Nyheter

Allkristen bön för konvertiter idag

I dag uppmanas landets kyrkor av Sveriges kristna råd att särskilt be för konvertiter i asylprocessen.

LÄS MER

Mer bön för folket

Landets pingstförsamlingar uppmanas att göra en bönesatsning med devisen Mer bön för folket under de fem söndagarna i mars.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 8-9 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Hedviglundskyrkan i Gävle. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 13 mars.

LÄS MER

Bönedag för konvertiter

Låt torsdagen den 16 januari bli en bönedag för konvertiter i asylprocessen. Den uppmaningen kommer från kyrkoledarna i Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Daniel Alm föreslås för omval

Valberedningen för PIngst - fria församlingar i samverkan föreslår att Daniel Alm omväljs till föreståndare för Pingst vid rådslaget 2020, som hålls i Gävle i maj.

LÄS MER

Luciamorgon från Gränna

När Sveriges Television i morgon bitti sänder Luciamorgon så är det från Gränna kyrka, och övningarna inför den har skett i stadens pingstkyrka, där också många av de medverkande barnen går i musikskola.

LÄS MER

Kallbad uppmärksammar vattenbrist

Kan du tänka dig att hoppa i närmsta sjö och kallbada för att ge någon i världen tillgång till rent vatten? PMU har dragit igång utmaningen #kallbadaförvatten för att uppmärksamma vattenbristen runtom i världen och visa på hur enkelt det är att göra skillnad.

LÄS MER

Prisas för konvertitutredningen

Maria Gustin Bergström, som tog initiativ till Konvertitutredningen får människorättspriset Scandinavian Human Dignity Award 2019.

LÄS MER

Kyrkoledare om barnkonventionen

Idag är det 30 år sedan barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling och vid årsskiftet blir den svensk lag. 13 svenska kyrkoledare skriver idag på debattplats i Dagens nyheter om hur den kommer att påverka religionsfriheten för barn. Artikeln avslutas med fyra uppmaningar till riksdag och regering.

LÄS MER

Höstens sista Pingst Ledare i Jönköping

Idag samlas omkring 1 200 personer till Pingst Ledare i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Drömmen om jul

För tionde året sätter Smyrnakyrkan i Göteborg upp julmusikalen Drömmen om jul. Det blir två offentliga föreställningar, den 16 och 23 november. Skolor i Göteborg har chansen att boka in sina klasser till speciella skoluppsättningar den 19 och 20 november.

LÄS MER

Daniel Alm om Skolverkets förslag till nya kursplaner

Om språket ska dräneras på bibliska referenser förloras mycket av svensk litteraturförståelse. Därtill kräver en framtid i en globaliserad föränderlig värld goda kunskaper om den egna kulturen och religiösa kontexten. Det skriver Pingstföreståndare Daniel Alm i en debattartikel i dagens nummer av Världen idag.

LÄS MER

Smyrnakyrkan i Göteborg såld

Nu är försäljningen av Smyrnakyrkan i Göteborg klar. Ny ägare är Husvärden AB i Mölndal. I söndags informerades församlingen om affären.

LÄS MER

Pingst Ledare i Västerås idag

Idag samlas omkring 700 personer till Pingst Ledare i Pingstkyrkan i Västerås.

LÄS MER

Pingst ledare i Umeå idag

Idag kommer omkring 600 ledare från olika församlingar i norra Sverige att samlas till Pingst Ledare i Umeå.

LÄS MER

Insamlingsgala för Panzisjukhuset

Nu på lördag hålls en insamlingsgala för Panzisjukhuset i DR Kongo. Galan hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och gästas av sjukhusets chefsläkare doktor Denis Mukwege, tillika en av förra årets mottagare av Nobels fredspris.

LÄS MER

Temadag om svenskamerikanska pingstkontakter

I dag anordnar IPS, Institutet för Pentekostala Studier, och ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, en dag på Örebro teologiska Högskola kring utbytet mellan svensk och amerikansk pingströrelse.

LÄS MER

Jubileum på June

June folkhögskola firar 40-årsjubileum i år. På söndag inleds firandet i Pingstkyrkan i Jönköping då personal och deltagare på skolan medverkar. Skolans rektor Marcus Örebäck predikar i gudstjänsten.

LÄS MER

Världens barn-galan lyfter PMU-projekt

En av filmerna under årets Världens Barn-gala speglar ett PMU-projekt i den avlägset belägna byn Mangri i Mugudistriktet i Himlaya. Här får både barn och lärare stöd för bättre hälsa och utbildning.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Hönö

Idag sänds gudstjänsten i Sveriges television från Betelkyrkan på Hönö i Göteborgs norra skärgård. För predikan svarar Anne-Jorid Ahgnell, pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER