Nyheter

Seminariedag med Pingströrelsens ekumeniska dialoggrupper

I dag hålls en seminariedag för medlemmarna i Pingströrelsens tre ekumeniska dialoggrupper. Dialogerna förs med Svenska kyrkan, Ortodoxa kyrkan i Sverige samt med Romersk-katolska kyrkan (Stockholms katolska stift).

LÄS MER

Konferens om kyrkor och romer

I dag inleds en konferens om romer och vad kyrkorna i Europa kan göra för den utsatta folkgruppen. Konferensen hålls i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER

Konferens för tekniker i församlingen

Nu till helgen är dags för årets upplaga av Swedish Gurus Conference, det vill säga en konferens för dem som sköter någon form av teknik i församlingarna. Temat är "We serve a different King".

LÄS MER

Daniel Alm om frihet och moral

Vi kan inte uppnå frihet utan värderingar och moral, människan är för komplex och i större sammanhang hopplöst förlorad att lösa detta på egen hand. Samtidigt blir moral och värderingar utan källa ett mekaniskt och syrefattigt, zombieliknande samhälle. Det skriver Pingstföreståndare Daniel Alm i en artikel införd i det senaste numret av tidskriften Axess.

LÄS MER

Höstmöte i Smyrna Göteborg

I dag inleds årets Höstmöte i Smyrnakyrkan i Göteborg på temat "Vingar som bär". Estradsamtal, olika seminarier, Choralen-sånger och Springsteen-mässa står bland annat på programmet.

LÄS MER

Ny själavårdskurs startar

I dag inleds en ny omgång av själavårdsutbildningen på Kaggeholm. Femton deltagare är antagna till kursen, som innehåller fyra kurstillfällen med självstudier dessemellan.

LÄS MER

Unga vuxna i fokus

I dag hålls en träff i Europaporten, Malmö, för pastorer som har huvudansvar för unga vuxna och studenter.

LÄS MER

Evangeliststipendium till Alpha Sverige

Organisationen Alpha Sverige får ett av årets tre stipendier från Evangelistfonden. I motiveringen står det att organisationen "arbetar strategiskt, kreativt och outtröttligt med att utveckla konceptet".

LÄS MER

Faith-helg i Umeå

I kväll inleds ungdomskonferensen Faith i Pingstkyrkan i Umeå. På programmet står seminarier, möten och innebandyturnering.

LÄS MER

Sänd fokuserar på onådda folk

I dag börjar årets missionskonferens Sänd. Den hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo, och fokuserar i år på att nå de onådda folken.

LÄS MER

Småförsamling i fokus i Gränna

Nu i helgen anordnar pingstförsamlingen i Gränna en öppen helg, där man kommer att dela med sig av den förnyelseprocess man stått i under de tio senaste åren. Helgen vänder sig framför allt till dem som har ett hjärta för att plantera och förnya församlingen i en mindre tätort.

LÄS MER

Kvinnokonferens om bön

Nu i helgen hålls en kvinnokonferens i församlingen Vision Evangelique Mondiale World Evangelical Vision i Västertorp i södra Stockholm. Temat för konferensen är bön.

LÄS MER

Ny i tjänst-kurs för 30 personer

I dag inleddes årets Ny i tjänst-kurs för nyanställda i landets pingstförsamlingar. Ett 30-tal nya pastorer deltar i kursen.

LÄS MER

Ny skrift om kyrkan och funktionshinder

Sveriges kristna råd har i dagarna kommit ut med boken "Gåvan att finnas till - Om kyrkan och funktionshinder".

LÄS MER

Samling kring smågruppens betydelse

I dag hålls en samling i Malmö med fokus på smågruppens utmaningar och möjligheter. Temat för dagen är Smågrupper som ger liv.

LÄS MER

Brassband möts i Smyrna

I dag startar årets brasskonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och har fokus på hur brassbanden kan anpassa sig efter den nya tiden och på nytt bli en naturlig del i gudstjänsten och församlingen.

LÄS MER

Smyrna-samling om Framtidens kyrka

I kväll möts Smyrnaförsamlingen i Göteborg till en församlingskväll kring Framtidens Kyrka.

LÄS MER

Samling kring sociala medier

I dag på eftermiddagen hålls en samling på temat Sociala medier - vän eller fiende? i Smyrnakyrkan i Göteborg. Samlingen sker i form av ett samtal mellan tre experter på samhällspåverkan, opinionsbildning och sociala medier. Samtalsledare är Daniel Grahn.

LÄS MER

Missa inte Pingst Ledar-dagarna

Nu är det hög tid att anmäla sig till de regionala inspirationsdagarna för Pingst Ledare. De hålls i Umeå 21 oktober, Västerås 11 november och Jönköping 18 november.

LÄS MER

Connect Church blir Hillsong Church

Connect Church siktar på att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Göteborg i måndags.

LÄS MER