Nyheter

Elva nya pingstförsamlingar

Under årets Rådslag välkomnades elva församlingar in i Pingst.

LÄS MER

Dags för Rådslag 2019

Idag klockan 13.30 inleds årets Rådslag. Två dagar fyllda av val, beslut, rapporter och samtal ligger framför. Rådslaget hålls i år i Filadelfiakyrkan i Stockholm

LÄS MER

Orkesterfestival i Smyrna!

Nu i helgen är Smyrnaförsamlingen i Göteborg en av värdförsamlingarna för en orkesterfestival för fritidsmusiker.

LÄS MER

Ny kreativ konferens

Nästa år kommer en ny konferens att se dagens ljus. Det handlar om Kreativ20, öppen för alla som vill utveckla sin kreativitet till Guds ära.

LÄS MER

MÖT hålls i helgen

Idag börjar MÖT, konferensen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare. Omkring 400 personer kommer att finnas på plats i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Pingst gör insamling till Sri Lanka

Pingst i Sverige samlar in pengar till de drabbade av terrorattacken i Sri Lanka och till den pingstförsamling i Batticaloa som angreps.

LÄS MER

Lankesisk pingstkyrka drabbad av Påskdagens terrorattack

En av de kyrkor, som drabbades av påskdagens terrordåd på Sri Lanka, är del av en rörelse som Pingst i Sverige och bland annat Smyrnaförsamlingen i Göteborg varit med och grundat och samarbetar med.

LÄS MER

Omvändelse på bästa sändningstid

Sebastian Stakset, den lokala Pingstkyrkan och LP-verksamheten fick uppmärksamhet i gårdagskvällens Uppdrag granskning med rubriken Psykrevolten. Programmet var en uppföljning på ett tidigare program om Sanne, som hamnat mellan stolarna i psykvården. Nu är hon på ett behandlingshem, har regelbunden kontakt med Sebastian Stakset och Maria från den lokala pingstförsamlingen och har börjat hitta en egen tro.

LÄS MER

Påsk med Passion i Smyrna

Musikalen PASSION - om veckan som förändrade världen – kommer även denna påsk att framföras i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Administratörer på konferens

I dag och i morgon möts ett 30-tal administratörer från pingstförsamlingar runt om i landet till konferens på Pingstkontoret. Konferensen anordnas för andra gången i år.

LÄS MER

Anmälan till Rådslaget har öppnat

Nu är anmälan till årets Rådslag öppnad. Rådslaget hålls i år den 17 -18 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Själavårdsutbildning flyttar till Jönköping

Själavårdsutbildningen, som Pingst drivit tillsammans med Kaggeholms folkhögskola flyttar från och med våren 2020 till Jönköping

LÄS MER

Rysk pingstbiskop på Sverigebesök

Pingsts Internationellts Regionråd för Eurasien och Land-au för Ryssland anordnar idag en samtals- och informationsdag om Ryssland. Syftet är att kunna göra ett bättre avstamp för förbön och framtida insatser för Öst. På plats finns ryska pingstunionens biskop Vassilij Jevtjik.

LÄS MER

Unik kartläggning av Migrationsverkets prövning av konvertiter

En studie som omfattar 619 afghanska medborgare som konverterat till kristendomen och sökt asyl i Sverige 2015-2018 visar på stora brister i Migrationsverkets handläggning. Exempelvis avslöjar kartläggningen att beslutet påverkas av var i Sverige den asylsökandes ärende handläggs. Migrationsverket gör även skillnad på konvertitens intellektuella förmåga att reflektera kring sin tro, vilket leder till att det snarare är den intellektuella kapaciteten och förmågan att utrycka sig, än tron hos konvertiten som bedöms.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

Den 21 mars är det öppet hus på ALT.s alla studiecenter för alla som är nyfikna på utbildningen. Det handlar om en dag då det är möjligt att både träffa personal och studenter och ta del av undervisning.

LÄS MER

Missionskonferens i helgen

Idag inleds årets Missionskonferens, SÄND. Den hålls i Södertörnskyrkan i Huddinge och pågår fram till i morgon kväll.

LÄS MER

Samtalsdag om framtidens mission

Den framtida strukturen för svensk pingstmission är ämnet när Daniel Alm idag möter föreståndare i pingstförsamlingarna till en samtalsdag i Södertörnkyrkan i Huddinge.

LÄS MER

Posters till förmån för DR Kongo

Idag på internationella kvinnodagen lanserar PMU fyra posters i samarbete med illustratör Amanda Romell. Pengarna som försäljningen genererar går till Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo, där fredspristagare Denis Mukwege är verksam.

LÄS MER

Barnledare från hela landet samlas i Uppsala

I mitten av mars hålls den ekumeniska barnledarkonferensen Jesus till barnen för fjärde gången. I år ligger fokus på hur församlingen får en god relation till familjerna.

LÄS MER

Nätverksträff om psykisk ohälsa

Idag är det sista dagen för anmälan till Pingst ungs nätverksträff på temat psykisk ohälsa bland unga. Träffen, som hålls 27-28 mars i Uppsala, riktar sig till ungdomsledare.

LÄS MER