Nyheter

Mod att leda

Under januari månad hålls de svenska GLS- samlingarna (Global leadership Summit) runt om i Sverige. På åtta olika orter visas ett urval av föreläsningarna från 2017 års GLS i Chicago inramade av lokal musik och presentation. Allt på temat Mod att leda.

LÄS MER

Tv-gudstjänst från Linköping

Idag sänds den sista av fyra tv-gudstjänster inspelade i pingstförsamlingen i Linköping. Pastor Anette Fredriksson predikar och kören sjunger under ledning av Maria Gustin Bergström.

LÄS MER

Visionshelg i Filadelfia Stockholm

Den här helgen inbjuder Filadelfiaförsamlingen i Stockholm till konferensen Vision 2018. En konferens vars syfte är att utmana och utrusta till att följa Jesu.

LÄS MER

”Mod, värme och riskbenägenhet”

Årets Pingst Pastor samlade närmare 550 pingstpastorer. Ledarskap, Utmaningar och Uppdraget har varit dagarnas ledord. I den avslutande samlingen i dag på eftermiddagen uttryckte föreståndare Daniel Alm en önskan om att framöver få se en "modig, varm och riskbenägen pingströrelse".

LÄS MER

Together-konferens på Cypern

Pingst, IBRA och PMU bjuder i oktober tillsammans in församlingar, enskilda och lokala partner till en konferens på Cypern, där det som händer i Mellanöstern, Nordafrika och Arabvärlden på ett särskilt sätt står i fokus.

LÄS MER

Release för ny bok av och för pastorer

Kallad Bekräftad Överlåten är namnet på en alldeles ny bok, skriven av och för pastorer i nätverket Pingst Pastor. 38 pingstpastorer har bidragit med texter till boken som släpps idag under pastorskonferensen.

LÄS MER

Nu börjar Pingst Pastor

Idag börjar konferensen Pingst Pastor. Den pågår i tre dagar och hålls liksom tidigare på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm. De tre konferensdagarna har var sitt tema; Ledarskapet, Utmaningarna och Uppdraget. Årets internationella gäster är Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors.

LÄS MER

GOTT NYTT ÅR!

Vi på pingstkontoret önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

LÄS MER

Tv-gudstjänster från Linköping

2018 års första tv-gudstjänst kommer från Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER

Nu börjar Unite

I dag inleds ungdomsfestivalen Unite på fem olika platser; Malmö, Alingsås, Jönköping, Västerås och Sundsvall. Temat i år är BE och bibelorden från Jeremia 33:3: ”Ropa till mig och jag skall svara dig och låta dig höra om stora ting, hemligheter du inte känner.”

LÄS MER

Idag vinterpratar Tomas Sjödin

I dag kommer Smyrnapastorn och författaren Tomas Sjödin att vinterprata i P1. Det blir femte gången han röstats fram av radiolyssnarna.

LÄS MER

Bra år för LP

Lp-verksamhetens verksamhetsledare Hans Wikström konstaterar att året som gått varit både bra och spännande. Bland annat har en ny färdplan för framtiden lanserats.

LÄS MER

God jul!

En riktigt god och fridfull jul till er alla önskar personalen på Pingst-kontoret.

LÄS MER

Julgemenskap i kyrkan

På julafton dukas det upp till julfest i Pingstkyrkan i Oskarshamn. Julmat, julklapp och julsånger, men framför allt gemenskap, är ingredienserna när kyrkorna i staden bjuder in till den årliga öppna julgemenskapen.

LÄS MER

SVT-gudstjänster från Linköping

Sveriges Television har spelat in fyra gudstjänster i pingstkyrkan Cupolen i Linköping. De kommer att sändas i SVT2 den första, sjätte, sjunde och fjortonde januari.

LÄS MER

PMU-medarbetare gäster i Nyhetsmorgon

I morse fanns PMU-medarbetarna Johanna Litsgård Lebourne och Maria Bard på plats i TV4:s Nyhetsmorgon. De talade om sexuellt våld och arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo.

LÄS MER

Nystart ska inspirera gamla församlingar

Små tynande pingstförsamlingar som önskar hjälp med att komma igång och börja växa igen kan numera vända sig till Pingst Nystart. Ola Olofsson, pastor i Varbergs pingstförsamling, är kontaktperson.

LÄS MER

Allt fler ger via kyrkoavgiften

I år har Pingst fått in 607 nya kyrkoavgiftsmedgivanden, vilket är en stor ökning jämfört med tidigare år.

LÄS MER

Carola sjunger på Hillsongs julshow

I dag är det dags för Hillsong Stockholms årliga julshow ”This is Christmas”. Föreställningen ges för nionde året i rad. Lokal i år är, precis som förra året, arenan Hovet.

LÄS MER

Tillsammans och PHV blir Pingst omsorg

Pingst Omsorg blir från och med nyår det nya samlingsnamnet på all den verksamhet som hitintills rymts i Tillsammansprojektet och PHV. Det vill säga frågor kring relationer av alla de slag, psykisk ohälsa, Trygg församlingutbildningar, tillgänglighetsfrågor och läger för funktionsnedsatta och deras familjer. Samordnare och ansvarig för det nya verksamhetsområdet är Anne Collén.

LÄS MER