Nyheter

Dags för administratörskonferens

I början av april är det dags för konferensen Pingst Administratör. Den vänder sig till alla som jobbar med ekonomi, bokningar, ansökningar, kommunikation, samordning och liknande i en församling.

LÄS MER

Invigning av LP-kontakt i Stockholm City idag

I dag invigs en ny LP-kontakt i Citykyrkan mitt i centrala Stockholm.

LÄS MER

Varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tro

Idag lanserar Sveriges kristna råd rapporten Unga troende i samhället som visar att varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tros skull och att det i vissa fall är lärare som kränker. Det gör att många unga troende döljer sin tro.

LÄS MER

Kunglig medalj till Ellinor Ädelroth

Professor emerita Ellinor Ädelroth, som bland annat varit ledare för PMU:projekt på Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, är en av dem som i år får ta emot Konungens Medalj. Hon får utmärkelsen för sina betydande humanitära insatser.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Karlshamn

Dagens radiogudstjänst i P1 Sveriges Radio sänds från Karlshamns pingstförsamling. Predikant är Tigleth Malkey som är riksevangelist för Pingst.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Härnösand

Idag sänds den första av fyra gudstjänster från pingstförsamlingen i Härnösand. Temat för dagens gudstjänst är integration.

LÄS MER

Glädjefylld nystart för Kaggeholm

Invigningen av Kaggeholms nya lokaler i Rörstrands slott vägg i vägg med Filadelfiakyrkan i Stockholm var både välbesökt och glädjefylld. Musik, tårta, tacktal och välgångsönskningar följdes av möjlighet till guidade visningar i de nya lokalerna, som visade sig vara en spännande blandning av gammalt och nytt.

LÄS MER

Kaggeholm inviger nya lokalerna

Idag invigs Rörstrands slotts renoverade lokaler vägg i vägg med Filadelfiakyrkan i Vasastan i Stockholm, där Kaggeholms folkhögskola sedan vårterminsstarten nu är samlad. Lokalerna delas med pastorsutbildningen ALT och bibelskola Stockholm.

LÄS MER

Allkristen bön för konvertiter idag

I dag uppmanas landets kyrkor av Sveriges kristna råd att särskilt be för konvertiter i asylprocessen.

LÄS MER

Mer bön för folket

Landets pingstförsamlingar uppmanas att göra en bönesatsning med devisen Mer bön för folket under de fem söndagarna i mars.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 8-9 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Hedviglundskyrkan i Gävle. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 13 mars.

LÄS MER

Bönedag för konvertiter

Låt torsdagen den 16 januari bli en bönedag för konvertiter i asylprocessen. Den uppmaningen kommer från kyrkoledarna i Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Daniel Alm föreslås för omval

Valberedningen för PIngst - fria församlingar i samverkan föreslår att Daniel Alm omväljs till föreståndare för Pingst vid rådslaget 2020, som hålls i Gävle i maj.

LÄS MER

Luciamorgon från Gränna

När Sveriges Television i morgon bitti sänder Luciamorgon så är det från Gränna kyrka, och övningarna inför den har skett i stadens pingstkyrka, där också många av de medverkande barnen går i musikskola.

LÄS MER

Kallbad uppmärksammar vattenbrist

Kan du tänka dig att hoppa i närmsta sjö och kallbada för att ge någon i världen tillgång till rent vatten? PMU har dragit igång utmaningen #kallbadaförvatten för att uppmärksamma vattenbristen runtom i världen och visa på hur enkelt det är att göra skillnad.

LÄS MER

Prisas för konvertitutredningen

Maria Gustin Bergström, som tog initiativ till Konvertitutredningen får människorättspriset Scandinavian Human Dignity Award 2019.

LÄS MER

Kyrkoledare om barnkonventionen

Idag är det 30 år sedan barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling och vid årsskiftet blir den svensk lag. 13 svenska kyrkoledare skriver idag på debattplats i Dagens nyheter om hur den kommer att påverka religionsfriheten för barn. Artikeln avslutas med fyra uppmaningar till riksdag och regering.

LÄS MER

Höstens sista Pingst Ledare i Jönköping

Idag samlas omkring 1 200 personer till Pingst Ledare i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Drömmen om jul

För tionde året sätter Smyrnakyrkan i Göteborg upp julmusikalen Drömmen om jul. Det blir två offentliga föreställningar, den 16 och 23 november. Skolor i Göteborg har chansen att boka in sina klasser till speciella skoluppsättningar den 19 och 20 november.

LÄS MER

Daniel Alm om Skolverkets förslag till nya kursplaner

Om språket ska dräneras på bibliska referenser förloras mycket av svensk litteraturförståelse. Därtill kräver en framtid i en globaliserad föränderlig värld goda kunskaper om den egna kulturen och religiösa kontexten. Det skriver Pingstföreståndare Daniel Alm i en debattartikel i dagens nummer av Världen idag.

LÄS MER