Nyheter

Följ Nyhemsveckan på nätet

Det må vara tomt på publik på plats på Nyhemsområdet i år, men samlingar, program och gudstjänster spelas in och sänds över nätet. Ikväll är det till exempel tänkt att lokala församlingar kan ordna grillkvällar och gemensamt följa gudstjänsten.

LÄS MER

Ny bok ger medel till stödfond

I dagarna släpps boken Alla kan be av Daniel Alm. De består av en samling predikningar i Corona-tid. Alla intäkter från försäljningen av boken går oavkortat till en stödfond för församlingar, som hamnat i trångmål på grund av Corona-krisen.

LÄS MER

Hoppfulla kvinnoröster från Kongo

För elva år sedan skrev journalisten Birger Thureson en bok om de våldtagna kvinnorna i DR Kongo. Nu har han varit tillbaka och kommer med en ny bok om hopp och vägen vidare.

LÄS MER

Brevlåda för böneämnen i Sveg

I Sveg i Härjedalen finns numera en röd postlåda utanför ICA, där invånarna kan lägga sina böneämnen. Initiativet kommer från pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren.

LÄS MER

Löftet om Anden gäller

Även i år utmanar PIngst landets pingstförsamlingar att under veckan fram till pingsthelgen lyfta satsningen Löftet gäller dig.

LÄS MER

Webinar om kyrkans svar på ökat våld under pandemin

I eftermiddag klockan 17.00 anordnar The Pentecostal World Fellowship ett webinar om våld I nära relationer under Covid-19-pandemin och kyrkans svar på detta. Webinaret hålls på engelska och från Sverige och Pingst medverkar Christine Wiklund, Lina Lidström och Anne Collén.

LÄS MER

Daniel Alm ny ordförande för Sveriges kristna råd

Vid det konstituerande styrelsemötet för Sveriges kristna råd valdes idag Pingsts föreståndare Daniel Alm till ordförande. Han tar över ordförandeklubban från biskop Anders Arborelius som avtackades vid dagens digitala möte.

LÄS MER

TV-andakter från Äppledalen

Sveriges Televisions sommarandakter spelas i år in i Äppledalen i Huskvarna. Niklas Hallman, tidigare pingstpastor ibland annat Gränna och Jönköping och numera musteriansvarig på Rudenstams Bär, är programledare. Vid sin sida kommer han att ha musikern och ALT-studenten Maria Gustin Bergström.

LÄS MER

Daniel Alm omvald till föreståndare

Alldeles nyss avslutades Rådslaget för Pingst - fria församlingar i samverkan. Rådslaget, som hölls i digitalt format, beslutade bland annat att välja Daniel Alm till föreståndare för ytterligare fyra år.

LÄS MER

Rådslag idag

Idag är det dags för Pingsts Rådslag. Drygt 400 personer är anmälda till årets Rådslag, som på grund av den rådande situationen kring Covid-19-viruset hålls i digital form.

LÄS MER

Lapplandsveckan gör uppehåll

Föreningen Lapplandsveckans styrelse har i samråd med konferensledningen beslutat att ställa in Lapplandsveckan 2020. Detta förstås på grund av den pandemi som pågår och de restriktioner som myndigheterna utfärdat.

LÄS MER

Annorlunda Nyhem i år

Årets Nyhemsvecka kommer inte att äga rum bland tallarna. Detta givetvis på grund av de begränsningar som situationen med Covid-19-viruset orsakat. På Nyhemsveckans Facebook-sida står att Nyhemsveckan därför kommer att tänka nytt.

LÄS MER

Dokumentär om frikyrkans musik

Frikyrkans Musikunder är namnet på en nygjord dokumentär om Frikyrkans musik, som sänds i SVT2 på Påskafton klockan 18.30 .

LÄS MER

Kyrkoledare efterlyser åtgärdspaket för de mest utsatta

Sveriges kristna råd, SKR, skriver idag på debattplats i Expressen att regeringens många stödpaket är viktiga på grund av coronapandemin, men påminner också om att inte glömma de allra mest utsatta i samhället. Artikeln är undertecknad av presidiet för SKR som består av Daniel Alm, Antje Jackelén, Anders Arborelius, Karin Wiborn och Benjamin Dioscoros Atas.

LÄS MER

Direktsända frågor och svar

Ikväll klockan 21.00 direktsänds programmet Hopp i TBN Nordic, Kanal 10 och Radio Hope. Då ges tittarna och lyssnarna möjlighet att skicka in frågor om Gud, kristen tro, livet, döden eller hur man ska kunna få frid i en tid som denna.

LÄS MER

285 000 lyssnade till radiogudstjänsten

285 000 personer lyssnade på radiogudstjänsten i P1 från Pingstkyrkan i Västerås i söndags, där Daniel Alm predikade på temat. Tidningen Dagen uppger att det enligt information från Sveriges Radio är ungefär 100 000 mer än vanligt.

LÄS MER

Ny rektor på Mariannelunds folkhögskola

Pastor Samuel Klintefelt blir från och med höstterminen ny rektor på Mariannelunds folkhögskola, en av Pingsts fem folkhögskolor.

LÄS MER

Radiopredikan på temat Alla kan be

När Pingsts föreståndare Daniel Alm predikar på en direktsänd radiogudstjänst i Sveriges Radio P1 på palmsöndagen, 5 mars, är temat att alla kan be. Kopplat till gudstjänsten kommer Pingst att dra i gång en stor annonskampanj i Expressen.

LÄS MER

Hopp till tittare och lyssnare

I kvällens program i den nya tv- och radio-satsningen Hopp håller pastor Camilla Olsson från Arken i Värnamo trådarna. En av gästerna i studion är Pingsts föreståndare Daniel Alm, som bland annat berättar om förra veckans möte med statsministern

LÄS MER

Globalt pingstnätverk gör infosatsning om Covid-19

Pingstvänner runtom i världen mobiliserar sig nu för att snabbt sprida kunskap om Covid-19 i områden där människor annars har begränsad tillgång till information. Genom den globala pingströrelsens nätverk kan man via lokala kyrkor och radiostationer nå ut med information till mer än 100 miljoner kyrkomedlemmar och till människor som kyrkorna når via sin verksamhet. PMU är en del av initiativet.

LÄS MER