Nyheter

Pingst Ledare i Umeå idag

I dag samlas närmare 600 ledare till en inspirationsdag i Umeå. Höstens Pingst Ledare är därmed igång.

LÄS MER

SVT visar film om Pingst Jönköpings och PMU:s projekt i Sydsudan

I veckans avsnitt av SVT:s Korrespondenterna skildras Pingst Jönköpings och PMU:s projekt med att hjälpa det svältande Nyangatomfolket i Sydsudan att röja en väg som ska göra det möjligt för mattransporter att komma fram.

LÄS MER

Seminariedag med Pingströrelsens ekumeniska dialoggrupper

I dag hålls en seminariedag för medlemmarna i Pingströrelsens tre ekumeniska dialoggrupper. Dialogerna förs med Svenska kyrkan, Ortodoxa kyrkan i Sverige samt med Romersk-katolska kyrkan (Stockholms katolska stift).

LÄS MER

Konferens om kyrkor och romer

I dag inleds en konferens om romer och vad kyrkorna i Europa kan göra för den utsatta folkgruppen. Konferensen hålls i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER

Konferens för tekniker i församlingen

Nu till helgen är dags för årets upplaga av Swedish Gurus Conference, det vill säga en konferens för dem som sköter någon form av teknik i församlingarna. Temat är "We serve a different King".

LÄS MER

Daniel Alm om frihet och moral

Vi kan inte uppnå frihet utan värderingar och moral, människan är för komplex och i större sammanhang hopplöst förlorad att lösa detta på egen hand. Samtidigt blir moral och värderingar utan källa ett mekaniskt och syrefattigt, zombieliknande samhälle. Det skriver Pingstföreståndare Daniel Alm i en artikel införd i det senaste numret av tidskriften Axess.

LÄS MER

Höstmöte i Smyrna Göteborg

I dag inleds årets Höstmöte i Smyrnakyrkan i Göteborg på temat "Vingar som bär". Estradsamtal, olika seminarier, Choralen-sånger och Springsteen-mässa står bland annat på programmet.

LÄS MER

Ny själavårdskurs startar

I dag inleds en ny omgång av själavårdsutbildningen på Kaggeholm. Femton deltagare är antagna till kursen, som innehåller fyra kurstillfällen med självstudier dessemellan.

LÄS MER

Unga vuxna i fokus

I dag hålls en träff i Europaporten, Malmö, för pastorer som har huvudansvar för unga vuxna och studenter.

LÄS MER

Evangeliststipendium till Alpha Sverige

Organisationen Alpha Sverige får ett av årets tre stipendier från Evangelistfonden. I motiveringen står det att organisationen "arbetar strategiskt, kreativt och outtröttligt med att utveckla konceptet".

LÄS MER

Faith-helg i Umeå

I kväll inleds ungdomskonferensen Faith i Pingstkyrkan i Umeå. På programmet står seminarier, möten och innebandyturnering.

LÄS MER

Sänd fokuserar på onådda folk

I dag börjar årets missionskonferens Sänd. Den hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo, och fokuserar i år på att nå de onådda folken.

LÄS MER

Småförsamling i fokus i Gränna

Nu i helgen anordnar pingstförsamlingen i Gränna en öppen helg, där man kommer att dela med sig av den förnyelseprocess man stått i under de tio senaste åren. Helgen vänder sig framför allt till dem som har ett hjärta för att plantera och förnya församlingen i en mindre tätort.

LÄS MER

Kvinnokonferens om bön

Nu i helgen hålls en kvinnokonferens i församlingen Vision Evangelique Mondiale World Evangelical Vision i Västertorp i södra Stockholm. Temat för konferensen är bön.

LÄS MER

Ny i tjänst-kurs för 30 personer

I dag inleddes årets Ny i tjänst-kurs för nyanställda i landets pingstförsamlingar. Ett 30-tal nya pastorer deltar i kursen.

LÄS MER

Ny skrift om kyrkan och funktionshinder

Sveriges kristna råd har i dagarna kommit ut med boken "Gåvan att finnas till - Om kyrkan och funktionshinder".

LÄS MER

Samling kring smågruppens betydelse

I dag hålls en samling i Malmö med fokus på smågruppens utmaningar och möjligheter. Temat för dagen är Smågrupper som ger liv.

LÄS MER

Brassband möts i Smyrna

I dag startar årets brasskonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och har fokus på hur brassbanden kan anpassa sig efter den nya tiden och på nytt bli en naturlig del i gudstjänsten och församlingen.

LÄS MER

Smyrna-samling om Framtidens kyrka

I kväll möts Smyrnaförsamlingen i Göteborg till en församlingskväll kring Framtidens Kyrka.

LÄS MER

Samling kring sociala medier

I dag på eftermiddagen hålls en samling på temat Sociala medier - vän eller fiende? i Smyrnakyrkan i Göteborg. Samlingen sker i form av ett samtal mellan tre experter på samhällspåverkan, opinionsbildning och sociala medier. Samtalsledare är Daniel Grahn.

LÄS MER