Nyheter

Radiopredikan på temat Alla kan be

När Pingsts föreståndare Daniel Alm predikar på en direktsänd radiogudstjänst i Sveriges Radio P1 på palmsöndagen, 5 mars, är temat att alla kan be. Kopplat till gudstjänsten kommer Pingst att dra i gång en stor annonskampanj i Expressen.

LÄS MER

Hopp till tittare och lyssnare

I kvällens program i den nya tv- och radio-satsningen Hopp håller pastor Camilla Olsson från Arken i Värnamo trådarna. En av gästerna i studion är Pingsts föreståndare Daniel Alm, som bland annat berättar om förra veckans möte med statsministern

LÄS MER

Globalt pingstnätverk gör infosatsning om Covid-19

Pingstvänner runtom i världen mobiliserar sig nu för att snabbt sprida kunskap om Covid-19 i områden där människor annars har begränsad tillgång till information. Genom den globala pingströrelsens nätverk kan man via lokala kyrkor och radiostationer nå ut med information till mer än 100 miljoner kyrkomedlemmar och till människor som kyrkorna når via sin verksamhet. PMU är en del av initiativet.

LÄS MER

Premiär för satsningen Hopp

Ikväll sänds det första programmet i serien Hopp, ett samarbete mellan Pingst, tv-kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic och radiokanalen Radio Hope. Det första programmet består av en inspelad gudstjänst från Pingstkyrkan i Västerås, där Daniel Alm predikar.

LÄS MER

Kristet mediesamarbete för hopp i en orolig tid

För att ge hopp i den aktuella Coronakrisen uppstår ett nytt mediesamarbete. Pingst gör gemensam sak med de kristna Tv-kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic samt den kristna radiokanalen Radio Hope. Under namnet ”Hopp” ska två kvällsprogram sändas under Coronakrisen på måndagar och onsdagar klockan 21.00.

LÄS MER

Samlingar med fler än 50 förbjuds

Regeringen har beslutat att förbjuda alla slags sammankomster med fler än 50 personer närvarande. Förbudet träder i kraft från och med söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

LÄS MER

Dalkarlså blir Umeå folkhögskola

Dalkarlså folkhögskola finns inte längre. Nu heter den i stället Umeå folkhögskola.

LÄS MER

Årets rådslag blir digitalt

På grund av Covid-19 och de restriktioner som i dagsläget råder från regeringen, har Pingst beslutat att hålla Rådslaget digitalt i år.

LÄS MER

Ny pingstskiva släpps idag

Idag släpps den tredje skivan med ny musik i Pingst. ”Vägar vidare” heter den nya skivan fylld med sånger att lovsjunga med och som siktar mot framtiden.

LÄS MER

Daniel Alm i rundabordssamtal med regeringen om Covid-19

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind har idag haft ett rundabordssamtal med företrädare från civilsamhället med anledning av samhällssituationen som orsakats av viruset Covid-19. Daniel Alm, föreståndare i Pingst - Fria Församlingar i Samverkan, var en av de inbjudna.

LÄS MER

Sveriges kristna råd utlyser bön med av corona

Sveriges kyrkor, församlingar och enskilda uppmanas att be för situationen i Sverige och världen utifrån Corona-virusets inverkan på individer och samhälle.

LÄS MER

Gudstjänster on line

Nu på söndag kommer flera större pingstförsamlingar att ställa in gudstjänsterna i sina lokaler och i stället sända dem över nätet. Detta gäller till exempel Filadelfiaförsamlingen och Hillsong i Stockholm, och Pingstkyrkan i Uppsala. Anledningen är förstås förbudet mot att samla fler än 500 personer på grund av risk för smittspridning av covid-19-viruset.

LÄS MER

Sänd och Kreativ20 ställs in

Både missionskonferensen Sänd och Kreativ20 ställs in med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika större samlingar på grund av risken för covid-19-smitta.

LÄS MER

Pingst och coronaviruset

Pingst tar del av Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt de rekommendationer som finns på Krisinformationens hemsida.

LÄS MER

LP-verksamheten i DN-debatt om narkotikabruk

LP-verksamheten är en del av nätverket Narkotikapolitiskt center, som i en debattartikel i gårdagens Dagens Nyheter skrev om effekterna av att legalisera eget narkotikabruk i Portugal. Artikeln tog avstamp i att det på sociala medier lyfts fram som en positiv faktor för att minska dödligheten.

LÄS MER

LP-verksamheten stänger två boenden

LP-verksamheten har av ekonomiska skäl tvingats fatta beslut om att stänga ett behandlingshem för män och ett motivationsboende för kvinnor, båda i Skellefteå kommun.

LÄS MER

Dags för administratörskonferens

I början av april är det dags för konferensen Pingst Administratör. Den vänder sig till alla som jobbar med ekonomi, bokningar, ansökningar, kommunikation, samordning och liknande i en församling.

LÄS MER

Invigning av LP-kontakt i Stockholm City idag

I dag invigs en ny LP-kontakt i Citykyrkan mitt i centrala Stockholm.

LÄS MER

Varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tro

Idag lanserar Sveriges kristna råd rapporten Unga troende i samhället som visar att varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tros skull och att det i vissa fall är lärare som kränker. Det gör att många unga troende döljer sin tro.

LÄS MER

Kunglig medalj till Ellinor Ädelroth

Professor emerita Ellinor Ädelroth, som bland annat varit ledare för PMU:projekt på Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, är en av dem som i år får ta emot Konungens Medalj. Hon får utmärkelsen för sina betydande humanitära insatser.

LÄS MER