Nyheter

Smyrna Göteborg bygger ny kyrka

Smyrnakyrkan i Göteborg ska säljas och församlingen bygga en ny kyrka på en ny tomt. Det blev klart igår då församlingen sa ja till detta med nästan 80 procents majoritet.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

Idag på Sveriges nationaldag kommer det att hållas ekumeniska bönesamlingar runt om i hela Sverige, där deltagarna ber för varje ort och hela landet med fokus på samhällets behov och för en folkväckelse i Sverige.

LÄS MER

Kyrkoledare mötte kulturministern

Igår mötte representanter för Sveriges kristna råd kultur- och demokratiminister Amanda Lind för ett samtal om kyrkans roll i civilsamhället, religionsfrihet och statens bidrag till trossamfunden.

LÄS MER

Testa Mission firar 10 år

Nu i helgen firar Testa Mission sitt tioårsjubileum i Uppsala pingstkyrka.

LÄS MER

Årets kull av själavårdare

I helgen var det avslutning för den sista gruppen själavårdare, som utbildats i samarbete mellan Pingst och Kaggeholms folkhögskola.

LÄS MER

Alm och Svensson om EU

Pingsts föreståndare Daniel Alm och Alf Svensson, tidigare partiledare för KD, skriver i en gemensam kulturdebattartikel i tidningen Dagen idag om EU:s viktiga roll för Europa och om hur EU:s grundare bad inför grundandet.

LÄS MER

Kyrkoledare vill se krafttag mot sexuella övergrepp

På debattsidan i dagens nummer av tidningen Dagen uppmanar styrelsen för Sveriges kristna råd ledare på alla nivåer i kyrkornas verksamheter att arbeta mot övergrepp på ett strukturerat sätt.

LÄS MER

SKR-möte med justitie- och migrationsministern

Idag mötte presidiet för Sveriges kristna råd justitie- och migrationsminister Morgan Johansson för ett samtal om konvertiter, migrationslagstiftning och häktningstider.

LÄS MER

Det finns hopp

Det finns hopp för psykisk hälsa är ett nytt material, som Pingst Omsorg, Pingst ung och LP Grow gemensamt tagit fram. för att förse landets pingstförsamlingar med handfasta råd och undervisning om psykisk ohälsa.

LÄS MER

Elva nya pingstförsamlingar

Under årets Rådslag välkomnades elva församlingar in i Pingst.

LÄS MER

Dags för Rådslag 2019

Idag klockan 13.30 inleds årets Rådslag. Två dagar fyllda av val, beslut, rapporter och samtal ligger framför. Rådslaget hålls i år i Filadelfiakyrkan i Stockholm

LÄS MER

Orkesterfestival i Smyrna!

Nu i helgen är Smyrnaförsamlingen i Göteborg en av värdförsamlingarna för en orkesterfestival för fritidsmusiker.

LÄS MER

Ny kreativ konferens

Nästa år kommer en ny konferens att se dagens ljus. Det handlar om Kreativ20, öppen för alla som vill utveckla sin kreativitet till Guds ära.

LÄS MER

MÖT hålls i helgen

Idag börjar MÖT, konferensen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare. Omkring 400 personer kommer att finnas på plats i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Pingst gör insamling till Sri Lanka

Pingst i Sverige samlar in pengar till de drabbade av terrorattacken i Sri Lanka och till den pingstförsamling i Batticaloa som angreps.

LÄS MER

Lankesisk pingstkyrka drabbad av Påskdagens terrorattack

En av de kyrkor, som drabbades av påskdagens terrordåd på Sri Lanka, är del av en rörelse som Pingst i Sverige och bland annat Smyrnaförsamlingen i Göteborg varit med och grundat och samarbetar med.

LÄS MER

Omvändelse på bästa sändningstid

Sebastian Stakset, den lokala Pingstkyrkan och LP-verksamheten fick uppmärksamhet i gårdagskvällens Uppdrag granskning med rubriken Psykrevolten. Programmet var en uppföljning på ett tidigare program om Sanne, som hamnat mellan stolarna i psykvården. Nu är hon på ett behandlingshem, har regelbunden kontakt med Sebastian Stakset och Maria från den lokala pingstförsamlingen och har börjat hitta en egen tro.

LÄS MER

Påsk med Passion i Smyrna

Musikalen PASSION - om veckan som förändrade världen – kommer även denna påsk att framföras i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Administratörer på konferens

I dag och i morgon möts ett 30-tal administratörer från pingstförsamlingar runt om i landet till konferens på Pingstkontoret. Konferensen anordnas för andra gången i år.

LÄS MER

Anmälan till Rådslaget har öppnat

Nu är anmälan till årets Rådslag öppnad. Rådslaget hålls i år den 17 -18 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER