Nyheter

Stipendium till söndagsskollärare

I dag lördag den 28 april, får engagerade barn- och ungdomsledare från ett 50-tal orter i Sverige ta emot Eriksstipendiet av Erikshjälpen. Stipendierna är på 5 000 kronor och delas ut i Erikshjälpen Second Hands-butiker.

LÄS MER

Många sportläger i sommar

Sport for Life inbjuder till en rad olika läger med sportinriktning i sommar. Golfläger i Västerås, fotbolls- och innebandyläger i Jönköping, hockeyläger i Rönnäng och Skillingaryd och fotbollsläger i Eskilstuna.

LÄS MER

400 MÖTs i helgen

I dag startar årets MÖT, det vill säga konferensen och mötesplatsen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare. Drygt 400 personer är anmälda.

LÄS MER

Sveriges kristna råd ändrar organisationen

Styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR) fattade i veckan beslut om att förändra organisationen för rådet, vilket innebär att flera långvariga projekt kommer att avslutas. Kyrkorna vill stärka SKR som mötesplats och prioritera det kommunikativa arbetet.

LÄS MER

LP-föreståndare hyllad i Karlskrona

Nu i veckan fick LP-verksamhetens föreståndare i Karlskrona, Jan-Eric Jarny, ta emot ett "Ovanligt-bra-stipendium" av Karlskronas Stadsbudskår.

LÄS MER

Starten för 30 nya församlingar

Den 10 maj går startskottet för satsningen att plantera 30 nya församlingar i Sverige, då tio team, som står redo att plantera nya församlingar kommer att mötas under en heldag. Med hjälp från Assemblies of God i USA börjar träningen av en ny generation pionjärer.

LÄS MER

LP-konferenser på temat Jesus befriaren

LP-verksamheten inbjuder traditionsenligt till två sommarkonferenser, en i Halmstad och en i Arjeplog. Årets tema är ”Jesus befriaren”.

LÄS MER

Löftet gäller dig – även i år

Även i år satsar Pingst på att under pingstveckan mellan 14 och 20 maj på ett särskilt sätt lyfta den helige Andes gåva. Precis som tidigare år kallas satsningen Löftet gäller dig.

LÄS MER

TV-gudstjänster spelas in i Västerås

Under den här helgen kommer fyra tv-gudstjänster spelas in i Pingstkyrkan i Västerås. Sammanlagt är det 60 personer från församlingen som på olika sätt kommer att medverka förutom alla som sjunger i barnkörer och dansar.

LÄS MER

Partiledarutfrågningar i Uppsala

Partiledarutfrågningarna i Pingstkyrkan i Uppsala går mot sitt slut. I kväll är det Jonas Sjöstedt (V), som frågas ut och i morgon, på finalkvällen är det Ebba Busch Thor (KD) som är plats. Utfrågningarna är ett samarbete mellan tidningen Dagen och pingstförsamlingen i Uppsala.

LÄS MER

Konferens om kristen tro och islam

Hur ska kristna förstå och möta islam och muslimer? Det är ämnet för helgens konferens i Pingstkyrkan i Lund.

LÄS MER

Rektor för Vinga folkhögskola utsedd

Miriam Ås har utsetts till rektor för den nya folkhögskolan Vinga med placering i centrala Göteborg. Hon kommer närmast från ansvaret som kursledare för delar av pingsts utbildningsarbete i Göteborg.

LÄS MER

Tyst pastorsretreat inleds idag

I dag inleds en tyst retreat för pingstpastorer på Nya Slottet Bjärka Säby. Temat för retreaten är "När dina ord öppnar sig ger de ljus",

LÄS MER

Bönedag för romer

I dag på romernas nationaldag uppmanas landets pingstförsamlingar att särskilt be för romerna och deras situation.

LÄS MER

Utbildning om våld i nära relationer

Den här veckan står våld i nära relationer och församlingar i fokus för ett par utbildningsdagar i Göteborg. Mandy Marshall från den engelska organisationen Restored medverkar som talare.

LÄS MER

Partiledarutfrågningar i Uppsala

I kväll är det premiär för en serie partiledarutfrågningar i Pingstkyrkan i Uppsala. Först ut är moderaternas Ulf Kristersson. Övertygelse, ideologi och drivkraft är ämnen som kommer att stå i fokus för alla utfrågningarna, som är ett samarbete mellan tidningen Dagen och pingstförsamlingen i Uppsala.

LÄS MER

Föreläsning om pingstkyrkor i Stockholm

I eftermiddag kommer docent Torbjörn Aronson att hålla ett föredrag på IPS i Uppsala om "Pentekostalismen i Stockholmsområdet 2018".

LÄS MER

Hampeveckans anmälan öppen

Årets Hampevecka har temat Genuin. Anmälan till tonårslägret öppnades i mars. Lägret hålls, precis som tidigare, på Björkenäsgården utanför Hampetorp.

LÄS MER

PMU söker praktikanter

Nu är det hög tid att söka praktik genom PMU. Möjligheten finns för den som är mellan 20 och 30 år att tillsammans med en församling söka en praktikplats utomlands under fyra till åtta månader.

LÄS MER

Snart dags för MÖT

Den sista helgen i april är det dags för årets MÖT, det vill säga konferensen och mötesplatsen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare.

LÄS MER