Nu är Lapplandsveckan igång

41 döpta i Hillsong i helgen

I helgen som gick döptes sammanlagt 41 personer vid gudstjänster i Hillsong i centrala Stockholm i Märsta.

LÄS MER

Dopsifforna de högsta sedan 1994

Nu har Pingströrelsens årsbok 2015 kommit med uppdaterad adressbok för landets pingstförsamlingar, färsk statistik, 24 sidor årskrönika, hemgångna, mission och en hel del annat. Antalet döpta som rapporterades av pingstförsamlingarna var förra året det högsta antalet sedan 1994, inte mindre än 1 710 personer!

LÄS MER

Flyktingsituationen utmaning för församlingarna

I dagens Dagen uppmanar Niklas Piensoho, föreståndare i landets största pingstförsamling Filadelfia i Stockholm, medlemmarna att på olika sätt hjälpa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

LÄS MER

GLAD SOMMAR!

Vi vill önska alla våra besökare en riktigt glad och härlig sommar.

LÄS MER

Klimatet i fokus på globala veckan

Kyrkornas globala vecka kommer i år och nästa år att ha temat ”Jord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår”. Veckan firas varje år veckan fram till Domssöndagen.

LÄS MER

Konferens för ideella arbetsgivare

I september inbjuder Pingst till en arbetsgivarkonferens för både församlingsanställda och ideella medarbetare som hanterar frågor inom ekonomi, budget, personal eller annan administration.

LÄS MER

Kulturhelg på Kaggeholm

I april nästa år bjuder Pingstkyrkan i Lekeryd och Kaggeholms folkhögskola in till en kulturhelg med bildkonsten i fokus.

LÄS MER

LP startar mötesplats för kvinnor

I början av september startar LP-verksamheten en mötesplats i Nässjö, som enbart riktar sig till kvinnor.

LÄS MER

LP tar över stödboende i Märsta

Tingvallahemmet blir LP-hem från och med 1 april.

LÄS MER

LP-boende öppnar i Boden

I dag är det dags för den första gästen att flytta in i det nya LP-boendet i Boden. Målgruppen är män som varit på behandling och är på väg att slussas ut till eget boende och behöver stöd.

LÄS MER

Missa inte Pingst Mission 2015

Den första helgen i oktober är det dags för årets stora missionskonferens, Pingst Mission 2015. Den hålls i Hillsong Norra i Arlandastad norr om Stockholm. Temat i år är ”By all means”, på alla sätt.

LÄS MER

Missionärsbarnsträff startar idag

I dag inleds årets MBT, som står för Missionärsbarnsträffen. Som namnet antyder är det ett läger för missionärsbarn av missionärsbarn.
Missionärsbarnsträffen är en plats där deltagarna får mötas och dela sina erfarenheter av hur det är att leva i olika delar av världen.

LÄS MER

Nio nya församlingar välkomnade

Under Rådslaget välkomnades nio församlingar i Trossamfundet. Av dem blev åtta också nya medlemmar i Riksföreningen.

 

LÄS MER

Nu är Lapplandsveckan igång

Årets tema är att Jesus blev människa.

LÄS MER

Ny leverans av Bibelbingo

Söndagsskolmaterialet Leva Livet är kopplat till ett Bibelbingo. Härom dagen kom en ny leverans med spel till Nya Musik i Jönköping.

LÄS MER

Pingstförsamlingar hyllade för integrationsinsatser

I början av veckan uppmärksammade fullmäktige i Sollefteå kommun det arbete som två pingstförsamlingar gjort i området för att underlätta integrationen av nyanlända asylsökande som placerats i kommunen av Migrationsverket.

LÄS MER

Pingstpastor söker kärleken

I kväll börjar Sveriges Television sända dejtingprogrammet Tro, hopp och kärlek, som handlar om hur tre präster och en pingstpastor söker efter den stora kärleken.

LÄS MER

PMU öppnar fem fältkontor

I höst öppnar PMU fältkontor i Kenya, Burkina Faso, DR Kongo, Thailand och Cypern. Syftet är att komma närmre olika samarbetspartner för bättre stöd, kommunikation och ömsesidigt lärande.

LÄS MER

SOS Church satsar på Malmö

Församlingen SOS Church Stockholm satsar nu på att plantera en församling i Malmö.

LÄS MER

Succé för Bara Jesus

Skivan Bara Jesus, som innehåller helt nyskrivna församlingssånger på svenska, har blivit en succé.

LÄS MER

Susanne simultantolkar på Nyhem

Susanne Lindberg ansvarar för simultantolkningsarbetet under Nyhemsveckan.  ”Att få ta del av en gudstjänst och en predikan tolkad till sitt eget språk är inkluderande på riktigt”, menar hon.

 

LÄS MER

Trygga församlingar målet

I dag inleds en utbildningssatsning för församlingar om att förhindra övergrepp. Målsättningen är att ge redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden.

LÄS MER

Utbildningsdag om hållbart ledarskap

Den 25 september inbjuder Pingst ung till en utbildningsdag om hållbart ledarskap utifrån materialet Ester, som tagits fram av Jenny Bergh och Anethe Carlson.

LÄS MER

Utbildningsseminarium för församlingar

Under hösten inbjuder PMU församlingar som har, eller har haft, ett samarbete med PMU, till utbildningsseminarier, där bland annat frågor om jämställdhet och demokrati kommer att lyftas.

LÄS MER

Värnamo-insamling för flyktingar

Pingstförsamlingen i Värnamo har tagit initiativ till en lokal insamling till förmån för syriska flyktingar. Insamlingen sker i samarbete med Erikshjälpen.

LÄS MER