspingstkonferens i Kuala Lumpur

Den 27 – 30 augusti är det dags för Världspingstkonferens igen. I år hålls konferensen för tjugotredje gången, men för första gången i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

LÄS MER

Världspingstkonferensen startar i dag

I kväll inleds världspingstkonferensen, som i år hålls för tjugotredje gången. Den här gången hålls den i Kuala Lumpur i Malaysia under temat ”In one accord – rallying, reaching and releasing the next generation”.

LÄS MER

Världspremiär för kristna tv-program på turkmeniska

I dag sänds det första kristna tv-programmet på turkmeniska över tv-kanalen Kanal hayat som drivs av IBRA Media och Ljus i Öster tillsammans med några andra partner.

LÄS MER

Webinar om kyrkans svar på ökat våld under pandemin

I eftermiddag klockan 17.00 anordnar The Pentecostal World Fellowship ett webinar om våld I nära relationer under Covid-19-pandemin och kyrkans svar på detta. Webinaret hålls på engelska och från Sverige och Pingst medverkar Christine Wiklund, Lina Lidström och Anne Collén.

LÄS MER

Workshop i Bangkok

I dag och i morgon samlas personer från olika kyrkor, missioner och små grupper i Bangkok tillsammans med några IBRA-ledare för att följa upp och konkretisera samtalen från en workshop i staden tidigare i höstas

LÄS MER