Nyheter

Skidstafett för Kongo

LÄS MER

Nytt material om psykisk ohälsa på gång

LP-verksamheten, Pingst Ung och Pingst Omsorg samarbetar just nu kring att ta fram ett material om Psykisk ohälsa.

LÄS MER

Manifestation för konvertiter

Svensk kristenhet samlades igår kväll till manifestationer för konvertiter på många platser runt om i landet.

LÄS MER

Förbön och ljusmanifestation för konvertiter

Onsdagen den 16 januari samlas svensk kristenhet till en gemensam förbönsgudstjänst och ljusmanifestation i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Landets kyrkoledare vill genom detta uppmärksamma de brister som finns i Migrationsverkets bedömning av konvertiter i asylprocessen.

LÄS MER

Pentekostalism som förändringskraft

Idag hålls ett seminarium på Ekumeniska centret i Alvik om den pentekostala rörelsen som förändringskraft, då perspektiv kring religion och utveckling kommer att lyftas.

LÄS MER

Riksevangelist för Pingst

Tigleth Malkey går från och med i vår in i en helt ny tjänst som riksevangelist inom PIngst. Han kommer att stå till förfogande för de församlingar som så önskar.

LÄS MER

Dags för Pingst Pastor

575 pastorer och predikanter kommer till svenska Pingströrelsens årliga pastorkonferens Pingst Pastor, som startar idag. I år besöks konferensen av pingstledarna från Island, Danmark, Norge och Finland. Bland gästtalarna finns pastorsparet Sophia och Glyn Barrett från Audacious Church, England.

LÄS MER

Gott Nytt År!

Vi vill önska er alla, som besöker Pingst.se, ett riktigt gott nytt år! Vi ser fram emot vad som väntar 2019.

LÄS MER

Eriksson och Alm gäster i nyårsprogram

I dag medverkar Daniel Alm, föreståndare för Pingst, och Nina Eriksson, ansvarig för LP-verksamhetens ungdoms- och kvinnoarbete, i TV-kanalen TBN Nordics nyårsprogram. Det är ett program som både blickar bakåt på året som gått och framåt på det som väntar.

LÄS MER

I dag drar Unite igång

I Malmö, Jönköping, Göteborg, Västerås, Umeå och Kapstaden(!) kommer ungdomar fira in det nya året med att delta i Unite-konferensen, som inleds idag och pågår till och med Nyårsdagen. Året tema är SE.

LÄS MER

I dag vinterpratar Tomas Sjödin

I dag är det Tomas Sjödin, pastor i Smyrnaförsamlingen i Göteborg, författare och föreläsare, som vinterpratar i Sveriges Radio P1. Det är sjätte gången som lyssnarna röstat för att få lyssna till honom,

LÄS MER

God jul

Vi önskar alla våra besökare och läsare en riktigt god jul.

LÄS MER

Miljöpris till Mälaröarnas second hand

Kyrkornas second hand-butik på Mälaröarna har fått årets miljöstipendium från Ekerö kommun. Stipendiet, som är på 30 000 kronor, delas ut varje år till enskilda eller organisationer, som stimulerar hållbar utveckling på Mälaröarna.

LÄS MER

Allt fler kvinnor blir föreståndare

Drygt 13 procent av föreståndarna i landets pingstförsamlingar är kvinnor. För 15 år sedan var det drygt fem procent. Sakta, men säkert, ökar andelen kvinnor.”Om vi på allvar vill vara en rörelse som aldrig slutar att växa, har vi inte råd att avstå den kallelsekraft kvinnor bär”, säger Pingsts föreståndare Daniel Alm.

LÄS MER

Dr Mukwege tackade pingströrelsen

Dr Denis Mukwege tackade svenska pingstmissionärer och svensk pingstmission för nästan 100 år av insatser i ett tal under det mingel som föregick fredagskvällens hyllningsgala för fredspristagaren.

LÄS MER

Kyrkoledare om hantering av konvertiter

Landets kyrkoledare skrev i helgen på debattplats i Dagens nyheter om Migrationsverkets hantering av konvertiter i asylprocessen. De 14 undertecknarna kräver att Migrationsverket tar hänsyn till aktuell forskning, att fokus i handläggningen riktas mot hotbild och skyddsbehov och att bedömningen bör handla mindre om konvertitens tankar och mer om konvertitens handlingar.

LÄS MER

Hyllningskväll för dr Mukwege

Ikväll arrangerar PMU och Läkarmissionen en hyllningskväll för dr Denis Mukwege, en av årets fredspristagare.

LÄS MER

Dr Mukwege hedersgäst på riksdagsseminarium

Dr. Denis Mukwege var hedersgäst när talmannen i Sveriges riksdag idag på eftermiddagen arrangerande ett seminarium om sexuellt våld och kvinnors utsatthet.

LÄS MER

Stående ovationer för fredspristagarna

Fredspristagaren Dr Denis Mukweges tal i Oslo idag var en uppmaning till omvärlden att på allvar agera mot det sexuella våldet med udden särskilt riktad mot situationen i hans eget land, Demokratiska Republiken Kongo.

LÄS MER

Ferreira blir ny vd på Libris

– Visionen för framtiden är en fortsatt bred utgivning som når ut i bokhandlarna samtidigt som identiteten som ”rörelseförlag” fördjupas, säger Felicia Ferreira, vd på Dagen, som från och med början av 2019 går in också som vd för Libris.

LÄS MER