Nyheter

Pingst ung startar ledarskola

Pingst ung har startat en webbaserad ledarskola för barn- och ungdomsledare. Syftet är att utbildningen både ska hjälpa ledare att utvecklas individuellt och tillsammans med andra i ett ledarteam.

LÄS MER

Ny skrift om Gud och klimatet

Den här veckan släpper Pingsts teologiska nätverk en ny skrift med rubriken Gud, miljön och klimatet.

LÄS MER

Nytt nummer av tidningen Pingst

Missa inte det nya numret av tidningen Pingst, där temasidorna behandlar det högst aktuella temat klimatet under rubriken "Finns det hopp i miljöfrågan?".

LÄS MER

Kyrkoledare skriver till partiledarna

Presidiet för Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till landets partiledare. Kyrkoledarna skriver om människors rätt att fly från krig och förtryck. Det öppna brevet är undertecknat av Daniel Alm, Antje Jackelén, Anders Arborelius, Karin Wiborn och Benjamin Dioscoros Atas.

LÄS MER

Missa inte att ge kyrkoavgift till Pingst!

Pingst är på god väg att nå målet att ytterligare 2000 pingstvänner ska låta sin kyrkoavgift gå till Pingst. Den sista augusti hade 1 444 skrivit på. Sista anmälningsdatum inför nästa år är 31 oktober.

LÄS MER

Snart dags för Pingst Ledare

Årets samlingar för alla sorters ledare inom Pingst närmar sig. Temat i år är"Tungotal, Tänkande, Tjänande".

LÄS MER

Ny sång från Pingst Musik

I dag släpper Pingst Musik en ny låt, som spelades in live under årets Nyhemsvecka. "Våra ögon har sett Herren" heter sången, som finns att lyssna till på alla strömmande plattformar.

LÄS MER

20 år sedan Panzisjukhusets första patient

Den 1 september 1999 kom den första patienten till Panzisjukhuset i DR Kongo. Hon hade blivit våldtagen och skjuten i benet av rebeller. Under de 20 år som gått sedan dess har mer än 54 000 kvinnor som utsatts för sexuellt våld i konflikt fått vård på sjukhuset och chefsläkaren Denis Mukwege fick för ett år sedan ta emot Nobels fredspris för sin insats för kvinnorna.

LÄS MER

Kyrkor fokuserar på skapelsen

Den 1 september inleds Skapelsetid som pågår fram till andra söndagen i oktober. Skapelsetid är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund i Europa visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

LÄS MER

Dags för Älska Norrland

Idag inleds arbetskonferensen Älska Norrland, En konferens där pastorer och församlingsledare från norra Sverige samlas och gemensamt söker Gud för Norrlands bästa.

LÄS MER

Religionsfrihet i fokus på möte med utrikesministern

Idag mötte en delegation från Sveriges kristna råd utrikesminister Margot Wallström för ett samtal om religionsfrihet. Detta är det tredje ministermötet som Sveriges kristna råd genomför inom en månad.

LÄS MER

Nu börjar Nyhemsveckan

Idag drar årets Nyhemsvecka, som har temat ”Kom och följ mig!” igång. Precis som tidigare inleds veckan med en ungdomshelg.

LÄS MER

Seminarium om fredsarbete i Etiopien

Idag arrangerar PMU ett seminarium där religiösa aktörer verksamma i Etiopien, delar med sig av sina erfarenheter kring hur man arbetar för fred och försoning bland de etniska grupper som ligger i konflikt med varandra i landet.

LÄS MER

Smyrna Göteborg bygger ny kyrka

Smyrnakyrkan i Göteborg ska säljas och församlingen bygga en ny kyrka på en ny tomt. Det blev klart igår då församlingen sa ja till detta med nästan 80 procents majoritet.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

Idag på Sveriges nationaldag kommer det att hållas ekumeniska bönesamlingar runt om i hela Sverige, där deltagarna ber för varje ort och hela landet med fokus på samhällets behov och för en folkväckelse i Sverige.

LÄS MER

Kyrkoledare mötte kulturministern

Igår mötte representanter för Sveriges kristna råd kultur- och demokratiminister Amanda Lind för ett samtal om kyrkans roll i civilsamhället, religionsfrihet och statens bidrag till trossamfunden.

LÄS MER

Testa Mission firar 10 år

Nu i helgen firar Testa Mission sitt tioårsjubileum i Uppsala pingstkyrka.

LÄS MER

Årets kull av själavårdare

I helgen var det avslutning för den sista gruppen själavårdare, som utbildats i samarbete mellan Pingst och Kaggeholms folkhögskola.

LÄS MER

Alm och Svensson om EU

Pingsts föreståndare Daniel Alm och Alf Svensson, tidigare partiledare för KD, skriver i en gemensam kulturdebattartikel i tidningen Dagen idag om EU:s viktiga roll för Europa och om hur EU:s grundare bad inför grundandet.

LÄS MER

Kyrkoledare vill se krafttag mot sexuella övergrepp

På debattsidan i dagens nummer av tidningen Dagen uppmanar styrelsen för Sveriges kristna råd ledare på alla nivåer i kyrkornas verksamheter att arbeta mot övergrepp på ett strukturerat sätt.

LÄS MER