Nyheter

Nätverksträff för barn- och ungdomsledare

I november anordnar Pingst ung en nationell nätverksträff för barn- och ungdomsledare från hela Sverige. Det handlar om ett dygn med gemenskap, information, undervisning och tid med Gud.

LÄS MER

Intensiv sommar för Sport for Life

Totalt har över 2 000 barn och vuxna aktiverat sig genom Sport for Lifes läger och event under sommaren.

LÄS MER

Fler församlingar ska planteras än vad som läggs ner

Åtta kristna samfund och organisationer presenterar nu en unik, gemensam satsning för att starta fler församlingar i Sverige. Målet är tydligt: år 2025 ska det starta fler nya församlingar än vad som läggs ner.

LÄS MER

SKR uppmanar till bön för Sverige

Sveriges kyrkor och församlingar uppmanas att be för den politiska situationen. Styrelsen för Sveriges kristna råd, som sammanträder idag, konstaterar att det finns anledning att glädjas åt den demokratiska delaktigheten i landet och ett högt valdeltagande, men ser samtidigt en stor osäkerhet i en krävande situation.

LÄS MER

Nätverk för seniora pastorer

Idag möts ledningsgruppen för seniornätverket, som riktar sig till pastorer som gått i pension.

LÄS MER

Alf Svensson längtar till Italien

I det avslutande avsnittet av SVT:s sommarandakter "En pilgrimsvandring genom livet" möter programledaren och pingstpastorn Niklas Hallman den före detta partiledaren Alf Svensson, som berättar om sin längtan till Italien.

LÄS MER

Diakonins månad om äldres psykiska hälsa

Temat för Diakonins månad 2018 är Äldres psykiska ohälsa. Kyrkorna har gemensamt tagit fram ett material om mötet med äldre som lever med psykisk ohälsa. Kyrkorna uppmärksammar särskilt detta under september som är Diakonins månad. Det finns ett samlat digitalt material att tillgå som ger vägledning till dem som är engagerade i arbetet med äldre.

LÄS MER

Samling för kristna scoutledare

Den här helgen anordnas en ekumenisk helg för scoutledare, som vill arbeta på kristen grund. Samlingen hålls i Nyhem i Mullsjö kommun.

LÄS MER

Brasskonferens i Linköping

Din är äran är temat för Pingstbrass 2018 som arrangeras av Sion Brass från Pingstkyrkan i Linköping den 28-30 september.

LÄS MER

Fyrljuspriset 2018 till Järlestrand

Sångaren Mikael Järlestrand har fått årets Fyrljuspris. Priset delades ut i samband med festivalen Skärgårdssång i Tanumstrand.

LÄS MER

Läsarsångsstipendium till Carola

I dag kommer Carola till Pingstkyrkan Cupolen i Linköping för att ta emot Lennart Magnussons stipendium.

LÄS MER

Klosterbesök i tv-andakten

I dagens avsnitt av SVT:s sommarandakter på temat "En pilgrimsvandring genom livet" besöker programvärden Niklas Hallman, pingstpastor i Gränna, det Heliga Hjärtats Kloster, där syster Katarina visar runt i klosterträdgården.

LÄS MER

Integrationspris till pingstpastor

Klas-Gunnar Axelsson, pastor i Kalix pingstförsamling med ansvar för Överkalix, fick i år ta emot Integrationspriset 2018 under Kalix sommarmarknad.

LÄS MER

Älska Norrland pågår

Just nu möts pastorer till arbetskonferensen Älska Norrland 2018. Konferensen, som hålls i Örnsköldsvik, har fokus på strategiska samtal om Guds rike och konkreta steg framåt.

LÄS MER

Stakset om pappa-rollen

I dag sänds det tredje programmet i SVT:s sommarandaktsserie "En pilgrimsvandring genom livet". I dagens program gästas programvärden Niklas Hallman, pingstpastor i Gränna, av den före detta gangsterrapparen Sebastian Stakset.

LÄS MER

Bön för landet inför valet

Måndagen den 3 september kommer ett ekumeniskt förbönsevent att hållas i och kring S:ta Clara kyrka i Stockholm. Det stora böneämnet blir att be för landet inför det kommande valet. Peter Artman, präst i Herrljunga och representant i Sverige för European Union of Prayer, är initiativtagare till bönesamlingar, som flera av Sveriges kyrkoledare står bakom, bland andra Pingsts föreståndare Daniel Alm.

LÄS MER

Ny Kaggeholmskurs med svenskan i fokus

Nysvenskar som kom till Sverige när de var för gamla för att börja gymnasiet har nu en chans att läsa in detta.

LÄS MER

LP-konferens i Arjeplog

I dag inleds LP-verksamhetens konferens i Arjeplog. Temat för årets konferens är ”Jesus befriaren”

LÄS MER

PMU springer för DR Kongo

I år deltar PMU i två lopp för att väcka medvetenhet och skapa engagemang för kvinnor i DR Kongo. Målet är att samla ihop 25 000 kronor, vilket motsvarar 2 000 nätter på Panzisjukhuset.

LÄS MER

TV-andakter om livets pilgrimsvandring

Nu på söndag sänds den första av fem sommarandakter på temat ”En pilgrimsvandring genom livet”. Värd i samtliga program är pingstpastor Niklas Hallman, Gränna.

LÄS MER