Nyheter

Drömmen om jul

För tionde året sätter Smyrnakyrkan i Göteborg upp julmusikalen Drömmen om jul. Det blir två offentliga föreställningar, den 16 och 23 november. Skolor i Göteborg har chansen att boka in sina klasser till speciella skoluppsättningar den 19 och 20 november.

LÄS MER

Daniel Alm om Skolverkets förslag till nya kursplaner

Om språket ska dräneras på bibliska referenser förloras mycket av svensk litteraturförståelse. Därtill kräver en framtid i en globaliserad föränderlig värld goda kunskaper om den egna kulturen och religiösa kontexten. Det skriver Pingstföreståndare Daniel Alm i en debattartikel i dagens nummer av Världen idag.

LÄS MER

Smyrnakyrkan i Göteborg såld

Nu är försäljningen av Smyrnakyrkan i Göteborg klar. Ny ägare är Husvärden AB i Mölndal. I söndags informerades församlingen om affären.

LÄS MER

Pingst Ledare i Västerås idag

Idag samlas omkring 700 personer till Pingst Ledare i Pingstkyrkan i Västerås.

LÄS MER

Pingst ledare i Umeå idag

Idag kommer omkring 600 ledare från olika församlingar i norra Sverige att samlas till Pingst Ledare i Umeå.

LÄS MER

Insamlingsgala för Panzisjukhuset

Nu på lördag hålls en insamlingsgala för Panzisjukhuset i DR Kongo. Galan hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och gästas av sjukhusets chefsläkare doktor Denis Mukwege, tillika en av förra årets mottagare av Nobels fredspris.

LÄS MER

Temadag om svenskamerikanska pingstkontakter

I dag anordnar IPS, Institutet för Pentekostala Studier, och ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, en dag på Örebro teologiska Högskola kring utbytet mellan svensk och amerikansk pingströrelse.

LÄS MER

Jubileum på June

June folkhögskola firar 40-årsjubileum i år. På söndag inleds firandet i Pingstkyrkan i Jönköping då personal och deltagare på skolan medverkar. Skolans rektor Marcus Örebäck predikar i gudstjänsten.

LÄS MER

Världens barn-galan lyfter PMU-projekt

En av filmerna under årets Världens Barn-gala speglar ett PMU-projekt i den avlägset belägna byn Mangri i Mugudistriktet i Himlaya. Här får både barn och lärare stöd för bättre hälsa och utbildning.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Hönö

Idag sänds gudstjänsten i Sveriges television från Betelkyrkan på Hönö i Göteborgs norra skärgård. För predikan svarar Anne-Jorid Ahgnell, pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

25 år sedan Estonia sjönk

Idag på förmiddagen uppmärksammar Pingstkyrkan i Jönköping att det är 25 år sedan Estonia sjönk. Av de 852 personer som omkom den natten var flera elever och lärare från församlingens bibelskola.

LÄS MER

Pingst ung startar ledarskola

Pingst ung har startat en webbaserad ledarskola för barn- och ungdomsledare. Syftet är att utbildningen både ska hjälpa ledare att utvecklas individuellt och tillsammans med andra i ett ledarteam.

LÄS MER

Ny skrift om Gud och klimatet

Den här veckan släpper Pingsts teologiska nätverk en ny skrift med rubriken Gud, miljön och klimatet.

LÄS MER

Nytt nummer av tidningen Pingst

Missa inte det nya numret av tidningen Pingst, där temasidorna behandlar det högst aktuella temat klimatet under rubriken "Finns det hopp i miljöfrågan?".

LÄS MER

Kyrkoledare skriver till partiledarna

Presidiet för Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till landets partiledare. Kyrkoledarna skriver om människors rätt att fly från krig och förtryck. Det öppna brevet är undertecknat av Daniel Alm, Antje Jackelén, Anders Arborelius, Karin Wiborn och Benjamin Dioscoros Atas.

LÄS MER

Missa inte att ge kyrkoavgift till Pingst!

Pingst är på god väg att nå målet att ytterligare 2000 pingstvänner ska låta sin kyrkoavgift gå till Pingst. Den sista augusti hade 1 444 skrivit på. Sista anmälningsdatum inför nästa år är 31 oktober.

LÄS MER

Snart dags för Pingst Ledare

Årets samlingar för alla sorters ledare inom Pingst närmar sig. Temat i år är"Tungotal, Tänkande, Tjänande".

LÄS MER

Ny sång från Pingst Musik

I dag släpper Pingst Musik en ny låt, som spelades in live under årets Nyhemsvecka. "Våra ögon har sett Herren" heter sången, som finns att lyssna till på alla strömmande plattformar.

LÄS MER

20 år sedan Panzisjukhusets första patient

Den 1 september 1999 kom den första patienten till Panzisjukhuset i DR Kongo. Hon hade blivit våldtagen och skjuten i benet av rebeller. Under de 20 år som gått sedan dess har mer än 54 000 kvinnor som utsatts för sexuellt våld i konflikt fått vård på sjukhuset och chefsläkaren Denis Mukwege fick för ett år sedan ta emot Nobels fredspris för sin insats för kvinnorna.

LÄS MER

Kyrkor fokuserar på skapelsen

Den 1 september inleds Skapelsetid som pågår fram till andra söndagen i oktober. Skapelsetid är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund i Europa visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

LÄS MER