Nyheter

Rysk pingstbiskop på Sverigebesök

Pingsts Internationellts Regionråd för Eurasien och Land-au för Ryssland anordnar idag en samtals- och informationsdag om Ryssland. Syftet är att kunna göra ett bättre avstamp för förbön och framtida insatser för Öst. På plats finns ryska pingstunionens biskop Vassilij Jevtjik.

LÄS MER

Unik kartläggning av Migrationsverkets prövning av konvertiter

En studie som omfattar 619 afghanska medborgare som konverterat till kristendomen och sökt asyl i Sverige 2015-2018 visar på stora brister i Migrationsverkets handläggning. Exempelvis avslöjar kartläggningen att beslutet påverkas av var i Sverige den asylsökandes ärende handläggs. Migrationsverket gör även skillnad på konvertitens intellektuella förmåga att reflektera kring sin tro, vilket leder till att det snarare är den intellektuella kapaciteten och förmågan att utrycka sig, än tron hos konvertiten som bedöms.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

Den 21 mars är det öppet hus på ALT.s alla studiecenter för alla som är nyfikna på utbildningen. Det handlar om en dag då det är möjligt att både träffa personal och studenter och ta del av undervisning.

LÄS MER

Missionskonferens i helgen

Idag inleds årets Missionskonferens, SÄND. Den hålls i Södertörnskyrkan i Huddinge och pågår fram till i morgon kväll.

LÄS MER

Samtalsdag om framtidens mission

Den framtida strukturen för svensk pingstmission är ämnet när Daniel Alm idag möter föreståndare i pingstförsamlingarna till en samtalsdag i Södertörnkyrkan i Huddinge.

LÄS MER

Posters till förmån för DR Kongo

Idag på internationella kvinnodagen lanserar PMU fyra posters i samarbete med illustratör Amanda Romell. Pengarna som försäljningen genererar går till Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo, där fredspristagare Denis Mukwege är verksam.

LÄS MER

Barnledare från hela landet samlas i Uppsala

I mitten av mars hålls den ekumeniska barnledarkonferensen Jesus till barnen för fjärde gången. I år ligger fokus på hur församlingen får en god relation till familjerna.

LÄS MER

Nätverksträff om psykisk ohälsa

Idag är det sista dagen för anmälan till Pingst ungs nätverksträff på temat psykisk ohälsa bland unga. Träffen, som hålls 27-28 mars i Uppsala, riktar sig till ungdomsledare.

LÄS MER

Kvällar om integrationsglädje

Pingstkyrkorna i Kaxholmen, Bankeryd och Taberg inbjuder i mars till kvällar på temat Integrationsglädje.

LÄS MER

Hillsong i Stockholm byter lokal

Från och med första söndagen i april kommer Hillsong i centrala Stockholm att hålla sina söndagsgudstjänster i Chinateatern.

LÄS MER

Samtal om fred i Sydsudan

I dag inleds i samling i Sydsudan, där representanter från svenska pingstförsamlingar och organisationer som MAF, IAS, PMU och Erikshjälpen möter partners från Sydsudan och regionen däromkring. Syftet är att föra samtal om hur man kan skapa förändring och fred i Sydsudans sydöstra hörn.

LÄS MER

Konferens för administratörer

I april anordnas en särskild konferens för dem som arbetar administrativt i en Pingstförsamling. Konferensen hålls på Pingstkontoret i Alvik och är tänkt att ge både inspiration och nya kunskaper.

LÄS MER

Vasaloppet för Irak

PMU och Sport for Life uppmanar Vasaloppsåkare att använda sitt skidåkande för att stödja kampanjen "Efter IS", som är en insamling till en humanitär kampanj för människor som överlevt IS förtryck.

LÄS MER

Heldag om förkunnaren och förkunnelsen

Den 12 mars möts förkunnare till en dag kring förkunnelsen. Samlingen hålls i Ryttargårdskyrkan i Linköping och arrangeras av kyrkan i samarbete med ALT, Akademi för ledarskap och teologi, och studieförbundet Bilda.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 17-18 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 22 mars.

LÄS MER

Stort intresse för integrationskonferenser

Närmare 600 personer deltog i integrationskonferenserna, som höll i lördags i Botkyrka, Jönköping och Örnsköldsvik. Temat var "Hela världen här nu, steget vidare".

LÄS MER

Smyrna Brass 75 år

I lördags bjöd Smyrna Brass på jubileumskonsert i Smyrnakyrkan i Göteborg. Detta för att fira orkesterns 75-årsjubileum.

LÄS MER

”Förbjud tiggeriförbud!”

Företrädare för Pingst Romanätverk vill inte att Sverige ska sätta gränser för att be om hjälp eller att ge hjälp. De framför sina synpunkter i en debattartikel i tidningen Dagen.

LÄS MER

PMU startar kampanjen ”Efter IS”

– När vi kom in i byarna var det sönderbombat. Det var bara skal kvar av husen. När man såg tvätt hänga utanför förstod man att det bodde någon där, trots att det varken fanns fönster eller dörrar, berättar Johanna Litsgård Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU. Hon är nyss hemkommen från norra Irak där PMU gör en insats för människor som levt under IS.

LÄS MER

Böneveckan för kristen enhet inleds idag

I dag inleds böneveckan för kristen enhet, som i år inspireras av kristna i Indonesien.

LÄS MER