Nyheter

LP-konferensen på Gullbranna börjar

"Jesus befriaren" är temat för båda årets LP-konferenser. Idag inleds den första, som hålls på Gullbrannagården i Halmstad.

LÄS MER

Gemenskapsläger på Furuboda

Idag inleds årets gemenskapsvecka på Furuboda. Målgruppen är familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Vetlanda startar studentboende

Pingstkyrkan i Vetlanda startar tillsammans med kommunen ett studentboende för ensamkommande flyktingbarn. Boendet öppnar den 1 augusti och kommer att ha ett tiotal platser.

LÄS MER

Pingst i Huskvarna har firat 100 år

Pingstförsamlingen i Huskvarna firade i helgen 100-årsjubileum med stor fest vid Oset. Deltagarna kunde ägna sig åt volleyboll, fiskdamm, hoppborgar eller äta grillade hamburgare och lyssna till livemusik.

LÄS MER

Dags för årets Hampe

I dag startar årets Hampevecka, tonårslägret, som samlar ungdomar från många olika platser i landet. Lägret hålls, precis som tidigare år, på Björkenäsgården, Hampetorp, sydost om Örebro.

LÄS MER

Lappis ser både bakåt och framåt

Temat för årets Lapplandsvecka är ”Tillbaka till framtiden”. Veckan inleds i dag med en festival då Frank Ådahl och Ahlgrens kapell medverkar och sedan följer en grillkväll för alla.

LÄS MER

Pingst på plats i Almedalen

Under årets Almedalsvecka kommer Pingst, liksom tidigare år, att finnas med i G som i Gud-programmet. Men nytt för i år är att Pingst också satsar på egna utåtriktade aktiviteter hela måndagen i ett tält på hamnplanen i Visby.

LÄS MER

Kyrkoledare mötte statsministern

Kyrkoledare från Sveriges kristna råd (SKR) mötte igår onsdag statsminister Stefan Löfven för ett samtal om demokrati och migration. Vid mötet överlämnades en text undertecknad av landets kyrkoledare inför riksdagsvalet, riktad till svenska politiker på alla nivåer. Upprinnelsen till mötet var kyrkoledarnas oro över utvecklingen i samhället och inställningen till religion.

LÄS MER

Pingst startar migrationsfond

Pingst har startat en migrationsfond. Den första insamlingen till fonden gjordes på Nyhemsveckans näst sista möte.

LÄS MER

Marcus Jonsson blir Pingsts info- och kommunikationschef

I höst tillträder Marcus Jonsson som verksamhetsledare för Pingst info- och kommunikation. Han kommer närmast från en tjänst som opinionsstrateg på Hyresgästföreningen.

LÄS MER

Pethrus-akademin för samhällspåverkare

I höst startar Kaggeholms folkhögskola i samarbete med tidningen Dagen och Pingst en utbildning för samhällsengagerade, företrädesvis unga kristna, som vill vara med och påverka samhällsutvecklingen till det bättre. Pethrusakademin riktar sig både till studenter och yrkesverksamma och pågår under fem helger och avslutas med deltagande i nästa års Almedalsvecka.

LÄS MER

Nyhemsseminarium inför valet

Idag hålls ett seminarium i Lilla Stråkenhallen på Nyhemsområdet med rubriken "Om Pingströrelsen och valet". Det handlar om den satsning på tre fokusfrågor; existentiell hälsa, att världen är viktig och integrationsglädje, som Pingst under den samlande rubriken ”Pingst på de svagas sida” tagit fram verktyg och redskap om för landets pingstförsamlingar att använda inför höstens val.

LÄS MER

SKR vill se återinförd familjeåterförening

"I dag har Sveriges nuvarande asyllagstiftning funnits i två år. Konsekvenserna ser vi inom kyrkan dagligen. Vi uppmanar våra folkvalda, samtliga partier och kandidater i årets val att arbeta för att återinföra rätten till familjeåterförening för samtliga skyddsbehövande". Det skriver idag presidiet för Sveriges kristna råd på Aftonbladet debatt.

LÄS MER

Daniel Alm blir Dagen-krönikör

Daniel Alm, föreståndare för Pingst och för Pingstkyrkan i Västerås, är från och med i dag också ny krönikör i tidningen Dagen.

LÄS MER

Nu öppnar anmälan till pingst Ledare

I dag öppnar anmälan till årets pingst Ledare, som hålls i Umeå den 20 oktober, i Västerås den 10 november och i Jönköping den 17 november.

LÄS MER

Nu börjar årets Nyhemsvecka

Idag startar årets Nyhemsvecka på temat ”För den här världens skull”. Liksom tidigare år inleds konferensen med en ungdomshelg.

LÄS MER

Kaggeholms folkhögskola flyttar till Rörstrands slott

Nu är det klart att Kaggeholms folkhögskola flyttar till Rörstrands slott bredvid Filadelfiakyrkan i Stockholm. Pingstskolorna har sedan tidigare fattat beslut om att man vill gå i den riktningen och på ett extra administrationsmöte i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm tisdagen den 12 juni fattade församlingen beslut om att gå vidare med ombyggnationer och anpassningar i kyrkan som behövs för att skolan ska kunna flytta in i slottet.

LÄS MER

Sport for Life blir egen organisation

Under Pingst ungs årsstämma, som hölls parallellt med Rådslaget togs ett inriktningsbeslut om att knoppa av verksamheten inom Sport for Life till en egen ungdomsorganisation.

LÄS MER

Tredje tv-gudstjänsten från Västerås

I dag sänds den tredje av fyra tv-gudstjänster inspelade i Pingstkyrkan i Västerås. Pastor Gabriella Grönberg predikar över temat ”Hopp om en ny chans”.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

Idag, på Sveriges Nationaldag samlas kristna runt om i Sverige till en gemensam speciell bönedag för Sverige.

LÄS MER