Nyheter

Integrationskonferens i helgen

I dag inleds Pingsts integrationskonferens "Hela världen – här nu". Konferensen hålls i Botkyrka pingstförsamling söder om Stockholm och riktar sig till den som jobbar med integrationsarbete i församlingen.

LÄS MER

Pingst romanätverk möts i morgon

I morgon eftermiddag, fredag 2 februari, möts Pingsts Romanätverk till samtal och reflektioner. Samlingen hålls i Pingstkyrkan i Botkyrka.

LÄS MER

Anmälan öppen till Pingst Mission

Nu har anmälan till årets missionskonferens öppnat. Den hålls den 17 mars i Pingstkyrkan Uppsala.

LÄS MER

Ny bok om synd

Teologiska nätverket i Pingst har kommit ut med ytterligare en bok i serien Trons liv. Boken har titeln ”Om någon syndar” och är den tredje i serien.

LÄS MER

Konferens om kyrka i småstaden fullbokad

‎Konferensen "Kyrka i småstaden", som den här helgen hålls i Gränna och arrangeras av Pingstkyrkan där är fullbokad. Omkring 100 deltagare från hela landet har anmält sig för att ta del av erfarenheterna kring att ar beta med en förnyelseprocess i en församling i en småstad.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 25 - 26 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Citykyrkan i Stoclkholm. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 30 mars.

LÄS MER

Nollvision för övergrepp

"Vi måste alltid stå på de utsattas sida, i det här fallet på de utsatta kvinnornas sida. #Metoo har visat att vi behöver sätta mer fokus på de här frågorna." Det säger Pingsts föreståndare Daniel Alm, till Dagen idag.

LÄS MER

Vinga folkhögskola söker rektor

Till hösten startar Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet en femte folkhögskola i Göteborg. Vinga folkhögskola blir namnet på skolan, som nu söker en rektor.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Sävar

Idag sänder Sveriges Radio gudstjänsten från Sävaråkyrkan (en  församling ansluten både till Equmeniakyrkan och till Pingst - fria församlingar i samverkan). Pastor André Jakobsson predikar då utifrån temat för årets ekumeniska bönevecka; "Guds hand leder oss"

LÄS MER

Utbildning för ljudtekniker

I dag anordnas en ljudteknikerutbildning och konferens för kyrktekniker. Samlingen hålls i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

PMU-bok om kyrkor och jämställdhet

I går släppte PMU en ny bok om kyrkor och jämställdhet, med titeln ”Church and Gender Equality”. Syftet med boken är att utifrån en kristen tro fördjupa perspektivet på jämställdhet, säger Fredrika Uggla, PMU:s tematiskt ansvariga för jämställdhetsfrågor.

LÄS MER

Mod att leda

Under januari månad hålls de svenska GLS- samlingarna (Global leadership Summit) runt om i Sverige. På åtta olika orter visas ett urval av föreläsningarna från 2017 års GLS i Chicago inramade av lokal musik och presentation. Allt på temat Mod att leda.

LÄS MER

Tv-gudstjänst från Linköping

Idag sänds den sista av fyra tv-gudstjänster inspelade i pingstförsamlingen i Linköping. Pastor Anette Fredriksson predikar och kören sjunger under ledning av Maria Gustin Bergström.

LÄS MER

Visionshelg i Filadelfia Stockholm

Den här helgen inbjuder Filadelfiaförsamlingen i Stockholm till konferensen Vision 2018. En konferens vars syfte är att utmana och utrusta till att följa Jesu.

LÄS MER

”Mod, värme och riskbenägenhet”

Årets Pingst Pastor samlade närmare 550 pingstpastorer. Ledarskap, Utmaningar och Uppdraget har varit dagarnas ledord. I den avslutande samlingen i dag på eftermiddagen uttryckte föreståndare Daniel Alm en önskan om att framöver få se en "modig, varm och riskbenägen pingströrelse".

LÄS MER

Together-konferens på Cypern

Pingst, IBRA och PMU bjuder i oktober tillsammans in församlingar, enskilda och lokala partner till en konferens på Cypern, där det som händer i Mellanöstern, Nordafrika och Arabvärlden på ett särskilt sätt står i fokus.

LÄS MER

Release för ny bok av och för pastorer

Kallad Bekräftad Överlåten är namnet på en alldeles ny bok, skriven av och för pastorer i nätverket Pingst Pastor. 38 pingstpastorer har bidragit med texter till boken som släpps idag under pastorskonferensen.

LÄS MER

Nu börjar Pingst Pastor

Idag börjar konferensen Pingst Pastor. Den pågår i tre dagar och hålls liksom tidigare på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm. De tre konferensdagarna har var sitt tema; Ledarskapet, Utmaningarna och Uppdraget. Årets internationella gäster är Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors.

LÄS MER

GOTT NYTT ÅR!

Vi på pingstkontoret önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

LÄS MER

Tv-gudstjänster från Linköping

2018 års första tv-gudstjänst kommer från Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER