Nyheter

Samling kring smågruppens betydelse

I dag hålls en samling i Malmö med fokus på smågruppens utmaningar och möjligheter. Temat för dagen är Smågrupper som ger liv.

LÄS MER

Brassband möts i Smyrna

I dag startar årets brasskonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och har fokus på hur brassbanden kan anpassa sig efter den nya tiden och på nytt bli en naturlig del i gudstjänsten och församlingen.

LÄS MER

Smyrna-samling om Framtidens kyrka

I kväll möts Smyrnaförsamlingen i Göteborg till en församlingskväll kring Framtidens Kyrka.

LÄS MER

Samling kring sociala medier

I dag på eftermiddagen hålls en samling på temat Sociala medier - vän eller fiende? i Smyrnakyrkan i Göteborg. Samlingen sker i form av ett samtal mellan tre experter på samhällspåverkan, opinionsbildning och sociala medier. Samtalsledare är Daniel Grahn.

LÄS MER

Missa inte Pingst Ledar-dagarna

Nu är det hög tid att anmäla sig till de regionala inspirationsdagarna för Pingst Ledare. De hålls i Umeå 21 oktober, Västerås 11 november och Jönköping 18 november.

LÄS MER

Connect Church blir Hillsong Church

Connect Church siktar på att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Göteborg i måndags.

LÄS MER

Kvinnokonferens om Guds godhet

Nästa lördag, 23 september, hålls en kvinnokonferens i Pingstkyrkan i Skellefteå. Temat för dagen är Guds godhet.

LÄS MER

Första mötet för Pingsts integrationsråd

I fredags möttes Pingsts integrationsråd till sitt första sammanträde. Grundidén med rådet är att skapa en möjlighet att dela erfarenheter, kompetenser och material kring att möta människor med andra modersmål än svenska.

LÄS MER

Kyrkor anordnar familjefest

I dag inbjuder kyrkorna i Söderhamn till en familjefest i Strykjärnparken.

LÄS MER

Rapportseminarium om fred

I dag på eftermiddagen håller PMU i ett rapportseminarium kring en studie om hur några kyrkor och organisationer i Sverige och globalt förhåller sig till främjande av fred och tillit. Seminariet hålls på Pingstkontoret i Alvik.

LÄS MER

Diakonins månad om ungas psykiska hälsa

I dag inleds Diakonins månad, som är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Evangeliska frikyrkan, Frälsningsarmén, Equmeniakyrkan, Hela Människan, Caritas, Pingströrelsen, Svenska Alliansmissionen och Sveriges kristna råd. I år, liksom förra året, ligger fokus på ungas psykiska hälsa.

LÄS MER

Inspirationsdag om Globala målen

Den 15 september arrangerar Sveriges Kristna Råd, SKR, en inspirations- och informationsdag omkring de Globala målen för hållbar utveckling. Dagen riktar sig till anställda eller ideella i SKR:s medlemsorganisationer och kyrkor, som är intresserade av och/eller engagerade i Kyrkornas Globala Vecka,

LÄS MER

Läsarsångsstipendium till Maria Gustin Bergström

I lördags fick Maria Gustin Bergström, pastor med ansvar för musik och kreativitet i Pingstkyrkan i Linköping, ta emot årets stipendium från Lennart Magnussons stiftelse för läsarsångernas bevarande. Stipendiet delades ut under en allsångskonsert i församlingens kyrka Cupolen.

LÄS MER

Allsångskonserter på stadsfest

Nu i helgen är det stadsfest i Linköping. I samband med det passar Sionförsamlingen på att anordna en allsångskonsert på lördag eftermiddag på Borggården. Dessutom blir det allsångsfest på lördag kväll och en allsångsgudstjänst på söndag förmiddag i församlingens kyrka Cupolen.

LÄS MER

Konferenser om romer

Den 13-14 oktober inbjuder Pingst romannätverk i samverkan med flera andra organisationer till en konferens med fokus på Romer, kyrka och bistånd.

LÄS MER

Älska Norrland börjar idag

I dag inleds årets arbetskonferens för pastorer och församlingsledare, verksamma i Norra Sverige. Älska Norrland heter konferensen som pågår till och med torsdag på Aggön utanför Örnsköldsvik.

LÄS MER

Utbildning av PMU-praktikanter

Just nu möts årets PMU-praktikanter till utbildningsdagar på Pingstkontoret i Alvik, Stockholm.

LÄS MER

Onådda i fokus för Pingst Mission 2017

Den sista helgen i september är det dags för årets Pingst Mission Sänd. Konferensen hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo.

LÄS MER

LP-konferens i Arjeplog

Just nu pågår LP-verksamhetens konferens i Arjeplog. Temat är detsamma som på LP-konferensen som nyligen hölls på Gullbrannagården i Halland, ”Jesus - helt enkelt”.

LÄS MER

Brasskonferens i Smyrna

Det börjar dra ihop sig till konferensen Pingstbrass 2017. Den 22-24 september hålls den i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER