Nyheter

Julupprop i år igen

Denna vecka är det ett år sedan landets kyrkor lanserade ”Juluppropet – för en human migrationspolitik”. Årsdagen uppmärksammas genom en unik sampublicering i sju kristna tidningar med en text från landets kyrkoledare med tre uppmaningar till regeringen.

LÄS MER

Avtal för nedladdning

Nu finns det nya avtalet om löner för anställda och mötesbesök upplagt här på Pingst.se.

LÄS MER

Helg om kyrka i småstad

Pingstförsamlingen i Gränna bjuder ännu en gång in till en helg, där de delar sin berättelse om att arbeta med en förnyelseprocess i en församling i en småstad.

LÄS MER

Julkonserter i Malmö och Uppsala

Julkonserternas tid är inne. I dag inbjuder till exempel både pingstförsamlingen Europaporten i Malmö och Pingstkyrkan i Uppsala till konserter.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Hillsong Stockholm

I dag på andra advent kommer Sveriges Televisions gudstjänst från församlingen Hillsong i Stockholm.

LÄS MER

Klingande julkort för 34:e gången!

Den här helgen inbjuder Pingstkyrkan i Jönköping för 34 gången i rad till julkonserten Klingande julkort.

LÄS MER

Tomas Sjödin vinterpratar igen

Tomas Sjödin, författare och pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg, har ännu en gång utsetts till att göra programmet Vinter i P1, som sänds i Sveriges Radio.

LÄS MER

Konferens om integration

Pingst Integration inbjuder till en konferens i början av februari. Målgruppen är alla som är engagerade i integration i sina församlingar. Hela världen HÄR NU heter konferensen.

LÄS MER

Utbildning för ljudtekniker

Den 20 januari hålls för första gången en utbildningsdag för ljudtekniker verksamma i församlingarna. På plats i Pingstkyrkan i Uppsala finns tre amerikanska ljudtekniker, som kommer att dela med sig av sina bästa tips och råd kring ljudteknik.

LÄS MER

Matchfond för församlingsplantering

Pingst söker just nu församlingar som aktivt vill stödja församlingsplanteringsarbete i Sverige genom att bli en partnerförsamling. Ett sätt är att använda sig av den nystartade matchfonden.

LÄS MER

Vinternatt för tredje gången

Nu i helgen inbjuder Filadelfiakyrkan för tredje året i rad till julkonserten Vinternatt.

LÄS MER

Regionala barnledardagar i vår

I mars hålls tre regionala barnledardagar med det ekumeniska nätverket Jesus till barnen som arrangör.

LÄS MER

Insamling till julkassar i Södertälje

Även i år kommer Pingstkyrkans sociala center i Södertälje att dela ut julkassar till behövande hushåll. Insamlingen till och utdelningen av dem sker i samarbete med Svenska kyrkan i Södertälje och Länstidningen.

LÄS MER

Nätverksträff för barn- och ungdomspastorer

I förra veckan samlades drygt 60 barn- och ungdomspastorer från södra och mellersta Sverige till nätverksträff i Pingstkyrkan i Norrköping.

LÄS MER

Relationstema i Kalmar

I dag står hållbara relationer i centrum i Lorensbergskyrkan i Kalmar.

LÄS MER

4 000 skolbarn på julmusikal

Under veckan som gått har nästan 4 000 skolbarn besökt Smyrnakyrkan i Göteborg och fått ta del av julmusikalen ”Drömmen om jul”.

LÄS MER

Unite på fem platser

Ungdomsfestivalen Unite anordnas i år på fem olika platser; Malmö, Alingsås, Jönköping, Västerås och Sundsvall. Temat i år är BE och bibelorden från Jeremia 33:3: ”Ropa till mig och jag skall svara dig och låta dig höra om stora ting, hemligheter du inte känner.”

LÄS MER

Pingst ung har ny hemsida

Pingst ung har lanserat en ny, uppfräschad hemsida. Adressen är, precis som tidigare, www.pingstung.se

LÄS MER

Öppet hus i Pingstkyrkan i Kumla

När pingstförsamlingen i Kumla i lördags inbjöd till Öppet hus i sina nyrenoverade och ombyggda lokaler kom flera hundra personer dit.

LÄS MER

Kyrkornas globala vecka börjar idag

Den här veckan är det Kyrkornas globala vecka, då kyrkor, församlingar och organisationer på ett särskilt sätt uppmärksammar globala rättvisefrågor samtidigt och tillsammans. Årets tema är Hållbar värld för alla.

LÄS MER