Nyheter

Samuel Ljungblahd gästar LCNL med Tigleth Malkey

Samuel Ljungblahd är speciell gäst i Tigleth Malkeys Late Christmas Night Live den 22 december. Betz Assefa berättar ikväll om träning och om sin väg från kriminalitet till Gud. På torsdag pratar professor Jan-Åke Alvarsson om mat och miljö. Christine Viklund, som snart lanserar en podcast om relationer, avslutar på julafton med förbön.

LÄS MER

”Nu begynner vårt jubelår”

Historien bakom ”Stilla natt”, en av svenska folkets mest älskade julpsalmer, visar på den tröst och det hopp som finns i julevangeliet under tider av kris. Pingsts föreståndare Daniel Alm och flera andra pastorer skriver i en debattartikel som publiceras i flera svenska tidningar, om trons styrka i pandemins mörka tid.

LÄS MER

Allt fler kvinnliga föreståndare

Antalet kvinnliga föreståndare inom Pingst har ökat från 24 till 46 på sex år. En av dem är Elloise Nordkvist, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Helsingborg. Totalt finns 306 föreståndare.

LÄS MER

Live-kvällar på Instagram med Tigleth Malkey ända fram till jul

Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey håller livesändningar på Instagram på tisdagar och torsdagar ända fram till jul. Gäster under Late Christmas Night Live är bland andra Sebastian Stakset, Pedro Skåre och Isaac Kiese Thelin.

LÄS MER

Daniel Alm i pressträff om högtidsfirande under pandemin

Bry dig extra mycket om fem personer utanför den egna familjekretsen i jul. Den utmaningen gav Daniel Alm idag under regeringens digitala pressträff om högtidsfirande under pandemin. Han framhöll även vikten av att värna om friheten mitt i begränsningarna.

LÄS MER

Bön för Sverige den 22/11

Söndagen den 22/11 uppmanas alla kristna att be för Sverige och ett slut på pandemin. Pingstförsamlingar uppmanas att ta extra tid för bön i anslutning till denna dag.

LÄS MER

Umeå, Södertälje och Götene får evangelisationskampanjer

Christ Church Umeå, Södertälje Internationella Kyrka och Korskyrkan Götene är de tre församlingar som får en evangelisationskampanj nästa år. Resultatet presenterades under Pingst ledare den 7 november.

LÄS MER

Niclas Collén ny ledare för IBRA

Med ny organisationsstruktur och verksamhetsledare stärker Pingst sitt missionsarbete för att nå fler folkgrupper med evangeliet. Niclas Collén blir ny verksamhetsledare med ansvar för det särskilda internationella arbetet som kallas ”De minst nådda”. Han övertar även ledningen för IBRA och Pingst Media efter Pontus Fridolfsson.

LÄS MER

Ny verksamhetsledare för Pingst Församling

Richard Svensson går in som ny verksamhetsledare för Pingst Församling. Han efterträder Andreas Ardenfors som sedan 2016 har haft den rollen.

LÄS MER

Stöd till systerkyrkor i världen

Systersamfund i Grekland, Sri Lanka och Tanzania får 500 000 kronor av Pingst. Detta är det första bidrag som betalas ut ur den stödfond som upprättats med anledning av Covid-19.

LÄS MER

Korsvandring genom Sverige

Kyrkor i hela Sverige har förenats i korsvandringen Gå för Sverige, där 120 platser på fyra månader nås med evangeliet om Jesus.

LÄS MER

Större och digitalt Pingst Ledare i år

Pingst Ledare sänds digitalt den 7 november och blir rikstäckande med lokala samlingar runtom i hela landet. Det gör årets satsning till den största någonsin.

LÄS MER

Hjälp till omstart

Nu har omstartsprogrammet Pingst Fisk och Får tagits fram för att stötta församlingar efter en vår och sommar med pandemin.

LÄS MER

Pingst fortsätter öka

Under 2019 ökade pingströrelsens 435 församlingar sitt sammanlagda medlemsantal med 532 personer. Det visar den senaste statistiken, som presenteras närmare i kommande årsbok.

LÄS MER

Lappis on line

I år blir Lapplandsveckan, eller Lappis som den oftast kallas, en on line-konferens. Varje dag sänds ett bibelstudium klockan 10 och på kvällarna klockan 20.00 en gudstjänst.

LÄS MER

Nya professorer på ALT

Rektor Niklas Holmefur på ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, har beslutat att befordra lektor Lena-Sofia Tiemeyer till professor i Gamla testamentets exegetik och lektor Tommy Wasserman till professor i Nya testamentets exegetik.

LÄS MER

Följ Nyhemsveckan på nätet

Det må vara tomt på publik på plats på Nyhemsområdet i år, men samlingar, program och gudstjänster spelas in och sänds över nätet. Ikväll är det till exempel tänkt att lokala församlingar kan ordna grillkvällar och gemensamt följa gudstjänsten.

LÄS MER

Ny bok ger medel till stödfond

I dagarna släpps boken Alla kan be av Daniel Alm. De består av en samling predikningar i Corona-tid. Alla intäkter från försäljningen av boken går oavkortat till en stödfond för församlingar, som hamnat i trångmål på grund av Corona-krisen.

LÄS MER

Hoppfulla kvinnoröster från Kongo

För elva år sedan skrev journalisten Birger Thureson en bok om de våldtagna kvinnorna i DR Kongo. Nu har han varit tillbaka och kommer med en ny bok om hopp och vägen vidare.

LÄS MER

Brevlåda för böneämnen i Sveg

I Sveg i Härjedalen finns numera en röd postlåda utanför ICA, där invånarna kan lägga sina böneämnen. Initiativet kommer från pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren.

LÄS MER